[NBA] Gadzuric naar Golden State Warriors

De Nederlandse profbasketballer Dan Gadzuric verlaat na acht seizoenen de Milwaukee Bucks en vervolgt zijn carrière in de Amerikaanse topcompetitie NBA bij de Golden State Warriors in Oakland. Dat meldde zijn nieuwe club gisteren op zijn website.

Naast de 32-jarige center Gadzuric maakt ook diens teamgenoot en guard Charlie Bell de overstap naar de Golden State Warriors. De in Den Haag geboren Gadzuric en Bell worden door de club beschreven als twee veteranen met sterke karakters, "die we nodig hebben voor ons team".

In het afgelopen seizoen speelde de 2,11 meter lange en 111 kilo wegende Gadzuric 32 wedstrijden voor de Milwaukee Bucks. Zijn club plaatste zich voor de playoffs. Daarin deed Gadzuric mee in alle zeven wedstrijden die de Bucks speelden. Hij scoorde gemiddeld 2,8 punten en 2,9 rebounds per wedstrijd. De Nederlander streek sinds zijn debuut in de NBA in 2002 ruim 30 miljoen dollar (24,3 miljoen euro) op aan salaris.

In het seizoen 2009/2010 stond Gadzuric op de loonlijst voor 6,7 miljoen dollar (5,4 miljoen euro). Daar komen nog inkomsten bij via sponsorcontracten, waardoor Gadzuric zich één van de best verdienende sporters van Nederland mag noemen. Komend seizoen zou Gadzuric volgens Amerikaanse media 7,4 miljoen dollar (6 miljoen euro) verdienen bij Milwaukee Bucks, op basis van een in 2005 getekend contract.

De Golden State Warriors hebben geen details bekendgemaakt over de hoogte van het salaris van Gadzuric en de looptijd van het contract dat met de Nederlander is afgesloten.