Schoorel door in Alphen, Sijsling uitgeschakeld

Tennisser Thomas Schoorel heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn. De als zevende geplaatste Nederlander had het lastig met de Duitser Dennis Bloemke, maar won toch: 4-6. 6-4, 6-1. Igor Sijsling redde het niet. Hij verloor in drie sets van Bastian Knittel: 6-2, 6-7 (8), 1-6.

Schoorel liep tegen Bloemke lang achter de feiten aan. Hij verloor de eerste set en stond een break achter in de tweede, toen de 20-jarige Amsterdammers opeens de geest kreeg. Hij werkte de break weg en liet zijn opponent in het vervolg van de wedstrijd kansloos. "In het begin was ik te gehaast. Daarna werd ik wat rustiger en kon ik de ballen beter spreiden", vond Schoorel.

Sijsling was dicht bij een plek bij de laatste acht, maar slaagde er niet in een matchpoint in de tweede set te verzilveren. Op het beslissende moment was hij ongelukkig, toen zijn Duitse tegenstander Knittel bij zijn return profiteerde van de netrand. Die klap kwam Sijsling niet meer te boven. "Ik had het niet meer. Na het setverlies was het op", zei de pechvogel.

Igor Sijsling (links) uitgeschakeld. - Bron: Novum/AP