FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 5 juni 2010

Peru geeft video Joran en vrouw in hotel vrij

De Peruaanse autoriteiten hebben zaterdag een video van Joran van der Sloot en zijn vermeende slachtoffer Stephany Flores vrijgegeven. De beelden van de bewakingscamera in een hotel in de wijk Miraflores laten zien hoe de Nederlander en de vrouw op zondagochtend 30 mei rond 5.15 uur het hotel binnenlopen en naar zijn kamer gaan. Dat meldden Peruaanse media.

De 22-jarige Van der Sloot vraagt aan de receptie de sleutel. Dan loopt hij gevolgd door Flores door de lobby en vervolgens naar zijn kamer. Drie uur later om 8.15 uur komt Van der Sloot in andere kleding de kamer uit en vertrekt met een sporttas in zijn hand.

Joran van der Sloot heeft tegenover de Peruaanse politie ontkend dat hij de Peruaanse heeft vermoord. Hij zei haar wel gesproken te hebben in het casino. Momenteel zit hij vast in een politiecel in Lima.

Huisman en De Vries winnen nationale skatetitels

Sjoerd Huisman en Elma de Vries hebben vanmiddag in Rijssen de nationale titels bij het inline-skaten gewonnen. Het was voor Huisman zijn eerste NK-zege op de marathon, De Vries won al vijfmaal eerder.

Bij de mannen was Huisman Bob de Vries in de sprint te snel af. Karlo Timmerman eindigde als derde. Bij de vrouwen versloeg De Vries Anniek ter Haar in de eindsprint, terwijl Margo van de Merwe beslag legde op het brons.

Jennifer Love Hewitt 'erg gelukkig' als single

Jennifer Love Hewitt geniet van haar leven als single. De relatie van de 31-jarige actrice liep eerder dit jaar op de klippen, maar haast om een nieuwe partner te vinden heeft ze niet. "Ik ben eigenlijk helemaal niet op zoek naar een man op dit moment", zegt de Amerikaanse tegen het tijdschrift Us Weekly.

Eerder liet Hewitt nog weten er tegenop te zien om weer door het leven te gaan als vrijgezel, maar daar is inmiddels geen sprake meer van. "Ik vind het heerlijk dat ik alleen ben. Ik ben erg gelukkig", zegt ze. Sinds de breuk is de 'Ghost Whisperer'-actrice flink aan trainen geslagen. "Ik sta elke dag minstens 45 minuten op de crosstrainer. Spinning doe ik ook graag."

In maart werd bekend dat Hewitt en haar vriend Jamie Kennedy niet langer een stel zijn. De twee, die beiden in de tv-serie 'Ghost Whisperer' spelen, zijn een jaar samen geweest.

Jennifer Love Hewitt 'erg gelukkig' als single (foto: Novum)

Politie schiet op vluchtauto verdachten ramkraak

De politie heeft zaterdagochtend geschoten op de auto van verdachten van een ramkraak op een tankstation in Huizen. Het lukte niet om de criminelen in te rekenen, ze gingen er op hoge snelheid vandoor, meldt de politie.

Rond 03.50 uur zag een buurtbewoner dat bij een tankstation aan de Ambachtweg in Huizen een ramkraak werd gepleegd. Agenten kwamen snel aan bij het tankstation, waarop de daders er vandoor gingen.

Een agent schoot twee keer op de banden van de vluchtauto, maar de verdachten wisten te ontkomen. De auto reed via de A27 en de A1 richting Amsterdam. Bij Halfweg raakte de auto uit beeld. De politie is een onderzoek gestart.

Uitslagen hockey Hoofdklasse/Overgangsklasse play-outs

Tussen de Rabo Hoofdklasse en de Overgangsklasse hockey werd vanmiddag de tweede ronde gehockeyd. Hoofdklassers SCHC en Tilburg traden aan tegen respectievelijk Overgangsklassers Rood-Wit en Klein Zwitserland. Dit was de eerste wedtrijd in de finales voor promotie/degradatie. 

SCHC kon haar wapen van de strafcorner Roderick Weusthof voldoende keren in stelling brengen in de eerste play-out tegen Rood-Wit, maar de gevreesde schutter kon het doel zaterdag in Aerdenhout slechts eenmaal vinden. De doelman van Rood-Wit stak namelijk in uitstekende vorm en voorkwam dat Weusthof zijn ploeg eerder in veilige haven kon koersen.

Uit de zeven korte corners haalde de topscorer een percentage van slechts veertien procent. De enige treffer van de middag viel rond de vijftiende minuut. Rood-Wit, met ook een gevreesde strafcorner, kreeg slechts één buitenkansje. Die wist Daan Meurer niet te verzilveren.

Tilburg kreeg Klein Zwitserland zaterdag in de eerste wedstrijd om promotie/degradatie in een periode van amper tien minuten volledig op de knieën. Tussen de elfde en de negentiende minuut scoorden de Tilburgers driemaal, een tik die KZ in de resterende vijftig minuten niet meer te boven kwam.

Pas na de 0-4 leek het of KZ wat beter in haar ritme kwam. Bij vlagen was het toen ook de betere op het veld, maar tot rendement kwam het niet. Morgen spelen de ploegen opnieuw tegen elkaar in de tweede wedstrijd van de play-outfinale. Zondag 13 juni wordt een eventuele beslissingswedstrijd in een best-of-threeserie gehockeyd.

Karakteristieken

Rood-Wit - SCHC 0-1 (0-1)
15' Roderick Weusthof 0-1

Klein Zwitserland - Tilburg 0-4 (0-3)
nb. Wouter Hermkens 0-1
nb. Simon Gougnard 0-2
nb. Joep van der Loo 0-3
nb. Hans Stolte 0-4

Franse leiding voor Nederland - Denemarken

De wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika tussen Nederland en Denemarken op 14 juni staat onder Franse leiding. Stephane Lannoy zal de wedstrijd fluiten, zo maakte de voetbalbond FIFA vandaag bekend.

De 40-jarige Lannoy krijgt in Johannesburg ondersteuning van zijn landgenoten Eric Dansault en Laurent Ugo. De leidsman van de EK-finale van twee jaar geleden, Roberto Rosetti, zal de vierde man zijn.

Aanhouding na vondst dode vrouw in hotel Ridderkerk

In Hotel Ridderkerk is zaterdagmiddag een dode vrouw aangetroffen. De 35-jarige vrouw uit Polen is door een misdrijf in de relationele sfeer om het leven gekomen. Een 57-jarige man meldde zich later bij een politiebureau en is direct aangehouden, laat een politiewoordvoerder weten.

Agenten vonden het slachtoffer rond 13.30 uur na een melding van de man in een kamer van het Van der Valkhotel, dat gelegen is op de Krommeweg aan de afrit van de A15 bij Rotterdam. Ze was zo ernstig gewond dat reanimatie niet meer baatte.

Hoe de vrouw om het leven is gekomen, is nog niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de vrouw de man kende. Het is niet aannemelijk dat het om een echtpaar gaat, zegt de woordvoerder. De man heeft mogelijk geen vaste woon- of verblijfplaats

De politie heeft een groot onderzoeksteam op de zaak gezet.

[Video] Darter Taylor gooit wereldrecord

Phil Taylor heeft zich opnieuw bewezen als beste darter ter wereld. De Engelsman gooide in de vierde ronde van het UK Open in Bolton een wereldrecord.

Nooit eerder werd tijdens een op tv uitgezonden wedstrijd een gemiddelde gehaald van 118,86 punten per beurt (drie pijlen). Taylors tegenstander Kevin Painter keek vol ongeloof, maar berustend toe. Hem was geen enkele leg gegund: 0-9.

Capello: "Stevie is oké"

Fabio Capello, de Italiaanse bondscoach van Engeland, is ervan overtuigd dat het vertrek van coach Rafael Benítez bij Liverpool geen invloed zal hebben op Steven Gerrard. De aanvoerder van The Reds is door het uitvallen van de geblesseerde Rio Ferdinand ook captain bij de Engelse ploeg.

Toen de Engelse selectie op Zuid-Afrikaanse bodem belandde, werden ze verrast met het nieuws dat Benítez niet langer hoofdcoach bij Liverpool is. Capello gelooft niet dat de spelers van Liverpool, en met name Gerrard, hierdoor van hun stuk zijn gebracht.

"Stevie is oké. Hij heeft zijn telefoon bij de hand en de media is er. Ik weet dat Liverpool de coach heeft ontslagen, maar ik denk niet dat hij daardoor van slag is. We hebben nu wat anders. We zijn gefocust op het WK, niet op clubproblemen", aldus Capello.

De Italiaan gaf tevens te kennen dat Kenny Dalglish welkom is om in Zuid-Afrika te praten over een nieuwe coach voor Liverpool. Met zowel Gerrard als Jamie Carragher kan Dalglish eventueel in discussie gaan, maar Liverpool heeft nog niet te kennen gegeven dat hier sprake van zal zijn. "Eerst zal Dalglish het aan mij moeten vragen. Daarna zal ik het met de spelers overleggen."

Sportpers zet Van der Vaart in zonnetje

Rafael van der Vaart heeft zaterdag de NSP-prijs 2009 ontvangen. De international kreeg de prijs na afloop van de uitzwaaiwedstrijd tegen Hongarije, die met 6-1 werd gewonnen. De prijs is in het leven geroepen om sporters te eren die zich positief naar de media opstellen.

De jury, bestaande uit sportjournalisten van kranten, tijdschriften, radio en televisie, omschreef Van der Vaart als 'toegankelijk, sociaal, openhartig en iemand die het leven afgelopen jaar ook buiten het veld goed heeft leren kennen en daar goed mee heeft leren omgaan.'

De prijs van de Stichting Nederlandse Sport Pers bestaat sinds 1996 en is sindsdien uitgereikt aan onder anderen Erik Breukink, Frank en Ronald de Boer, Erik Dekker, Pierre van Hooijdonk, Leontien Zijlaard-van Moorsel en Michael Boogerd. Van der Vaart sprak dan ook zijn waardering uit. "Ik heb denk ik, altijd al een goede relatie met de pers gehad. Ik zie jullie straks allemaal wel in Zuid-Afrika."

De selectie vertrok zaterdagavond van Schiphol naar Zuid-Afrika, zonder de geblesseerde Arjen Robben.

Sportpers zet Van der Vaart in zonnetje (foto: Novum)

Meisje speelt zelfmoord na en overlijdt

In de Turkse stad Istanbul is vrijdagavond een 8-jarig meisje om het leven gekomen bij een poging een zelfmoordscene uit een tv-serie na te spelen. Ze stond op het bed met haar moeders hoofddoek om haar nek én de verwarmingsbuis, en gleed uit. Dat meldde de website van dagblad Radikal zaterdag.

