Lopez: "Runnen F1-team duurder dan verwacht"

De eigenaar van Genii Capital Gerard Lopez vindt dat het runnen van een Formule 1-team duurder is dan verwacht. Lopez kreeg afgelopen winter met zijn Luxemburgse investeringsmaatschappij het F1-team van Renault voor 85% in handen en zegt dat alles voor dit jaar op schema loopt.

De enige zorgen zijn de kosten die gemaakt moeten worden om mee te doen met de topteams. Renault zou de renstal ondertussen terug willen kopen, maar het Franse bedrijf ontkent de geruchten die hierover de ronde doen.

"Op commercieel vlak draaien we prima, maar het is toch wat duurder dan begroot om een topteam in de Formule 1 te runnen. Ik denk dat we qua huishouding weinig onderdoen voor de topteams, want ons team bestaat nog altijd uit vijfhonderd mensen en dan huren we ook nog personeel in," zei Lopez tegen Autosport.com.

"Zoals ik al zei, we doen het prima. Alleen onze uitgaven zijn aan de hoge kant. Dat was onze eigen keuze. Daarom zou ik het willen omschrijven als: alle stoplichten staan op groen, behalve wat onze uitgaven betreft."

Het leidde tot financiële problemen, maar deze zijn door nieuwe sponsorovereenkomsten opgelost. De prestaties op de baan gingen hier niet ten koste van. "We wisten dat de auto langzaam werd 'geboren' en maakten een inhaalslag. Daarvoor moesten we wel extra investeringen doen. We zijn het enige team dat twee F-ducts ontwikkelde, denk ik. De eerste F-duct voldeed niet, daarom ontwierpen we een nieuwe. Ik denk dat het teveel is gevraagd dit seizoen een race te winnen, maar dat geeft niet. We presteren naar verwachting en blijven knokken."