Gesink overweegt Tour en Vuelta te rijden

Robert Gesink denkt er sterk over na om dit jaar naast de Tour de France ook de Vuelta d'España te gaan rijden. De kopman uit de Rabobank-ploeg meldt dat het parcours van de Ronde van Spanje hem wel moet liggen.

"Maar eerst moet ik afwachten hoe ik uit de Tour de France kom. Het heeft nu geen zin om al definitieve keuzes te maken. Ik ben wel erg benieuwd hoe de combinatie van twee rondes in een jaar uitpakt," zei Gesink in de Telegraaf. Hij reed de Vuelta al in 2008 en 2009, waarbij een val in de laatstgenoemde editie hem een podiumplaats kostte.

Gesink zal dit jaar niet de Ronde van Zwitserland gaan rijden. In plaats daarvan stapt hij op in de Dauphiné Libéré. "Zowel voor als na de Dauphiné kan ik dan nog een hoogtestage inlassen. Verder is Zwitserland dit jaar zo lastig dat ik het niet echt als een ideale voorbereidingswedstrijd zie."

Vorig jaar wist de Nederlander nog een etappe in Zwitserland te pakken en reed hij zelfs even in de leiderstrui rond. Uiteindelijk werd de Rabo-renner vijfde in het eindklassement.