Van Leeuwen: "Het is een gekkenhuis"

Afgelopen maandag werd bekendgemaakt dat de Georgiër Merab Zjordania de nieuwe eigenaar van Vitesse is. In de dagen daarna gingen er veel geruchten omtrent spelers, die mogelijk naar Arnhem zouden komen. Ted van Leeuwen, technisch directeur van de Arnhemmers, blikt terug op een bewogen week.

Van Leeuwen noemde de afgelopen week een 'gekkenhuis'. "Het is ongelooflijk wat een reacties dit heeft losgemaakt. De ene speler na de andere wordt ons aangeboden. Ik heb echt geen idee hoeveel het er zijn geweest."

Veel zaakwaarnemers denken dat Vitesse inmiddels omkomt in het geld, maar volgens Van Leeuwen is dit niet waar. "Kennelijk is de indruk gewekt dat hier potten met geld klaar staan. Je zou bijna gaan geloven dat al die makelaars de hele zomers niets te doen hebben gehad en nu ineens denken dat er zaken te doen zijn."

Daarnaast ontkrachtte Van Leeuwen de geruchten rondom de komst van nieuwe spelers. Toch zouden er twee jonge spelers van Chelsea zijn, die binnenkort gepresenteerd zullen worden. "Dat zijn spelers die we een jaar geleden ook al op onze lijst hadden staan, maar toen niet haalbaar bleken."

De technisch directeur van Vitesse liet ook weten dat de uitspraak van Zjordania enigszins ongelukkig was. De Georgiër liet onlangs weten binnen twee dagen nieuwe spelers te presenteren. "Hij komt uit een andere cultuur. Hij heeft dat inderdaad gezegd maar had nooit gedacht dat zijn woorden zo letterlijk zouden worden genomen. Het is allemaal niet zo'n punt. Maar zo snel gaat het natuurlijk allemaal niet."

De plannen van Vitesse zijn in elk geval glashelder. "We proberen ons op meerdere posities zo snel mogelijk te versterken. Misschien komen er vier spelers, misschien meer. We zijn met veel mensen bezig, maar het is een utopie om te denken dat alles wat we van plan zijn in twee weken lukt. Mijn keus is gericht op jonge, talentvolle spelers. Maar ik sluit niet uit dat er ook wel eens een 'naam' tussen kan zitten. We zullen zien."