[Tour] Riis: "Menchov gevaar voor eindzege"

Het sterke optreden van Rabobank-renner Denis Menchov is de ploegleider van de Saxo Bank Bjarne Riis niet ontgaan. De Rus staat momenteel weliswaar slechts vierde in het klassement op 2.13 minuten van geletruidrager Alberto Contador, maar hij lijkt de goede vorm te pakken te hebben.

"We mogen Menchov niet onderschatten. Hij is erg gevaarlijk en nog niet uitgeschakeld voor de Tourzege," zei Riis die zelf met Andy Schleck een sterk ijzer in het vuur heeft om morgen op de Tourmalet een aanval op een nieuwe gele trui te doen. De strijd tussen Schleck en Contador zorgde er eerder deze ronde voor dat Menchov 53 seconden op het geel in kon lopen.

"Menchov heeft laten zien dat hij in topvorm is. En hij kan een sterke tijdrit rijden," blikte Riis alvast vooruit naar de lange tijdrit die komende zaterdag op het programma staat. Daarin kan Menchov veel tijd winnen op de renners boven hem.

Ook Rabobank-ploegleider Adri van Houwelingen hoopt dat er kansen voor de Rus liggen. "Hopelijk gaat de tweestrijd tussen Schleck en Contador nog even door en kunnen we daar van profiteren. We moeten daar natuurlijk niet op gaan zitten wachten, maar ook niet uitsluiten."