Het meisje had een soortgelijke zelfmoord gezien in de serie Kurtlar Vadisi (Vallei van de Wolven), een serie waarin een geheim agent infiltreert in de maffia. Ze schreeuwde nadat ze uitgleed, werd gevonden door haar broertje en naar het ziekenhuis gebracht, maar behandeling mocht niet meer baten.

Kurtlar Vadisi krijgt al jaren kritiek vanwege onder meer het vele geweld maar is onverminderd populair onder Turken. Onlangs brak ook op regeringsniveau de discussie over TV-series los.

Minister Aliye Kavaf van Familiezaken bekritiseerde vooral series waarin werd gezoend, omdat dat familiewaarden zou ondermijnen. In een daarop volgend interview liet ze weten wel graag naar Kurtlar Vadisi te kijken.

Politiehond vindt auto-inbreker in kliko

Een 40-jarige auto-inbreker is op de vroege zaterdagochtend tegen de lamp gelopen in Boxtel. Een diensthond trof de man uit Bavel rond 04.00 uur aan in een kliko in de Hendrika van Heaftenstraat.

Een buurtbewoonster had gezien dat de man een autoruit had ingeslagen en belde de politie. Hij had vermoedelijk eerder op de avond al ergens een ruit vernield en zou ook nog een ander feit op zijn kerfstok hebben.

Toen de agenten tegen de verdachte zeiden dat hij was aangehouden, rende hij snel weg. De agenten konden hem niet bijhouden en raakten hem kwijt, maar kregen hem in de smiezen toen ze geritsel in de struiken hoorden. Met hulp van een diensthond werd de verdachte in de kliko aangetroffen. De Brabander is in een cel gezet.

[MotoGP] Rossi succesvol geopereerd

Valentino Rossi is succesvol geopereerd aan de open scheenbeenbreuk die hij eerder vandaag in de vrije training voor de MotoGP-wedstrijd in Mugello had opgelopen. De Italiaan had een highsider en kwam bij de val ongelukkig neer, waarna hij naar het ziekenhuis afgevoerd werd.

Roberto Buzzi heeft Rossi in een 2,5 uur durende operatie geholpen. "We hebben eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar de kwetsuur. De uitslagen stelden ons tevreden. De operatie is goed verlopen, de breuk was 'mooi' en we hebben het bot kunnen stabiliseren. De wond blijft open, zoals gebruikelijk is bij dit soort operaties, en zal over een paar dagen gehecht worden. We hebben er alle vertrouwen in dat Valentino binnen een week en 10 dagen uit het ziekenhuis zal worden ontslagen," zei de arts.

Het herstel van Rossi zal minimaal zes weken bedragen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de Italiaan er op 26 juni bij is in Assen als de TT verreden wordt.

Schouderblessure Nani

Nani moest vanmiddag de laatste training van het Portugese elftal, voor het vertrek naar Zuid-Afrika, aan zich voorbij laten gaan. De aanvaller kampt met een blessure aan zijn schouder.

Bondscoach Carlos Queiroz verwacht dat Nani, die afgelopen week als invaller nog trefzeker was tegen Kameroen, binnen enkele dagen weer is hersteld. Op het WK speelt Portugal in de groepsfase tegen Ivoorkust, Brazilië en Noord-Korea.

Van Persie: "Doemscenario"

Robin van Persie noemde de hamstringblessure van Arjen Robben vandaag een doemscenario. De spits van het Nederlands elftal bekende dat de kwetsuur van de linkeraanvaller van Bayern München de wedstrijd overschaduwde.

"Het ziet er niet zo goed uit. Iedereen zit met zo'n smoel in de kleedkamer", aldus Van Persie tegenover SBS 6. De nummer 9 van Oranje durfde nog geen conclusies te trekken over de deelname van Robben aan het WK: "Ik hoop dat hij er bij is. Hij is een hele belangrijke speler."

Over zijn eigen rol in de 6-1-overwinning op Hongarije was Van Persie tevreden: "Ik krijg alle vrijheid van de bondscoach. Ik kan gewoon lekker voetballen." Hij plaatste nog wel een kritische kanttekening: "In de tweede helft worden de prijzen verdeeld. Daarvoor moet ik meer inhoud kweken."

Succesvolle operatie Drogba

Er is een kansje dat Didier Drogba toch nog kan deelnemen aan het komende WK voetbal. De Ivoriaanse spits is met succes geopereerd in Zwitserland. In de oefeninterland tegen Japan brak Drogba een botje in zijn rechterarm.

In een verklaring zegt de voetbalbond van Ivoorkust dat het rekent op "een snelle terugkeer van Drogba op de velden." Het is nog onduidelijk of dat betekent dat de aanvaller tijdens het WK in actie kan komen.

FOK!tv op het WK hondenvoetbal

Nederland telt zo'n 40.000 asieldieren, maar daar is geen subsidie voor. De Dierenbescherming is dan ook volledig afhankelijk van giften, zoals het Pedigree Adoptieplan. De hondenvoerfabrikant organiseerde daarom het WK voor Honden om de aandacht te vestigen op asieldieren en de noodzaak van giften en sponsors.

Ook FOK!users organiseren regelmatig acties voor asieldieren. Wij spraken directeur Dierenbescherming Frank Dales, over asieldieren en maakten een verslag van het WK voor Honden. Uiteraard won Nederland van het Deense Dog-team, en wel met 2-0. (Voor meer info, klik hier)


Of download als je een trage verbinding hebt. Kijken kan in dat geval in de gratis VLC mediaspeler.

[RG] Nestor en Zimonjic winnen dubbelspel

Daniel Nestor en Nenad Zimonjic hebben zijn er in geslaagd om op Roland Garros de titel in het dubbelspel te veroveren. De Canadees en de Serviër rekenden in de finale af met de Tsjech Lukas Dlouhy en de Indiër Leander Paes. Het werd in Parijs 7-5 en 6-2.

Nestor en Zimonjic hebben met de titel op Roland Garros hun derde Grand Slam-titel binnen. In 2008 en 2009 waren ze al de beste op Wimbledon. Dit jaar stond het duo in de finale bij de Australian Open, maar moest daar de zege laten aan de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan.

Sfeer zit er goed in op EO-Jongerendag

In het Gelredome in Arnhem zijn zaterdag ruim 32.000 mensen samengekomen voor de 36e editie van de EO-Jongerendag. Het thema van het evenement is dit jaar Freedom is here.

De EO-Jongerendag is het grootste christelijke evenement voor jongeren van Europa. Een woordvoerder van de EO stelt dat de 'sfeer er erg goed in zit'. "Het is altijd kippenvel om zo veel christelijke jongeren samen hun geloof te zien vieren." Op het programma stonden zaterdag onder meer een dansoptreden, muziekconcerten en samenzang.

Een van de hoogtepunten was de zogeheten verkiezingsbattle. Acht politici, onder wie Tofik Dibi (GroenLinks), André Rouvoet (CU) en Ronald Plasterk (PvdA) gingen met elkaar in debat over zaken als godsdienstvrijheid en orgaandonatie.

Groningen haalt Serviër Tadic

Dusan Tadic speelt komend seizoen voor FC Groningen. De 21-jarige aanvaller komt over van FK Vojvodina uit Servië. In Groningen tekent de Serviër een contract voor drie seizoenen, met een optie voor nog eens twee seizoenen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

"Ik ben tevreden over de voorwaarden. Het is een hele nieuwe uitdaging voor mij", zegt Tadic op de site van de Servische club. Naar verwachting presenteert Groningen de speler dinsdag. Hij speelde 107 wedstrijden voor Vojvodina en scoorde daarin 29 keer. Ook speelde Tadic twee keer voor het nationale team van Servië.

[Upd] T-shirt Balkenende: Fuck Drugs!

Of Jan Peter Balkenende heeft er geen hoop meer op minister-president te worden of hij doet een ultieme poging om de jeugd aan zich te binden. Hoe dan ook, de CDA-premier heeft vandaag een opmerkelijk t-shirt aan.

De baas van Nederland heeft namelijk het erg onchristelijke 'Fuck Drugs' op zijn t-shirt staan. Hij drinkt er een biertje bij en laat zich ook interviewen in het shirt. Welke drugs Balkenende bedoelt met het statement is niet bekend. In ieder geval geen alcohol dus. Bekijk de foto's hier.

Update 20:06 uur
Balkenende droeg het shirt tijdens een ontmoeting met de 'moedige moeders' in Volendam, een groepje vrouwen met zoons die verslaafd zijn aan coke en ander soort drugs.

Button: "McLaren wederom goed in Canada"

Jenson Button is er van overtuigd dat McLaren in de Grand Prix van Canada wederom goed voor de dag zal kunnen komen. De Brit werd achter teamgenoot Lewis Hamilton tweede in Turkije en weet dat met de F-duct de MP4-25 in Montreal weer om de bovenste prijzen mee zal kunnen strijden.

De race in Canada staat na een jaar afwezigheid weer op de kalender. "Het is fantastisch om weer naar Montreal te gaan. Iedereen in de Formule 1 houdt van de stad, de mensen en het circuit. Het is dan ook geweldig om terug te keren naar het circuit, zeker in een van de beste seizoenen sinds jaren. Het circuit zelf zou de MP4-25 wel moeten liggen. Er zijn wat langzame bochten die naar rechte stukken leiden. De Mercedes-motor en ons aërodynamisch pakket zijn daarvoor een perfecte combinatie om competitief te zijn," zei Button die weet dat door de unieke karakteristieken van het circuit Gilles Villeneuve de uitslag onvoorspelbaar zal zijn.

Australië verliest van Verenigde Staten

De Verenigde Staten hebben het Australië van bondscoach Pim Verbeek met 3-1 verslagen. In Roodepoort, Zuid-Afrika, scoorde de Amerikaan Edson Buddle tweemaal. De andere doelpunten werden door Tim Cahill en Herculez Gomez gemaakt.

De Australiërs begonnen niet erg scherp aan de partij, aangezien Buddle al na vier minuten de 1-0 maakte. Buddle verving de lichtgeblesseerde Jozy Altidore en deed dat uitstekend. Cahill maakte gelijk namens de Socceroos bij de tweede paal, nadat hij luttele minuten eerder het doel op een haar na miste. Het antwoord van de VS volgde niet heel veel later via wederom Buddle, die de 2-1 maakte.

Australië drong in de tussentijd wel aan, maar wist Markus Hahnemann niet voor een tweede keer te passeren. Dat kwam de Oceaniërs duur te staan toen Gomez na een pass van Landon Donovan de 3-1 eindstand aantekende.

Robben niet mee naar Zuid-Afrika

Arjen Robben vliegt zaterdagavond niet met het Nederlands elftal naar Zuid-Afrika. Robben laat zondag eerst een scan maken van zijn hamstring. "Arjen voelde een behoorlijke steek, dat is vaak een slecht teken", zei een balende bondscoach Bert van Marwijk.

