Whitmarsh uit kritiek op de Formule 1

McLaren-teambaas en FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh heeft kritiek geuit op de Formule 1. Volgens de Brit weet de sport zichzelf niet goed te verkopen, worden jonge talenten genegeerd en wordt de F1 slecht geleid.

Whitmarsh wil hervormingen door gaan voeren die tegelijkertijd met het ingaan van het Concorde Agreement in 2012 in moeten gaan. "Ik persoonlijk vind het opmerkelijk dat Formule 1 nog steeds een succesvolle sport is. Ik wijs de beschuldigende vinger niet naar CVC, omdat wij, de betrokkenen, de sport zeer slecht hebben gemanaged. Er is geen centrale marketing, geen strategie. Er is geen echte samenwerking en er geldt een verdeel-en-heerspolitiek," begon de Brit.

"We kijken niet naar de ontwikkeling van jong talent. We kijken niet naar de interesse van jongeren in de sport," zei Whitmarsh die wil dat er actie wordt ondernomen. "Maar ik ben optimistisch. Het is fantastisch dat Formule 1 zo'n sterk product is en dat de sport het slechte management heeft overleefd. We laten nu al een tijdje zien, via de FOTA, dat de teams kunnen samenwerken op een manier zoals dat in het verleden nooit gebeurde."

"Als we goed met de FIA en de commerciële rechtenhouder kunnen samenwerken en zeggen: 'Kom op laten we onze schouder eronder zetten en deze sport verbeteren en ontwikkelen', dan kunnen we de sport nog groter maken."