Makaay: "Castaignos komt er wel"

Luc Castaignos moet in de komende jaren voor de doelpunten gaan zorgen in De Kuip. Roy Makaay, voormalig ploeggenoot van de jonge aanvaller, waakt voor al te hoge verwachtingen.

Aangezien Feyenoord er niet in slaagde om de voorbije transferperiode een spits aan te trekken, moet Castaignos (17) dit seizoen de kar trekken. "Een jonge jongen in één adem noemen met Henry is niet bepaald handig. Dan krijg je gelijk een stempel opgedrukt", reageert Makaay op uitspraken van Castaignos' zaakwaarnemer Arie Treffers. "Luc weet mijn mening over Treffers. Zulke uitspraken helpen niet."

Castaignos laat zich volgens Makaay echter niet snel van de wijs brengen. "Hij heeft ontzettend veel kwaliteiten, maar ook nog tekortkomingen. Het mooie is dat hij dat zelf ook inziet. Een goede eigenschap. Luc kon aanvankelijk slechts alleen staan op zijn linkerbeen, maar de laatste tijd heeft hij zich op dat vlak al ontwikkeld. Hij komt er wel, ik maak me daar geen zorgen over."

Vorige week brak Castaignos de ban door zijn eerste competitiedoelpunt in zijn carrière te maken. Makaay: "Dat was heel fijn voor hem. Want hoe langer je tegen zo'n doelpunt aan blijft hikken, hoe meer druk er op komt te staan. Luc zal zijn wedstrijdjes gaan meepikken en misschien over één of twee jaar de vaste spits van Feyenoord zijn. Maar laten we wel met z'n allen beseffen dat hij op dit moment eigenlijk nog maar een A-junior is."