"Het heeft geen zin om Robben nu te laten vliegen, dit is een grote domper", zei Van Marwijk. "Ik ga ervan uit dat de blessure vrij ernstig is." Van Marwijk wil nog niet aan een vervanger denken. "We willen zolang mogelijk wachten met Robben. Er zijn tegenwoordig wel methoden om dit soort blessures sneller te verhelpen."

"Ik had liever deze wedstrijd verloren en dat Robben was heel gebleven", benadrukte de keuzeheer na de 6-1 overwinning tegen Hongarije. Hij lijkt Robben bij de selectie te houden als de kans bestaat dat hij fit is te krijgen na de groepsfase. "Ik heb nu een vliegreis van elf uur om daar over na te denken."

De hele selectie leeft mee met de vleugelspeler. "De sfeer in het stadion was goed. Maar dan komt het moment van Arjen en ziet iedereen dat het mis is. Dit overschaduwt alles", zei Giovanni van Bronckhorst. Robin van Persie noemde het incident een doemscenario. "Het ziet er niet zo goed uit. Iedereen zit met zo'n smoel in de kleedkamer."

Robben vliegt niet mee naar Zuid-Afrika
Robben vliegt niet mee naar Zuid-Afrika (Foto: Novum)

Emmen contracteert huurlingen

FC Emmen heeft Ruud ter Heide en Michel Poldervaart gecontracteerd. Het duo kwam afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor de club uit de Jupiler League.

Ruud ter Heide kwam sinds de winterstop uit voor Emmen, dat hem huurde van SC Cambuur. Daar had de 27-jarige spits geen basisplaats, mede doordat hij niet goed overweg kon met trainer Stanley Menzo. Bij Emmen bloeide hij op. Ter Heide scoorde twaalf keer in zestien wedstrijden. Zijn contract in Leeuwarden liep nog door tot medio 2011, maar in ruil voor een vergoeding laat Cambuur hem vertrekken.

De 22-jarige Michel Poldervaart speelde vorig seizoen in het kader van het samenwerkingsverband met SC Heerenveen al voor Emmen. De multifunctionele middenvelder speelde 33 wedstrijden voor de club. Zijn contract bij Heerenveen liep af. Emmen legde de Rotterdammer, die ook in de jeugdopleiding van Feyenoord speelde, voor twee seizoenen vast.

Barendrecht wordt tweede in zaterdagkampioenscompetitie

Barendrecht is als tweede geëindigd in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs. Vanmiddag werd op de eigen Bongerd met 3-1 gewonnen van Excelsior '31. Dit duel was enkel voor de statistieken van belang, want vorige week legde IJsselmeervogels al beslag op de zaterdagtitel.

Het bestuur van Barendrecht had dan ook besloten om geen entreeprijzen te vragen. Mede door de hitte werd het een gezapige wedstrijd. Excelsior '31 nam de leiding door een goal van Bunyamin Özkök. Dat leek Barendrecht wakker te schudden, want de thuisploeg werd daarna sterker en kwam op gelijke hoogte toen topscorer Alex van Dommelen een strafschop benutte.

Lang leek het 1-1 te worden, maar in de slotfase greep het geïnspireerder spelende Barendrecht alsnog de zege. Michael van Dommelen strafte slap verdedigen van de bezoekers uit Rijssen af en bracht zijn team aan de leiding. Vervolgens mocht Perry van Eijken als eindstation fungeren van een mooie Barendrechtse aanval. Door de 3-1 overwinning is Barendrecht nu tweede geworden achter de ongenaakbare IJsselmeervogels.

Barendrecht - Excelsior '31 3-1 (1-1)
0-1 Bunyamin Özkök 1-1 Alexander van Dommelen (strafschop) 2-1 Michael van Dommelen 3-1 Perry van Eijken

EINDSTAND

1. IJsselmeervogels 4-10
2. Barendrecht 4-5
3. Excelsior '31 4-1

J. Boateng eerste versterking Manchester City

Manchester City heeft zich voor komend seizoen versterkt met Jerome Boateng. De 21-jarige verdediger komt over van HSV. Hij tekent een contract voor vijf jaar in het City of Manchester Stadium, meldt de club op de website. Deze zomer speelt Boateng met Duitsland op het WK in Zuid-Afrika.

Manchester City-trainer Roberto Mancini is blij met zijn eerste aankoop voor het nieuwe seizoen. "Hij is een jonge speler die zich verder kan ontwikkelen. Boateng is een verdediger die op meerdere posities uit de voeten kan en ik denk dat hij tot een belangrijke speler in de Premier League kan uitgroeien."

Boateng maakte eerder deze week zijn transfer al wereldkundig. De geboren Ghanees zei dat Manchester City hem voor 10,5 miljoen euro overneemt. Het Bayern Munchen van Louis van Gaal zou ook interesse in de speler hebben gehad. In drie seizoenen in Hamburg kwam Boateng tot 75 competitiewedstrijden.

Boateng eerste versterking Manchester City
Boateng eerste versterking Manchester City (Foto: Novum)

Sutil: "Talent wordt hopelijk opgemerkt"

Adrian Sutil hoopt dat de teams in de Formule 1 zijn talent nu opgemerkt hebben. De Duitser stuurt de Force India regelmatig naar de punten en staat inmiddels na zeven races tiende in het kampioenschap met 22 punten.

"Ik denk dat het goed is om met een klein team regelmatig in de punten te eindigen," zei Sutil. "Het is nog steeds een van de kleinste teams in het veld, maar ik kan vaker goede resultaten behalen. Het gaat er uiteindelijk om wat de mensen er van vinden. Ik moet goed in mijn vel zitten. Ik doe het voor mezelf. Ik wil hier successen boeken, dus het is belangrijk dat ik wanneer ik een circuit verlaat kan zeggen dat ik er alles uitgehaald heb. Momenteel voel ik me goed en ik hoop dat mensen mij een getalenteerde rijder vinden."

Sutil is blij dat de Force India VJM03 veel beter is dan de auto van vorig jaar, omdat hij toen vaak risico's moest nemen om goede resultaten neer te zetten. "Het was te makkelijk om over de limiet te gaan en hard te crashen. Dan kijken mensen naar je en zeggen ze dat je te veel ongelukken veroorzaakt. Maar ook ben je dan de held als je een slechte auto op de eerste startrij neerzet. Je hebt een consistente auto nodig en je hebt een goede auto nodig om je kunnen te laten zien. Dat heb ik dit jaar en daarom presteer ik consistent. Ik hoef niet meer over de limiet te pushen."

"Vorig jaar begonnen we slecht en eindigden we vrij goed met een auto die zo nu en dan het podium kon halen. Dat gebeurde zo snel en soms weet je niet wat je in dat soort gevallen moet doen."

E. Koeman: "Net een training van Oranje"

Erwin Koeman zag als bondscoach van Hongarije vanmiddag hoe zijn elftal met 6-1 werd weggespeeld door het Nederlands elftal. Als voetballiefhebber genoot Koeman van het spel van zijn landgenoten.

"Het is enorm frivool, af en toe lijkt het net een training", sprak de Hongaarse bondscoach vol bewondering. Volgens Koeman spelen Nigel de Jong en Mark van Bommel als controleurs achter het aanvallende blok van vier spelers een belangrijke rol in Oranje. "Je kan ook zo spelen als je twee van zulke defensieve middenvelders in je ploeg hebt."

Op basis van wat hij in de Amsterdam ArenA zag, schaart Koeman het Nederlands elftal bij de favorieten voor de wereldtitel. "Met dit spel kan je ook van Brazilië winnen. Nederland is een van de kandidaten voor de titel, mede omdat de andere landen defensief ook niet zo goed zijn. Maar Nederland zal op het WK aanzienlijk meer problemen krijgen dan in de oefenwedstrijden tegen Ghana en Hongarije."

[Upd] Roemer en Thieme in DWHN

SP-voorman Emile Roemer en ChristenUnie-lijsttrekker André Rouvoet zijn zaterdagavond te gast in het satirische programma Dit Was Het Nieuws (DWHN). Het betreft een verkiezingsspecial van het programma dat voor het eerst op RTL wordt uitgezonden.

DWHN verdween vorig jaar bij de publieke omroep omdat er volgens de omroepbazen geen ruimte meer voor was, maar werd vervolgens overgenomen door RTL.

Naast de politieke gasten zijn presentator Harm Edens en teamcaptains Jan Jaap van der Wal en Raoul Heertje weer terug van weggeweest. DWHN wordt zaterdagavond om 22:00 uitgezonden op RTL 4. Waarschijnlijk keert DWHN met een nieuw seizoen definitief terug in het najaar.

Ook zal het satirische televisieprogramma Koefnoen een verkiezingsspecial uitzenden om 20:30 uur op Nederland 1.

Update 18:25
André Rouvoet van de ChristenUnie heeft de uitzending afgezegd wegens ziekte. Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) zal de plaats van Rouvoet overnemen.

Bekijk hier de eerste aflevering van DWHN terug via RTL Gemist.

Bezoek het forum voor het DWHN-topic.


DWHN keert zaterdagavond terug bij RTL 4

Dagzege Galopin in Luxemburg

De derde etappe in de Ronde van Luxemburg is gewonnen door Anthony Galopin. De Fransman van het team van Cofidis was na 191,5 kilometer koersen, van Eschweiler naar Diekerch, de snelste in de massasprint. Matteo Carrara behield de leiding in het algemeen klassement.

De etappe van vandaag werd kleur gegeven door een vijftal die er na een half uurtje koersen vandoor ging. Ze kregen een maximale voorsprong van vijf minuten maar werden tien kilometer voor de finish bijgehaald. Fränk Schleck en Carrara sprongen net voor de meet nog weg, maar zij slaagden er niet in om de sprinters af te troeven.

Uitslag derde etappe:

Pos. Renner Team Tijd
1 Tony Gallopin (Fra) Cofidis 4.57,28
2 Alexandre Geniez (Fra) Skil-Shimano z.t.
3 Steve Houanard (Fra) Skil-Shimano z.t.
4 Jonathan Castroviejo (Spa) Euskaltel z.t.
5 Romain Zingle (Fra) Cofidis z.t.

Algemeen klassement:

Pos. Renner Team Tijd
1 Matteo Carrara (Ita) Vacansoleil 14.41,58
2 Fränk Schleck (Lux) Saxobank + 0,01
3 Lance Armstrong (VSt) RadioShack + 0,30
4 Juan Antonio Flecha (Spa) Sky + 0,34
5 Serguei Ivanov (Rus) Katusha z.t.

Wekelijkse Nederlandse top 10

Welkom bij de Nederlandse Top 10 van 22-05 tot en met 28-05-2010.

Deze week behoudt Red Dead Redemption de eerste twee plaatsen, UFC Undisputed 2010 en The sims 3: Ambities kunnen beide niet tegenop het cowboygeweld. De beide Pokemon-games en de nieuwe Prince of Persia-game zijn uit de top 10. 

