[E3] Kinect, de feiten

Kinect (eerder Project Natal) voor de Xbox360 zal behalve bewegen in games ook zorgen voor entertainment. Dit klinkt mischien wat onduidelijk, maar de bedoeling is dus dat je al je media kunt besturen met Kinect.

Ten eerste de Kinect interface. Je hebt een mooi menuutje waaronder Games, Netflix, Last.FM, Facebook, Avatar en Friends. Vervolgens besluit onze presentator ons te introduceren tot zijn nieuwe afstandsbediening. Hij opent Zune Marketplace, waar nu al hun films en muziek(7 miljoen liedjes aldus Microsoft) in staan, en pauzeert en fast forward hij een film.

Zonder afstandsbediening je film bedienen is al best wel leuk, maar niet al te handig. Maar Microsoft brengt ook voice control in de Kinect interface. Je roept simpel "XBOX PAUSE" en je film stopt. Ook kan je roepen "XBOX" en je kan in het menu een item noemen (bijvoorbeeld Facebook) en je opent Facebook.

Je zou denken dat een camera ook als webcam gebruikt kan worden, inderdaad, dit is zo. KinectVideo zorgt voor je webcam needs, lees er meer over in het KinectVideo item.

Kortom, Kinect zal je hele entertainment experience veranderen, niet alleen met games maar ook met al je andere media.


"XBOX!"