Brawn: "F-duct Mercedes niet goed genoeg"

Mercedes Grand Prix-teambaas Ross Brawn heeft toegegeven dat de F-duct van zijn team nog niet zo goed werkt als werd gehoopt. Het team introduceerde in China het onderdeel al, maar nog steeds heeft het te veel luchtweerstand, iets wat in Canada het team op kan breken.

"Als je de F-duct goed laat werken dan heb je zowel de downforce in de bochten als een verminderde luchtweerstand op het rechte stuk," zei Brawn. "Op dit moment hebben we nog te veel weerstand op het rechte stuk. McLaren heeft het concept bedacht en zij hebben er veel ervaring mee. Je zag dat sommige teams het in Turkije aan de kant schoven, maar wanneer het werkt is het een zeer krachtig onderdeel. Wij gaan er mee door."

Het is te hopen voor Mercedes dat het team de F-duct op tijd weet te verbeteren, omdat op het lange rechte stuk een hoge topsnelheid belangrijk is. In Turkije kwam het team ten opzichte van McLaren op het rechte stuk dertien kilometer per uur tekort en dat terwijl dezelfde motoren in de bolides liggen. Mede hierdoor kunnen Michael Schumacher en Nico Rosberg zowel de McLarens als de Red Bulls niet volgen in de races.