Plaats Hardware Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 PS3
Red Dead Redemption 1
3
2 Xbox 360
Red Dead Redemption
2 3
3 PC
Sims 3: Ambities
NIEUW 1
4 PS3
UFC Undisputed 2010
NIEUW 1
5 Wii
New Super Mario Bros
4 27
6 PS3
FIFA 2010 World Cup South Africa  5 4
7 PS3
CoD: Modern Warfare 2
6
9
8 PS3
Modnation Racers
3
2
9 Wii
Wii Fit Plus
RE 8
10 Xbox 360
UFC Undisputed 2010 NIEUW 1

RE is Re-Entry, een game die terugkeert in de top 10

Vrouw omgebracht in hotelkamer

In een kamer van het Van der Valk Hotel in Ridderkerk is zaterdagmiddag een vrouw door een misdrijf om het leven gekomen.

Dat maakte de politie bekend. De politie kreeg begin van de middag een melding dat er iemand in het hotel aan de Krommeweg om het leven zou zijn gebracht. In de hotelkamer trof de politie een ernstig gewonde vrouw aan. Medische hulp mocht niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plaatse.

De politie gaat uit van een misdrijf in de relationele sfeer. De identiteit van de vrouw is nog niet bekend.

Open Dag Noord/Zuidlijn trekt veel bekijks

Bijna twintigduizend mensen hebben zaterdag de open dag van de Noord/Zuidlijn bezocht. De aannemers hadden ter gelegenheid van de Dag van de Bouw de bouwplaatsen voor het publiek opengesteld.

Vooral de startschacht van de boormachine en de ondergrondse 'kathedraal' voor het Centraal Station trokken veel bekijks, meldt het projectbureau.

Bezoekers konden vanaf een balustrade tunneldelen zien afdalen op de treintjes die door de tunnel naar de boor Gravin rijden. De boorwerkzaamheden gaan 24 uur per dag door. De Gravin heeft inmiddels zon'n vierhonderd meter afgelegd en bevindt zich momenteel in de buurt van de Bijenkorf.

Bij het Centraal Station konden bezoekers in een bak aan een kraan afdalen tot het onderste niveau van de bouwput. Hier kwamen bijna tienduizend mensen op af. Er stonden behoorlijke rijen.

Free Gaza blijft schepen naar Gaza sturen

De organisatie Free Gaza, de drijvende kracht achter de hulpmissies naar de Gazastrook, blijft schepen met hulpgoederen naar Gaza sturen. Dat heeft Greta Berlin, de woordvoerster van Free Gaza, zaterdag gezegd.

Berlin sprak nadat een Iers schip met hulpgoederen door Israëlische militairen was geënterd en opgebracht naar de Israëlische havenstad Ashdod. Dit ingrijpen verliep, in tegenstelling tot de commandoraid waarbij maandag negen doden vielen, geheel geweldloos. Berlin sprak echter van 'een nieuwe schanddaad na de negen moorden'.

Zij zei dat Free Gaza doorgaat met het sturen van schepen naar Gaza en dat zich al vier kapiteins hebben gemeld die staan te popelen om deel te nemen aan een volgende missie.

Automobilist rijdt in op file

Een automobilist is zaterdag op de A2 bij het Gelderse Waardenburg op een file ingereden. Drie bestuurders raakten gewond en hun auto's zwaar beschadigd. De slachtoffers zijn naar een ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

De betreffende auto kwam rond 11.45 uit de richting Den Bosch en reed bij afrit 16 met nog onbekende snelheid op de auto's in. De auto waar hij tegenaan reed botste op de auto ervoor. De verdachte van de aanrijding wordt verhoord. Hoe de gewonden eraan toe zijn, is niet bekendgemaakt.

Tussen Zaltbommel en Waardenburg zijn twee rijstroken afgesloten geweest, wat zorgde voor een file van zeven kilometer tussen Kerkdriel en Waardenburg en meer dan een halfuur vertraging, laat de Verkeersinformatiedienst weten.

Twee zwaargewonden na lancering quad

Twee mannen van 18 en 19 jaar die in een quad reden zijn zaterdagmiddag zwaargewond geraakt bij een botsing in Twello. Het voertuig botste op een auto, waardoor de quad werd gelanceerd en door twee tuinen vloog, waarbij beplanting en een reclamebord beschadigd raakten.

De 19-jarige bestuurder uit Deventer en zijn 18-jarige passagier uit Schalkhaar zijn met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De automobilist, een 46-jarige inwoner uit Twello, bleef ongedeerd. Hij wilde bij de Jacob van Ruysdaelstraat linksaf slaan.

Het ongeval op de Duitersvoordseweg gebeurde rond 15.15 uur. De Twentse politie onderzoekt de toedracht en is op zoek naar getuigen.

Van Marwijk: "Het zal toch niet, hè"

Het uitvallen van Arjen Robben in de slotminuten van de oefenwedstrijd tegen Hongarije leidde tot ongeruste gezichten op de bank van het Nederlands elftal "Het zal toch niet he, dacht ik meteen", zei bondscoach Bert van Marwijk na afloop bedrukt.

"Dan ben je zo voorzichtig geweest. Ik heb er behoorlijk aan gedacht de laatste tijd en vooral tijdens deze wedstrijd dat zoiets toch zou kunnen gebeuren."

Robben was net hersteld van een lichte heupblessure. Van Marwijk hield de vedette van Bayern München vanmiddag tijdens de eerste helft uit voorzorg op de bank. "Dit had echter niets te maken met de klachten die Arjen eerder in de week had", zei Van Marwijk. "Hij maakte een onnatuurlijke beweging, dat gebeurt in het heetst van de strijd, waardoor zijn hamstring te veel belast werd. Arjen voelde een behoorlijke steek, dat is vaak een slecht teken."

[RG] Schiavone wint finale

Francesca Schiavone heeft het toernooi van Roland Garros gewonnen. In de finale versloeg de Italiaanse vanmiddag Samantha Stosur met 6-4 en 7-6. Met het winnen is Schiavone de eerste Italiaanse die een grandslamtoernooi op haar naam weet te schrijven.

De inmiddels 29-jarige Schiavone, die maandag in de top-10 van de wereldranglijst binnenkomt, kwam op grandslamtoernooien nooit verder dan de kwartfinales. Voor opponente Stosur was het overigens ook de eerste keer dat ze in de finale van een grandslamtoernooi stond.

Robben vliegt niet mee naar Zuid-Afrika

Arjen Robben raakte vanmiddag in de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Hongarije geblesseerd. Hij wilde zich vandaag al in het ziekenhuis melden voor een scan voor zijn hamstring, maar de scan kan pas morgen worden gemaakt.

Daarom vliegt Robben vanavond niet mee met het Nederlands elftal naar Zuid-Afrika. Morgen meldt hij zich in het ziekenhuis. "Het heeft geen zin om hem nu te laten vliegen”, zei bondscoach Bert van Marwijk in een eerste reactie.

"Ik had liever de wedstrijd verloren en Arjen heel gehouden. Maar ik geef de hoop nog niet op. En ik wil op dit moment nog niet denken over een vervanger," aldus de bondscoach.

Bijna 1400 bekeuringen bij controle rond Assen

Bij een grote verkeerscontrole rond Assen zijn vrijdag een kleine veertienhonderd bekeuringen uitgeschreven. Uit radarmetingen bleek dat van de 19.460 passerende voertuigen er 1341 te hard reden. De eigenaars vinden binnenkort een bekeuring op de mat. De hoogst gemeten snelheid was 184 kilometer per uur, meldt de politie.

Negentig agenten en diverse controleurs van andere diensten waren tussen 13.00 en 21.30 uur betrokken bij de actie op de A28 bij de parkeerplaatsen Peelerveld en Zeyerveen. Aan beide kanten haalden motorrijders voertuigen van de snelweg en geleidden ze naar een van de parkeerplaatsen voor een grondige controle.

Ook hierbij werden bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor niet dragen van een gordel, niet tonen van het rijbewijs of kentekenbewijs, verlopen APK, gladde banden, defecte verlichting, niet-handsfree bellen, overbelading, losliggende lading, rijden onder invloed of te korte rusttijden. De belastingdienst incasseerde ruim vijftienduizend euro aan belastingschulden. Vijf voertuigen werden afgevoerd.

Gio: "Laten we hopen dat het meevalt"

Nederland won vanmiddag de oefenwedstrijd tegen Hongarije met 6-1. Het geblesseerd uitvallen van Arjen Robben overschaduwde echter de zege.

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst was na afloop aangeslagen. "De sfeer in het stadion was goed, we stonden voor. Maar dan komt het moment van Robben en ziet iedereen dat het mis is. Dit overschaduwt alles. Robben had pijn en kon moeilijk lopen, laten we hopen dat het meevalt," aldus Gio.

Beckenbauer geeft Duitsland weinig kans op WK

Het wegvallen van aanvoerder Michael Ballack bij de nationale ploeg van Duitsland zal zwaar wegen. Dat is in elk geval het oordeel van Franz Beckenbauer.

Der Kaiser denkt dat het nationale elftal dan ook niet heel ver zal reiken. Hij geeft Duitsland weinig kans om het WK dan ook te winnen, zo laat hij weten in gesprek met Tagesspiegel. "Zonder Ballack zal het erg lastig worden. Ons team is danig verzwakt", klonk een deel van het betoog van Beckenbauer. "We zullen alles op alles moeten zetten om alleen al de halve finales te bereiken."

Beckenbauer is dus allesbehalve optimistisch. De Duitsers hebben sowieso al veel te kampen met blessureleed. "We hebben niet het vermogen van artiesten zoals de Brazilianen", zegt de hoofdpersoon.

Bomaanslag in Kandahar

Bij een bomaanslag op het kantoor van de gouverneur van het Zuid-Afghaanse Kandahar zijn zaterdag zeker één dode en veertien gewonden gevallen. De aanslag werd gepleegd met een fiets waarop explosieven waren aangebracht, zei de politiechef van de provinciehoofdstad.

De gouverneur bevond zich op het moment van de aanslag niet in het kantoor. Van de gewonden, onder wie vijf kinderen, zijn vier er zeer slecht aan toe.

De NAVO bereidt in Kandahar een grote operatie tegen de Taliban voor.

30 boetes uitgedeeld in nachttreinen

Bij controles in 39 nachttreinen in de Randstad en Noord-Brabant zijn vrijdagnacht 31 bekeuringen uitgedeeld wegens verstoring van de orde en veiligheid. Het ging om mensen die rookten, met hun voeten op de bank zaten, bedelden, dronken waren of alcohol bij zich hadden, te luidruchtig waren of hun identiteitsbewijs niet wilden laten zien.

Vijftig medewerkers van het Korps Landelijke Politiediensten en de Nederlandse Spoorwegen controleerden 5730 reizigers, van wie er 77 geen geldig vervoerbewijs bij zich hadden. Zij krijgen een proces-verbaal.

De controles zijn bedoeld om zwartrijden, wangedrag en agressie tegen te gaan. Over het algemeen was de sfeer in de treinen en op de stations goed, meldt de NS. Twee mensen zijn aangehouden, onder wie een man die nog 133 dagen in de gevangenis moet doorbrengen.

