[Tour] Menchov gaat niet aanvallen

Denis Menchov zal in de zeventiende etappe van de Tour de France niet zelf op de Tourmalet aan gaan vallen. In plaats daarvan wacht de Rabobank-wielrenner op wat de grote favorieten Alberto Contador en Andy Schleck gaan doen, zo meldt hij vandaag op de rustdag vanuit Pau.

"Ik ga eerst maar eens kijken wat Contador en Schleck doen. Zij zijn de favorieten en als klimmers ook beter dan de rest," zei Menchov die op 2.13 van Contador vierde staat in het klassement. "Ik voel me behoorlijk goed. Alles is mogelijk, ook in de tijdrit van zaterdag. Maar eerst moet ik de laatste Pyreneeënrit door zien te komen."

In de tijdrit van zaterdag heeft Menchov kans om naar plaats drie of zelfs mogelijk plaats twee te klimmen. "In de tijdrit gaan ook wind en regen mogelijk een rol spelen," zei de Rus die dertien seconden achter Samuel Sánchez staat en iets meer dan twee minuten op Schleck goed moet maken.

Ploegleider Adri van Houwelingen rekent zich nog niet rijk. "Dat is erg veel in een slottijdrit. Ik denk dat Denis nog wat tijdwinst op Andy zal moeten boeken om kans te maken het gat in de tijdrit te dichten."