iPad-eigenaars zijn eikels

Volgens een onderzoek dat vandaag is gepubliceerd in de Engelse krant The Daily Mail zouden mensen die een Apple iPad bezitten 'egoïstisch' en 'onaardig' zijn. Het onderzoek is verricht door een Amerikaans onderzoeksbureau genaamd MyType, waarmee aan 20.000 consumenten is gevraagd wat ze van de iPad vinden.

Volgens Tim Koelkebeck van MyType is de kans zes keer zo groot dat iPad-eigenaren 'welgesteld, goed opgeleid, hongerig naar macht, over-ambitieus, geraffineerd, onaardig, niet-altruïstisch en tussen de 30 en 50 jaar oud zijn'. "Ze zijn egocentrische workaholics met een buitensporige interesse in business en financiën die macht en prestaties koesteren en die niet de straat over zouden steken om iemand te helpen", voegde hij toe.

Volgens de Daily mail spreekt de iPad ook mensen aan die de hele dag achter een computerscherm werken en het leuk vinden om met nieuwe technologie om te gaan.

Maar mensen die de iPad bekritiseren worden ook niet gespaard in het onderzoek. Deze mensen worden door het onderzoek bestempeld als 'onafhankelijke geeks'. Volgens Koelkebeck geeft het afkraken van de iPad deze mensen een 'identiteits-statement' en helpt het hen om te gaan met eigen tekortkomingen. "Als een mainstream, closed-platform apparaat waarvan de voornaamste bekendheid neerkomt op gebruiksgemak en sex-appeal, is de iPad alles dat zij niet zijn", aldus Koelkebeck.

Dus als je een iPad hebt, ben je waarschijnlijk een zakenlul. Als je een iPad maar niks vindt, ben je een seksloze nerd. Benieuwd wie nu nog durft te reageren op dit bericht. 

 

iPad