[MotoGP] Uitslag kwalificatie Grand Prix van Italië

Dani Pedrosa begint morgen bij de Grote Prijs van Italië op poleposition in de MotoGP klasse. De Spaanse motorcoureur zette vandaag in de kwalificaties op het circuit van Mugello met 1.48,819 de beste tijd neer op zijn Honda.

Zijn landgenoot Jorge Lorenzo eindigde als tweede in 1.48,996. De Australiër Casey Stoner werd derde: 1.49,432. De Italiaanse wereldkampioen Valentino Rossi deed niet mee. Hij brak eerder vandaag zijn scheenbeen in de laatste training voor de kwalificaties.

In de 125 cc klasse zette de Nederlander Jasper Iwema met zijn Aprilia met 1.59,809 de elfde tijd neer. De Duitser Sandro Cortese pakte in 1.58,315 de poleposition.

Busje over de kop op de A28

Een bestelbus is vanmiddag over de kop geslagen op de A28 bij Soesterberg. De bestuurder raakte waarschijnlijk de macht over het stuur kwijt na een klapband. De bus ging meerdere keren over de kop. De twee mannen die in de wagen zaten zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De A28 wordt vandaag veel geplaagd door ongelukken. Vanochtend viel er al een stacaravan van een vrachtwagen af. Het verkeer tussen Utrecht en Amersfoort heeft er veel last van.

Uitslag Nederland - Hongarije

Nederland heeft zijn laatste oefenwedstrijd voor het begin van het WK voetbal in Zuid-Afrika gewonnen. Vanmiddag werd Hongarije in de ArenA met 6-1 verslagen.

Nederland begon sterk aan de wedstrijd. Het was echter Hongarije dat na zes minuten op voorsprong kwam. Door slecht verdedigen van Nederland kon PSV-er Dzsudzsák de 0-1 achter keeper Maarten Stekelenburg schieten. In het vervolg was het Oranje dat wel het meeste balbezit had. In de 21e minuut was het Robin van Persie die via een voorzet van Dirk Kuyt met zijn linkerbeen de gelijkmaker binnenschoot.In de 24e minuut leek de 2-1 te worden gescoord maar de scheidsrechter had al gefloten vanwege een fout van Kuyt.

Oranje probeerde in het restant van de eerste helft door te drukken, maar Hongarije wist uit de counter een aantal keer gevaarlijk te worden voor het doel van Stekelenburg. De ruststand was echter 1-1.

Nederland begon de tweede helft met een wissel, Kuyt bleef in de kleedkamer achter ten gunste van Arjen Robben. Sneijder had in de 50e minuut een grote kans op de 2-1, maar hij slaagde er niet in de bal in het doel te schieten. Vijf minuten later was Sneijder wel succesvol. Het schot van Sneijder, na de voorzet van Van Bronckhorst, was voor de Hongaarse doelman niet te houden. Nederland leek daarna op stoom te komen want het was Robben die in de 63e minuut, wederom via een voorzet van Van Bronckhorst, de 3-1 binnenschoot. Mark van Bommel schoot vervolgens via een paas van Robben de 4-1 binnen.

Invaller Elia, in het veld gekomen voor Sneijder, was nog geen minuut in het veld toen hij via een solo-actie twee tegenstanders verschalkte en de 5-1 op het scorebord zette. Nederland was in de tweede helft duidelijk de betere ploeg, terwijl de Hongaren weinig meer terug kunnen doen. De 5-1 was nog niet genoeg, want Robben maakte in de 78e minuut de 6-1. In de 85e minuut was Robben aan de bal toen hij zich opeens verstapte en op de grond lag. Hij kon nog wel zelf naar de zijlijn lopen en Oranje speelde de resterende tijd, die geen kansen of goals meer opleverden, met tien man.

Nederland

6 - 1

Hongarije

 21' Van Persie
 56' Sneijder
 64' Robben
 71' Van Bommel
 74' Elia
 78' Robben
   6' Dzsudzsák
 
 Gele kaart: Lazok (Hongarije)
 
Stadion: ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 50.000
Arbiter: Meyer (Dui)
 
Opstelling:   Opstelling:
Stekelenburg
v.d.Wiel
Heitinga (Ooijer/61)
Mathijsen
v.Bronckhorst
Kuyt (Robben/46)
v.Bommel (De Zeeuw/79)
Sneijder (Elia/73)
De Jong
v.d.Vaart (Afellay/80)
v.Persie (Huntelaar/68)
  Fülöp
Bodnár
Vanczák (Laczko/76)
Juhasz
Szelesi
Dzsudzsák
Horváth (Vadocz/80)
Bodor
Huszti (Lazok/68)
Torghelle (Elek/58)
Priskin

Edwin van der Sar krijgt lintje

Edwin van der Sar heeft een lintje gekregen. De 39-jarige doelman kreeg voor aanvang van de oefenwedstrijd tussen Oranje en Hongarije een lintje als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Van der Sar kwam 130 keer uit voor het Nederlands elftal en nam vandaag officieel afscheid.

Van der Sar debuteerde op 7 juni 1995 in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland. Na het EK in 2008 nam hij afscheid. Volgend seizoen speelt hij nog voor Manchester United.

"Bedankt voor alle mooie toernooien en massale feesten, die zullen me altijd bijblijven", sprak de geëmotioneerde Van der Sar in de bijna volle Amsterdam Arena. "Heel veel plezier deze zomer met het Nederlands elftal. En jongens, breng een mooie trofee thuis die ik helaas nooit heb mogen aanraken."

Jonge vrouwen belaagd in Almere

De Flevolandse politie doet onderzoek naar de aanval op een minderjarig meisje in Almere-Hout. De jonge vrouw reed met haar fiets over het Watersnippad toen zij door een onbekende man werd benaderd.

Vijftien minuten voor deze aanval werd op hetzelfde fietspad al een 20-jarige vrouw van haar rijwiel gesleurd en zwaar afgetuigd. Beide vrouwen hebben zich in het ziekenhuis laten behandelen. Onbekend is of de slachtoffers daar ook zijn opgenomen. Opmerkelijk is dat in de omgeving van Almere-Hout eerder al vier vrouwen werden aangevallen en werden toegetakeld door een onbekende man. De politie bekijkt of de zaken met elkaar in verband staan.

Rokende peuter krijgt hulp

De aan sigaretten verslaafde Ardi Rizal krijgt hulp. De Indonesische jongen van twee jaar oud krijgt een team van 40 specialisten om zich heen. De voorzitter van de Commissie voor Kinderbescherming zegt er vrijwel zeker van te zijn dat de jongen met deze behandeling van zijn verslaving af komt.

De peuter raakte verslaafd aan nicotine toen hij achttien maanden oud was. Zijn vader gaf hem zijn eerste sigaret. Vorige week zorgden beelden van de rokende peuter voor veel ophef. Vooral omdat de ouders van Ardi hem gewoon lieten roken.

Volgens zijn moeder gaat Ardi schreeuwen en om zich heen slaan als hij geen sigaret mag roken.

Paus wil steun voor christenen in Midden-Oosten

Paus Benedictus XVI heeft zaterdag opgeroepen tot steun aan de christenen in het Midden-Oosten. Volgens de kerkvorst zijn de christelijke gemeenschappen in het Midden-Oosten van cruciaal belang voor vrede in het gebied. De paus deed zijn oproep op Cyprus, waar hij een driedaags bezoek aan aflegt.

Het bezoek van de paus aan Cyprus is bedoeld als voorbereiding op een synode van bisschoppen uit het Midden-Oosten die in oktober in Rome wordt gehouden. Veel van deze bisschoppen zijn naar Cyprus gekomen om de paus te zien en een agenda voor het crisisberaad in Rome vast te stellen. Onderwerp van de synode is de massale uittocht van christenen uit het Heilige Land, Irak en andere landen in het Midden-Oosten vanwege geweld en economische problemen.

Farrar wint Nacht van Hengelo

De Amerikaan Tyler Farrar heeft gisteravond de Nacht van Hengelo op zijn naam geschreven. De renner van Garmin bleef Kenny van Hummel in de sprint net voor. Ivan Basso, de winnaar van de Giro d'Italia dit jaar, kwam als de nummer drie over de streep.

De Italiaan probeerde in de slotfase van de koers weg te rijden, maar net voor de finish werd hij voorbijgereden door Farrar en Van Hummel. "Ik kijk met veel voldoening terug op de Giro-start in Amsterdam en was onder de indruk van het enthousiasme van de Nederlandse toeschouwers. Het was leuk om terug te komen en nu wel in het roze op Hollandse bodem te rijden. Winnen lukte echter net niet met die snelle mannen hier aan het vertrek," aldus Basso.

Maicon blijft Internazionale toch trouw

De Braziliaanse verdediger Maicon blijft bij Internazionale. De 28-jarige voetballer verzekert de Italiaanse fans dat hij zijn contract uitzit en niet achter zijn voormalige coach José Mourinho aangaat.

Mourinho verkaste vorige maand naar Real Madrid en sindsdien worden diverse spelers van Inter met de Spaanse club in verband gebracht. Maicon zegt echter niet weg te gaan, tenzij voorzitter Massimo Moratti besluit hem te verkopen. De Braziliaan heeft in Milaan nog een contract tot medio 2014. Overigens zei hij eerder deze week nog dat hij Mourinho graag naar Madrid wil volgen.

Eerder liet Wesley Sneijder ook al weten niet naar Madrid te willen.

Van der Sar krijgt staande ovatie

Erwin van der Sar is vlak voor de start van de vriendschappelijke interland tussen Nederland en Hongarije gehuldigd. Van der Sar, gestopt als international, is met 130 interlands record-international.

Minister Ab Klink sprak de keeper van Manchester United toe en benoemde hem namens de koningin tot Officier in de orde van Oranje-Nassau. Van der Sar kreeg vervolgens een staande ovatie van het publiek.

Faillissement dreigt voor Chemistry

Danceorganisatie Chemistry staat op het punt van een faillissement. De Amsterdamse evenementenorganisator kan de rekeningen niet meer voldoen en moet stoppen met het organiseren van grootschalige (dance-)feesten.

Dit heeft directeur Eelko Anceaux van Chemistry zaterdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving hierover in Het Parool. Chemistry organiseerde de afgelopen jaren evenementen zoals het zomerse festival Generations of Love op de Amsterdamse stadsstranden als Blijburg en het gelijknamige feest rond kerst in de Westerunie.

Het jaarlijkse feest op het Amstelveld tijdens Koninginnedag was voorlopig het laatste evenement onder de vlag van Chemistry. Anceaux wijt de slechte financiële situatie onder meer aan de economische crisis, de enorme toename van organisatiekosten en de grote concurrentie.

