'PSV wees transfervrije Bebé af'

De voormalige zaakwaarnemer van Bebé, een nieuwe spits van Manchester United, zegt dat PSV Bebé gratis had kunnen aantrekken. De club uit Eindhoven ging echter niet op de aanbieding in. De 20-jarige spits tekende afgelopen zomer een contract bij Vitória de Guimarães om na slechts vijf weken naar Manchester United te vertrekken.

Gonçalo Reis, de voormalige zaakwaarnemer van Bebé, vertelde aan BBC Sport dat hij Bebé in mei aan PSV aanbood. "Maar ze wezen het aanbod af omdat ze hem niet kenden." Reis regelde vervolgens een plaats bij Vitória voor Bebé, totdat de speler hem in augustus een brief stuurde met daarin de mededeling dat hij niet langer geholpen wilde worden door Reis. Kort daarna beklonk de aanvaller zijn transfer naar Manchester United.

"Dat was een verrassing. Ik heb hem sindsdien niet meer gesproken." Hoewel het talent niets meer te maken heeft met Reis heeft de laatstgenoemde toch nog een paar goede woordjes over voor zijn voormalige pupil. "Hij heeft een grote toekomst voor zich. Hij zal zeker beter worden dan Nani, hij is erg goed."