Bondscoach VS wil naar Aston Villa

Bob Bradley, de bondscoach van de Verenigde Staten, heeft aangegeven wel oren te hebben naar de managersvacature bij Aston Villa. Er is nog geen direct contact geweest tussen Bradley en de baas van Villa, Randy Lerner, maar de eerstgenoemde vertelde dat zijn vertegenwoordigers de zaak uitzoeken.

Hoewel Bradley nog tot het einde van dit kalenderjaar onder contract staat bij de Amerikaanse bond zou hij graag aan de slag willen gaan in Europa. "Na het WK zijn er gesprekken geweest met de bond over onze toekomst. Daar zullen we de komende weken mee doorgaan en dan zien we wel wat er gebeurt. Ik zie in beide banen een uitdaging. Ik heb altijd graag een club in Europa willen trainen, maar ik ben ook trots op wat we met het nationale elftal hebben bereikt en het is belangrijk om dat ook nog als een uitdaging te zien."

Bradley zou bij Aston Villa Martin O'Neill moeten opvolgen, die na onenigheden met het bestuur de handdoek in de ring gooide. Behalve Bradley worden ook voormalig bondscoach Sven-Göran Eriksson en voormalig Villa-aanvoerder Gareth Southgate genoemd als mogelijke opvolgers.