Actie Zweedse dokwerkers tegen Israël

Zweedse dokwerkers gaan een week lang actie voeren tegen Israël uit protest tegen de aanval op de flottielje met hulpgoederen voor Gaza van maandag. De dokwerkers raken tussen 15 en 24 juni geen Israëlische schepen en goederen aan, heeft de voorzitter van hun bond zaterdag laten weten.

De Zweedse Havenarbeidersbond telt ongeveer vijftienhonderd leden. De bond sponsort de organisatie Ship to Gaza, die deelnam aan het hulpkonvooi dat maandag door Israëlische commando's werd aangevallen.

Foto's: Lustrumfeest Coenecoop College

Wie denkt aan een schoolfeest, denkt al gauw aan cola-disco's in veel te lichte middelbare school aula's, met slechte DJ's. Zo niet op het Coenecoop College in Waddinxveen. Leerlingen van de school die dit jaar 15 jaar bestond organiseerden afgelopen donderdag namelijk een groots feest ter afsluiting van het derde lustrumjaar, en bekostigden het geheel met entree- en sponsorgelden.

Op het schoolplein verrees een 23 meter breed podium waarop niet de minste namen hun kunstje vertoonden. Nee, het waren de Flinke Namen die door de organisatie gevraagd waren om het toegestroomde publiek op te warmen. De Haagse band Kane besloot het feest, en daarmee het lustrumjaar, met een succesvol optreden.

FOK!fotograaf Pepijn Kraan was erbij, en maakte de volgende reportage.

Slotfeest Coenecoop College met Flinke Namen en Kane, door Pepijn Kraan

Rita Verdonk zoent Frits Wester

Rita Verdonk, de lijsttrekker van Trots op Nederland (TON), heeft vrijdag voor rode oortjes gezorgd bij politiek verslaggever Frits Wester. De RTL-analist kreeg van Verdonk een zoen in het programma Wat Kiest Nederland.

Verdonk stond plots midden in het programma op en zei: "Ik wil nu toch even de gelegenheid gebruik nemen om Frits heel hartelijk te bedanken dat ik hier vandaag heb mogen zijn. Frits bedankt!" Wester nam de natte zoen van Verdonk met enige tegenzin in ontvangst.

De TON-lijsttrekker reageerde hiermee op het feit dat ze bij de meeste verkiezingsdebatten niet aanwezig mag zijn. Verdonk vindt dat ze genegeerd wordt door de media. "Ho ho, wat krijgen we nu?! Bijzonder wat er nu gebeurt", zo reageerde een verbaasde Wester op de zoen van Verdonk.

Door de slechte peilingen voor TON heeft Verdonk de laatste weken wel vaker ludieke acties, zoals het beruchte TON-verkiezingsspotje en het 'omkopen' van kinderen. Gelukkig voor Verdonk zijn mannen zo geëmancipeerd dat zij niet elk geflirt als ordinair seksisme zien.


TON-lijsttrekker Rita Verdonk zoent Frits Wester

Liverpool vist naast het net bij Hiddink

Liverpool FC moet na het ontslag van manager Rafael Benítez op zoek naar een nieuwe trainer. Guus Hiddink wordt dat in ieder geval niet.

De kersverse bondscoach van Turkije stond naar verluidt hoog op de verlanglijst om het stokje van Benítez over te nemen, maar de zaakwaarnemer van Hiddink, Cees van Nieuwenhuizen, sluit uit dat zijn cliënt naar Liverpool gaat. "Guus heeft in de afgelopen jaren laten zien dat hij altijd zijn contracten nakomt", zegt de belangenbehartiger tegenover de BBC. "Er is geen enkele reden waarom dat zou moeten veranderen."

"Guus is twee weken geleden bij Turkije begonnen. Een overstap zal moeilijk zijn, hoezeer hij ook van de Premier League houdt en Liverpool als legendarische club respecteert. Om eenzelfde reden heeft hij ook bedankt voor Internazionale. Zeg nooit nooit, maar voor mij lijkt dit onmogelijk", aldus Van Nieuwenhuizen.

Clubicoon Kenny Dalglish heeft de taak gekregen om een nieuwe manager voor Liverpool te vinden. Topkandidaten zijn Fulham-trainer Roy Hodgson en Bayern München-trainer Louis van Gaal. Ook staan Hiddink, Martin O'Neill (Aston Villa), Mark Hughes, Slaven Bilic (Kroatië) en Frank Rijkaard (Galatasaray) op de verlanglijst.

LotR Online wordt free to play

Het lijkt een trend, en sommige mensen zien het als een laatste redmiddel voor een stervende game. Lord Of The Rings Online gaat deze herfst geen maandelijks bedrag meer kosten om te kunnen spelen. In een nieuwsbrief worden leden ingelicht over het nieuwe betaalsysteem van de MMO.

Het nieuwe systeem is drastisch anders, en de 'gratis' spelers moeten aardig wat inleveren. Komende herfst zal men opgedeeld worden in 'free', 'premium' en 'VIP' -spelers, waarbij de laatste variant de meeste 'toegang' tot de game heeft. Om een voorbeeld te geven: free spelers hebben maar beperkte hoeveelheid rugzakruimte, een karakterlimiet, een goudlimiet, geen rest-XP en hebben geen toegang tot monsterplay. VIP spelers moeten voor alle mogelijkheden nog een maandelijks bedrag betalen.

Mensen die echter de game gekocht en al een account hebben, worden automatisch opgewaardeerd naar Premium. Mensen die een lifetime subscription hebben afgesloten zijn nu VIP en hoeven ook geen maandelijks bedrag te betalen. Ook krijgen VIP members 500 LOTRO store punten per maand.

Er is een LOTRO store in het leven geroepen, waarmee je punten kan kopen om bijvoorbeeld je account uit te breiden met allerlei items en dergelijke.

Kijk even naar het verschil-in-account-tabelletje en naar de FAQ voor meer informatie.

 LOTRO

Oranje zonder Robben, met Van der Vaart

Arjen Robben ontbreekt vanmiddag in de basisopstelling van het Nederlands elftal voor de laatste oefeninterland in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal tegen Hongarije. De vleugelspits van Bayern München, die hersteld is van een lichte heupblessure, begint in de Amsterdam ArenA op de bank.

Rafael van der Vaart heeft wel een basisplaats gekregen van bondscoach Bert van Marwijk. De middenvelder van Real Madrid vormt samen met Wesley Sneijder en Dirk Kuijt het aanvallende trio achter spits Robin van Persie. Van der Vaart begon dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Ghana op de bank, maar maakte in de tweede helft als invaller veel indruk met een doelpunt, assist en verdiende strafschop.

Komiek wordt burgemeester Reykjavik

De 43-jarige komiek Jon Gnarr wordt de nieuwe burgemeester van Reykjavik. Zijn partij Besti Flokkurinn (beste partij) won zondag vanuit het niets met ruim een derde van de stemmen de gemeenteraadsverkiezingen in de IJslandse hoofdstad en heeft vrijdagavond een akkoord gesloten met de sociaaldemocraten, die 19,1 procent van de stemmen kregen. Dat heeft de IJslandse radio zaterdag gemeld.

De overwinning van Besti Flokkurinn wordt gezien als een uiting van protest tegen degenen die verantwoordelijk zijn voor de economische malaise op het eiland. De partij pleit onder meer voor gratis handdoeken in de zwembaden en voor de aankoop van een ijsbeer voor de dierentuin van Reykjavik. De plaatselijke Ikea moet een betere opvang voor kinderen krijgen.

In de nieuwe partij hebben talrijke prominente IJslandse kunstenaars en tv-persoonlijkheden zich verenigd. Behalve Gnarr behoort tot hen de zanger van de band Sugarcubes, de groep waarmee zangeres Björk bekend werd.

Sinds IJsland in 1944 onafhankelijk werd, hebben de sociaaldemocraten altijd de burgemeester van Reykjavik geleverd. De sociaaldemocratische premier van het eiland, Johanna Sigurdardottir, toonde zich geschokt door de verkiezingsuitslag.

Villa: "Torres haalt het beste in mij naar boven"

Op het WK vormen ze misschien wel het gevreesde aanvalsduo van Spanje: Fernando Torres en David Villa. De twee spitsen zijn volgens Villa goed op elkaar ingespeeld.

De nieuwe spits van FC Barcelona is blij dat hij kan samenspelen met Torres. "Zijn spel haalt het beste in mij naar boven", vertelt Villa. "Wij voetballen niet pas enkele maanden met elkaar. Onze kracht is dat we al jaren bij elkaar zijn."

De twee speelden ook al samen op het EK in Oostenrijk en Zwitserland. Daar werden zij met Spanje Europees Kampioen door in de finale Duitsland te verslaan. Mocht Spanje op het WK in een 4-4-3 systeem gaan spelen dan zijn de twee concurrenten van elkaar. Dat deert Villa niet. "Fernando en ik gaan goed met elkaar om. Zijn spel haalt in mij het beste boven en dat geldt ook andersom."

UFC Undisputed 2010 doet het minder goed

UFC Undisputed 2010 is een minder groot succes dan zijn voorganger. Dit beweren analisten van Lazard Capital Markets volgens de zakelijke website Gamasutra. De verkoop van de nieuwe vechtgame loopt volgens de analisten niet zo'n vaart als uitgever THQ had verwacht.

De online winkelketen Amazon probeert UFC Undisputed 2010 wanhopig aan de man te krijgen. Amazon liet de prijs in de Verenigde Staten met twintig dollar zakken. De kans dat winkelketens meer exemplaren van de game inkopen, daalt dan ook met de dag.

Lazard Capital Markets verwacht dat THQ in de periode van april tot en met juni een omzet van 193 miljoen dollar zal draaien. Dat is tien miljoen dollar onder de verwachte 203 miljoen dollar.

Het tegenvallende succes ligt volgens de analisten niet aan de reputatie van de UFC Undisputed-games, maar aan de concurrentie. Op dit moment scoort Rockstar Games enorm met Red Dead Redemption. Vorig jaar ging het beter met de vecht-game, toen werden er wereldwijd 3,5 miljoen exemplaren van UFC Undisputed 2009 verkocht.

'UFC Undisputed 2010' doet het minder goed
UFC Undisputed 2010 doet het minder goed (Foto: Novum)

Vrouw zwaargewond na mogelijke brandstichting

Bij een brand in een woning in het Brabantse Dorst is een 48-jarige vrouw zaterdagochtend ernstig gewond geraakt. Ze is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Haar 49-jarige partner en 14-jarige dochter liepen ademhalingsproblemen op. Mogelijk is er sprake van brandstichting, meldt de politie.

Het vuur ontstond rond 04.00 uur in de woning aan de Hazelaarstraat. De man en de dochter stonden op het dak van het pand toen de hulpdiensten arriveerden. De vrouw was nog in de woning. Door de rookontwikkeling konden agenten het pand niet binnengaan.

De brandweer begon met blussen waarna de vrouw in zwaargewonde toestand werd aangetroffen. Ze is direct naar het ziekenhuis overgebracht. Haar toestand is zorgwekkend.

