Bekritiseerde Vettel wil blijven aanvallen

Sebastian Vettel wil ondanks de stevige kritiek van de afgelopen tijd niets aan zijn aanvallende rijgedrag veranderen. De Formule 1-rijder van Red Bull kwam op 27 augustus bij de grote prijs van België niet voor de eerste keer in opspraak, toen hij met een roekeloze aanvalspoging Jenson Button uit de race reed.

"Maar als een dergelijke mogelijkheid zich weer voordoet, zal ik niet aarzelen hetzelfde te doen", zei de 23-jarige Duitser. "Als ik blijf afwachten, mis ik misschien een mooie kans."

Tijdens de grote prijs van Turkije op 31 mei kwam Vettel ook al negatief in het nieuws. In de veertigste ronde knalde hij in een poging om de leider van de race Mark Webber in te halen op de achterkant van de bolide van de Australiër. Vettel viel uit, ploeggenoot Webber werd derde. Na afloop kibbelden de twee over de schuldvraag.

De kritiek die Vettel over zich heen kreeg, kan hij goed relativeren. "Over het algemeen kan het me niet schelen wat de mensen zeggen", vindt hij. "Als het goed gaat heb je opeens veel vrienden en als het fout gaat bekritiseren diezelfde mensen je opeens. Ik heb geleerd van de laatste twee races en kijk nu uit naar de Grand Prix van zondag." Komend weekeinde staat de Formule 1-race in het Italiaanse Monza op het programma.

Vettel staat momenteel met 151 punten derde in de WK-stand, op de voet gevolgd door regerend kampioen Button. De rivalen hebben echter een grote achterstand op Lewis Hamilton en ploeggenoot Webber. Toch hoopt Vettel voor eigen kansen te mogen blijven rijden. "Met het oog op het constructeursklassement is het te gevaarlijk om te kiezen. Ik geef de titel pas op als het statistisch gezien onmogelijk is."