Villeneuve en Durango zoeken nog mogelijkheden

Jacques Villeneuve en Durango zijn nog steeds bezig om te proberen de Formule 1 zo snel mogelijk binnen te treden. Naar eigen zeggen zijn ze nog steeds met een aantal renstallen in gesprek om samen te gaan werken of het team zelfs volledig over te nemen.

Villeneuve wilde aanvankelijk met Durango een volledig nieuw Formule 1-team oprichten, maar de FIA stak hier vorige maand een stokje voor door geen dertiende team voor 2011 aan te wijzen. Daarom wordt er volgens Durango-baas Ivone Pinton naar andere oplossingen gezocht. "We staan met verscheidene bestaande teams in contact. We kijken of we met ze kunnen samenwerken of misschien zelfs een overname voor elkaar kunnen krijgen," zei de Italiaan tegen 422Race.com.

Mocht de kans zich voordoen dat er een team overgenomen kan worden dan zal Durango niet schromen om Villeneuve aan te wijzen als één van de coureurs. "Hij is ontzettend fit en heeft nog een aantal jaren in zich. Jacques is een goede kerel en ook nog eens ontzettend enthousiast. Hij belt me soms wel vijf keer per dag," zei Pinton die benadrukt dat de Canadees nog bij het project betrokken is.

Mocht het niet lukken om volgend seizoen op de Formule 1-grid te staan dan geven Villeneuve en Durango nog niet op. "Als het niet lukt, proberen we het volgend jaar gewoon weer. Als tussenstap gaan we dan kijken of we samen met Jacques iets in een NASCAR-kampioenschap kunnen doen."