Betonkanker

Ik heb architectenbloed....op de bumper van m’n auto.

De architect. Van al het bouwafval zijn het vooral de architecten die onze dagelijkse woon-, werk- en leefomgeving het aanzien trachten te geven van het Oost-Duitsland van 1954. Zij staan zich erop voor ware kunstenaars te zijn. Maar geen andere discipline in de kunst is zó collaboratief, zó hoererend en zó gecorrumpeerd als de verzamelde architectuur. In ruil voor de eeuwige roem zadelen ze ons op met uitzaaiingsgevoelige betongezwellen.

Contador zonder druk aan start van Dauphiné

Alberto Contador staat morgen vol vertrouwen aan de start van de Dauphiné Libéré. De Spanjaard rijdt de achtdaagse Franse wielerronde als laatste voorbereiding op de Tour de France, die op 3 juli van start gaat in Rotterdam.

"Alles gaat zoals gepland", zegt de tweevoudig Tourwinnaar zaterdag. "Ik voel geen enkele druk en start hier om de perfecte vorm te vinden." Contador krijgt in de Alpen weinig tegenstand. Zijn grootste concurrenten Lance Armstrong, Andy Schleck en Cadel Evans besloten allen de ronde aan zich voorbij te laten gaan.

De Dauphiné start morgen met een tijdrit in Évian-les-Bains en doet later deze week onder meer de Alpe d'Huez aan.

Contador zonder druk aan start van Dauphiné
Contador zonder druk aan start van Dauphiné (Foto: Novum)

Jong Tae-se: "Ik zal in elk groepsduel scoren"

Noord-Korea heeft geen mental coach nodig voor het komende WK voetbal. De spelers van het Aziatische land zijn supergemotiveerd en zeker van zichzelf.

"Ik doe een belofte", zegt aanvaller Jong Tae-se, wiens bijnaam De Wayne Rooney van het Volk is. "Ik zal in elke groepswedstrijd een goal maken."

In Zuid-Afrika speelt Noord-Korea in de groepsfase tegen Portugal, Brazilië en Ivoorkust. "In onze groep zullen Brazilië en Noord-Korea doorstoten", aldus de aanvaller.

[MotoGP][Video] Rossi breekt been op Mugello

MotoGP-coureur Valentino Rossi heeft bij een crash in de vrije training voor de Grand Prix van Italië op Mugello zijn been gebroken. De Italiaan werd vanochtend van zijn motor gelanceerd en kwam zo ongelukkig neer dat zijn rechter scheenbeen het begaf. De Yamaha-rijder zal morgen dan ook niet in actie komen.

Eerder dit jaar kwam Rossi in het nieuws toen hij bij een valpartij bij de motorcross een schouderblessure opliep. Hierdoor kon hij tijdens de races niet voluit gaan. Ditmaal was een highsider in de Biondettibocht de oorzaak van de valpartij. Hij werd op een brancard afgevoerd, waarna in het ziekenhuis werd geconstateerd dat zijn been gebroken was.

Het is voor het eerst in de historie van de MotoGP dat Rossi een race moet missen. Ook is dit voor de negenvoudig wereldkampioen een klap in het gezicht in de titelstrijd, omdat hij hierdoor teamgenoot Jorge Lorenzo verder uit ziet lopen. De Spanjaard won dit jaar twee races, terwijl Rossi de derde pakte.

Marchand nieuwe bondscoach Tunesië

Bertrand Marchand is de nieuwe bondscoach van Tunesië. De Fransman volgt Faouzi Benzarti op. Sami Trabelsi is aangesteld als assistent bij de Afrikaanse ploeg. Dat maakte de Tunesische voetbalbond zaterdag bekend.

De 57-jarige Marchand trainde eerder de Franse clubs Thouars en Guingamp en was tot voor kort trainer van Al-Khor in Qatar. Daarvoor was hij al enige tijd actief in Tunesië. Met Etoile du Sahel veroverde hij in 2007 de Afrikaanse Champions League. Bij het nationale team van Tunesië tekent Marchand een contract voor twee jaar.

Egyptische Assassin's Creed wordt geen game

Sinds een paar dagen is er een nieuwe Twitter-account genaamd UbiWorkshop Gelanceerd. Terwijl de ontwikkeling van Assassin's Creed: Brotherhood nog in volle gang is, wordt er alweer gepraat over een nieuwe Assassin in een nieuwe setting.

In de artwork zien we een Egyptische Assassin met adelaar voor een achtergrond van zand en pyramides. Deze artwork is gemaakt door Cameron Stewart en Karl Kerschl, bekend als tekenaars uit de Marvel / DC Comics hoek.

Ubisoft heeft aangegeven dat dit niks met AC:B heeft te maken en dat het niet om een game gaat. Als je dan leest dat twee tekenaars uit de Marvel / DC hoek het artwork verzorgen kun je er bijna al vanuit gaan dat het hier om een Assassin's Creed comic gaat.

Hieronder het desbetreffende artwork. Als je op het plaatje klikt ga je automatisch naar de teaser site van UbiWorkshop

Egyptsche Assassin's Creed

Kijk jij uit naar een Assassin's Creed comic?

Squasher Schweertman stoomt door in Engeland

Piedro Schweertman heeft zich gisteravond geplaatst voor de halve finales van de Kent Open 2010, een met ruim achtduizend euro gedoteerd squashtoernooi in het Engelse Maidstone. De Nederlandse squasher, als zesde ingeschaald, boekte een knappe straight games zege op Joe Lee, de nummer vier van de plaatsingslijst.

Lee, een 20-jarige Engelsman, wordt mondiaal gezien beschouwd als een toekomstige wereldtopper. Tegen de zes jaar oudere Schweertman had de nummer 72 van de wereld echter weinig in te brengen. Na een zwaar bevochten eerste game, walste de Zeeuw, zelf 93e op de PSA World Ranking, over zijn jonge tegenstander heen. Na 43 minuten was het pleit beslecht en de verrassing een feit: 11-9, 11-6, 11-5.

In de halve eindstrijd van het PSA 1 Star toernooi moet Schweertman het vandaag opnemen tegen toernooifavoriet Alan Clyne. Begin april was de Schot nog duidelijk te sterk voor onze landgenoot in de finale van de West of Ireland Open 2010 in het Ierse Galway. De andere halve finale in Kent gaat tussen de Engelse qualifier Jonny Harford en de Ier John Rooney (3).

Verdonk probeert kinderen om te kopen

Er is wederom een opmerkelijk verkiezingsspotje opgedoken van Trots op Nederland-lijsttrekker Rita Verdonk. Dit keer deed ze een oproep aan kinderen op het SchoolTV Weekjournaal, dat vrijdag ook uitgezonden werd door De Wereld Draait Door.

In het filmpje probeert Verdonk de jeudige kijkertjes als het ware om te kopen: "Waarom moeten papa en mama op Trots op Nederland stemmen? Stel papa en mama verdienen 100 euro, dan moeten ze nu 50 euro belasting betalen, maar bij TON hoeven ze nog maar 25 euro te betalen. Dan blijft er 75 euro over om natuurlijk van te leven, maar ook leuke dingen van te doen."

"Dan kunnen ze bijvoorbeeld een Wii kopen voor jullie! Of dan kun je een keer extra naar de Efteling. Hartstikke leuk, dus zeg het even tegen papa en mama: Papa, mama, gewoon Trots op Nederland stemmen!", zo gaat Verdonk verder.

Het is niet de eerste keer dat Verdonk in het nieuws komt om een verkiezingsspotje. Eerder werd een ander TON-filmpje, dat geproduceerd werd door tv-maker Willibrord Frequin, een regelrechte hit op internet. Het is te hopen voor Verdonk dat de filmpjes effect gaan hebben, want TON staat al maanden op nul zetels in verschillende peilingen.


Daarom Trots stemmen!

AZ zet Kieftenbeld in de wachtkamer

De transfer van Go Ahead Eagles naar AZ leek al beklonken voor Maikel Kieftenbeld. De clubs waren er al uit en ook was de middenvelder zelf rond met zijn nieuwe club. Nu moet hij toch wachten op een transfer naar Alkmaar.

De transfer van Kieftenbeld naar AZ is op losse schroeven komen te staan. De club uit Alkmaar moet namelijk eerst spelers verkopen voordat er spelers kunnen worden aangetrokken. Twee andere clubs hebben zich inmiddels al gemeld bij de Eagels om Kieftenbeld over te nemen

"We moeten inderdaad nog afwachten", zegt Marc Overmars, bestuurslid technische zaken bij Go Ahead tegenover de Stentor. "Door de veranderingen bij AZ hebben de nieuwe mensen bedenktijd gekregen." Reeds werd bekend dat de begroting van AZ omlaag gaat van veertig miljoen euro, naar 25 miljoen euro.

Go Ahead Eagles en Kieftenbeld wachten voorlopig nog even af. Mocht AZ afzien van de transfer dan wil dat niet zeggen dat de 19-jarige middenelder in Deventer blijft. Heracles Almelo en FC Groningen zouden ook interesse hebben in Kieftenbeld.

"Ik zeg niet welke clubs het zijn, maar het klopt dat er meer interesse is. Toch hopen we ook dat het contract met AZ door gaat. Vooral voor Maikel. AZ is een prima club voor hem om door te kunnen groeien. Gertjan Verbeek lijkt me ook een prima trainer voor hem. Iedereen weet hoe het met Demy de Zeeuw is gegaan. Dat heeft AZ ook geen windeieren gelegd. Maikel staat er nu hetzelfde voor. Hij is echt een speler die zich vast kan klampen aan een hoger niveau. Ik denk niet dat een eredivisieclub een groot risico neemt om Maikel aan te trekken", aldus Overmars.

Brusselse rechter al eerder met dood bedreigd

De man die donderdag tijdens een rechtszitting in Brussel een vrouwelijke rechter doodschoot, had drie jaar geleden al gedreigd haar te vermoorden. Dat meldde de Vlaamse krant Gazet van Antwerpen zaterdag.

De schutter had in 2007 een huurconflict met zijn huisbaas. Na een vonnis van de rechter werd hij uit zijn woning gezet. Hij bedreigde toen zowel de rechter als zijn huisbaas met de dood, maar het bleef bij verbale agressie.

Wraak voor de huisuitzetting was het motief voor de man om de rechter donderdag alsnog dood te schieten. Ook haar griffier bracht hij om. De verdachte kon donderdagavond worden opgepakt. Volgens de Belgische justitie heeft hij bekend.

De man is een 47-jarige Belg van Iraanse afkomst. Hij was al eerder met justitie in aanraking geweest wegens geweldpleging.

