Duitsers boos om te sexy Oktoberfest-dames

Trekken de rondborstige vrouwen tijdens het Oktoberfest veel bekijks van de hele, mannelijke wereld, de Duitsers zelf moeten er niets van hebben. Ze zijn woedend dat het traditionele bierfeest is uitgegroeid tot een waar seksfestijn.

"Het is een soort Mardi Gras geworden", klaagt een kleermaakster uit München. "Ik vind het verschrikkelijk." Zij en menig stadsgenoot hekelen vooral het gebruik van de hedendaagse Dirndl, de Beierse klederdracht. Deze wordt in hun ogen ieder jaar perverser en is uitgegroeid tot een wereldwijd modeartikel.

Met dank aan 'sterren' als Paris Hilton en Kim Kardashian worden de jurkjes, die toch al weinig aan de verbeelding overlieten, korter en korter. Ook de gebruikte materialen zijn niet meer de stoffen waarvan ze vroeger werden gemaakt. Zo worden tegenwoordig leer en zelfs plastic gebruikt voor de klederdracht.

"Ik ben overmand door plaatsvervangende schaamte. Ik schaam me ervoor Beiers te zijn als ik dergelijke dingen zie." Lola Paltinger, de meest beruchte ontwerper van de hedendaagse Dirndls, is zich van geen kwaad bewust. "Ik waardeer de mensen die de traditionele jurken blijven dragen", zegt ze. "Voor mijzelf moet het echter compleet anders."


Ons hoor je niet klagen...