Van den Ende en Whoopi Goldberg begrijpen elkaar

Joop van den Ende en Whoopi Goldberg gaan samen de musical 'Sister Act' op Broadway brengen en begrijpen elkaar al helemaal. "Ik sta intussen op gelijke voet met Whoopi. We begrijpen elkaar en dat is fijn werken", zegt de Nederlandse theatergoeroe. De productie is gebaseerd op de gelijknamige film met Goldberg in de hoofdrol.

Van den Ende ging enige tijd geleden op bezoek bij de actrice. "We hebben het behalve over contracten ook over zaken als de marketing gehad. Welke talkshows ze allemaal gaat doen. Ze wordt in elk geval ontvangen bij Oprah Winfrey", zegt hij zaterdag in De Telegraaf.

De film 'Sister Act' verscheen in 1992 en gaat over een zangeres die getuige is van een moord. Zij duikt vervolgens onder in een klooster, waar ze de boel op stelten zet. De musicalversie is al een succes in het Londense West End.

R. Ferdinand zit er helemaal doorheen

Gisteren werd bekend dat Rio Ferdinand het WK voetbal in Zuid-Afrika op zijn buik kan schrijven. De aanvoerder van het Engelse nationale team heeft een knieblessure en staat weken aan de kant.

Ferdinand is diep aangeslagen door het missen van het WK. "Ik ben vervloekt", zei de verdediger van Manchester United tegen zijn zaakwaarnemer Pini Zahavi.

Afgelopen seizoen had hij al problemen met zijn fitheid waardoor hij maar dertien competitiewedstrijden speelde. "Deze blessure is volledig nieuw. Rio was helemaal fit voor het WK, nu zit hij er helemaal doorheen," aldus Zahavi.

Helft Belgen wil af van stemplicht

De opkomstplicht bij verkiezingen in België moet worden afgeschaft. Dat vindt 48 procent van de bevolking, blijkt uit een peiling die zaterdag is gepubliceerd in de krant La Libre Belgique. Vóór handhaving van de opkomstplicht is 45 procent. De rest heeft geen mening. Vooral Vlaanderen telt veel tegenstanders van de stemplicht.

Op dit moment zijn alle Belgen verplicht naar het stemlokaal te gaan bij verkiezingen. Wie niet verschijnt, kan een boete krijgen. In de praktijk wordt die overigens bijna nooit opgelegd.

Vooral jongeren tot 34 jaar en mensen uit de hogere sociale klasse willen dat de stemplicht blijft.

Uit de peiling, waarvoor tweeduizend personen werden ondervraagd, blijkt ook dat 12 procent van de Belgen niet van plan is volgende week zondag te gaan stemmen voor de parlementsverkiezingen. Dat is een lichte stijging vergeleken bij verkiezingen vorig jaar. Verder wil 10 procent blanco stemmen. Ook dat is meer dan bij eerdere verkiezingen.

Grote drugsvangst marine in Caribisch gebied

De Nederlandse marine heeft samen met de kustwacht in de wateren bij Aruba een transport van ruim 1320 kilo cocaïne onderschept. Dat gebeurde afgelopen week, zo heeft het ministerie van Defensie in Den Haag zaterdag bekendgemaakt.

De harddrugs werden aangetroffen op een Panamees schip. Het spul zat verpakt in 66 balen. De Hr. Ms. Van Speijk was betrokken bij de actie op 35 mijl ten noordwesten van Aruba.

Een team van de Amerikaanse kustwacht, dat met de Van Speijk meevaart, doorzocht het schip. Vijf bemanningsleden uit Honduras zijn als verdachten aangehouden, aldus Defensie.

Trailer voor nieuwe Red Faction

De ontwikkelaars van de Red Faction-serie geven ons in een nieuwe trailer een indruk van hoe het vervolg op Red Faction: Guerrilla eruit gaat zien. 

De open wereld die we kennen uit de vorige game(s) is ditmaal ingeruild voor een ondergrondse setting. Nadat de mensheid verdreven is van de bovenwereld, hebben ze onder de aarde hun nieuwe nederzettingen gebouwd in de mijnen die hun voorouders gebruikten. Naast de gebruikelijke wapens zien we dat er ook weer in mech-outfits rondgelopen kan worden.

In deze trailer lijkt het dat het nieuwste deel uit de Red Faction-serie, Genaamd Red Faction: Armageddon, de richting van het survival-horror genre opgaat. Of je je vernielzucht hier hetzelfde kunt uiten als in de voorgangers zullen we nog moeten zien. De game staat in elk geval gepland voor maart 2011.

Grote alcoholcontrole in centrum Rotterdam

Bij een grote alcoholcontrole in het centrum van Rotterdam zijn vrijdagnacht 194 automobilisten op de bon geslingerd. Zeventien personen mochten hun rijbewijs inleveren. Ruim tienduizend blaastesten werden afgenomen, meldt de politie zaterdag.

Een bestuurder had vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd, meerdere automobilisten hadden vier keer te veel gedronken. Een bestuurder die op de Erasmusbrug staande werd gehouden om te blazen zette zijn auto in zijn achteruit om aan de controle te ontkomen. Na deze gevaarlijke actie werd hij elders in de stad alsnog gepakt. Hij kreeg een forse boete.

Aan de actie werkten driehonderd agenten mee.

'Tarieven orthodontisten fors omlaag'

De tarieven van orthodontisten moeten vanaf volgend jaar met 34 procent omlaag. Dat meldt het Financieele Dagblad zaterdag op basis van een nog vertrouwelijk conceptadvies van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink. Het concept ligt nu ter inzage bij de betrokken partijen, zoals de orthodontisten en consumentenorganisaties.

De consumentenbond laat weten blij te zijn met het voornemen van de NZa en roept iedereen op de behandeling bij de orthodontist uit te stellen tot na 1 januari 2011, als de tarieven omlaag gaan. Eerder bleek uit onderzoek van het FD dat consumenten jarenlang te veel hebben betaald voor hun behandelingen.

Sijsling in kwalificaties Halle

Igor Sijsling speelt dit weekeinde de kwalificaties voor het ATP-toernooi van Halle. In de eerste ronde treft de Nederlander Simon Stadler. Thiemo de Bakker is rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten.

Sijsling is de nummer vier van de plaatsingslijst. De 26-jarige Stadler staat 312e op de wereldranglijst. Stadler en Sijsling stonden driemaal eerder tegenover elkaar waarvan Sijsling twee wedstrijden won.

Boek: Het uur van de engelen

Als op de achterkant van een boek staat hoe goed het wel niet is, is dit in mijn ogen vaak niet zo. Achterop Het Uur van de Engelen van Danielle Trussoni staat zelfs dat er volgend jaar een film van uitkomt met Will Smith in de hoofdrol. Een heel veel hogere lat kan je dus niet opgelegd krijgen als schrijver zijnde. Aan mij de taak om uit te zoeken of dit boek echt zo goed is.

Honden blaffen en janken bij Opera Sydney

Ongeveer duizend hondenliefhebbers hebben zaterdag bij het Operagebouw van de Australische stad Sydney geluisterd naar het geblaf en gejank van honderden poedels en andere honden. Zij genoten in de open lucht van het eerste concert voor honden ter wereld, een geestesproduct van de Amerikaanse performanceartiest Laurie Anderson. Zij maakt daarbij gebruik van geluiden met een toonhoogte die mensen niet kunnen horen, maar voor de supergevoelige oren van honden onweerstaanbaar zijn.

Het concert van twintig minuten maakte deel uit van het Vivid Live-festival, waarvan Anderson en haar echtgenoot, rockzanger Lou Reed, beschermheer zijn. Tussen de dierengeluiden waren de geluiden van de synthesizer, de violen en de saxofoon van de vier leden tellende band van Anderson te horen.

Het concert 'Music for Dogs' begon met zachte tonen, maar op het laatst kwamen de musici bijna niet meer boven het gejank en geblaf van de dieren uit. "Wij hebben hier enkele zingende honden", juichte Anderson.

Brawn: "F-duct Mercedes niet goed genoeg"

Mercedes Grand Prix-teambaas Ross Brawn heeft toegegeven dat de F-duct van zijn team nog niet zo goed werkt als werd gehoopt. Het team introduceerde in China het onderdeel al, maar nog steeds heeft het te veel luchtweerstand, iets wat in Canada het team op kan breken.

"Als je de F-duct goed laat werken dan heb je zowel de downforce in de bochten als een verminderde luchtweerstand op het rechte stuk," zei Brawn. "Op dit moment hebben we nog te veel weerstand op het rechte stuk. McLaren heeft het concept bedacht en zij hebben er veel ervaring mee. Je zag dat sommige teams het in Turkije aan de kant schoven, maar wanneer het werkt is het een zeer krachtig onderdeel. Wij gaan er mee door."

Het is te hopen voor Mercedes dat het team de F-duct op tijd weet te verbeteren, omdat op het lange rechte stuk een hoge topsnelheid belangrijk is. In Turkije kwam het team ten opzichte van McLaren op het rechte stuk dertien kilometer per uur tekort en dat terwijl dezelfde motoren in de bolides liggen. Mede hierdoor kunnen Michael Schumacher en Nico Rosberg zowel de McLarens als de Red Bulls niet volgen in de races.

''Zoveel tegengoals krijgt Oranje niet ''

Joris Mathijsen is het niet eens met de kritiek die de verdediging van het Nederlandse elftal voortdurend over zich heen krijgt. ''We hebben inmiddels laten zien dat we een aardig blokje van vier hebben staan.'', aldus Mathijsen.

''Kijk naar de statistieken, hoe slecht zijn we dan verdedigend?'', vraagt de 30-jarige verdediger van Hamburger SV zich af in het AD. ''Zo veel goals krijgen we niet tegen en we winnen vaak. We hebben inmiddels laten zien dat we een aardig blokje van vier hebben staan in de achterste linie. En de twee daarvoor (defensieve middenvelders Nigel de Jong en Mark van Bommel) doen het ook prima.''

De 55-voudig international, die onder bondscoach Bert van Marwijk steevast een basisklant is, stelt dat hij het stadium van 'ergeren' al voorbij is. ''De kritiek irriteert me gelukkig al lang niet meer. Ik vind het alleen vervelend als het persoonlijk wordt.'' Met deze verdediging en de kwaliteiten van de Nederlandse voorhoede ziet Mathijsen voldoende perspectief voor het aankomende WK. ''Ik heb vertrouwen in een goed toernooi. We zijn allemaal sterker geworden, dat zie je.''

Koeman wil niet met grote cijfers verliezen

Nederland speelt vanmiddag om 14:00 uur de laatste wedstrijd in de voorbereiding op het WK. De tegenstander is het Hongarije van bondscoach Erwin Koeman. De Nederlandse trainer wil niet afgaan tegen Oranje.

Hongarije wil zo goed mogelijk weerstand bieden aan Oranje. "Nederland is kwalitatief gezien een stuk sterker dan wij, maar ik wil hier absoluut niet met 5-0 worden afgeschoten", zegt Koeman in de aanloop naar het duel.

Na de wedstrijd vertrekt de Nederlandse selectie naar Zuid-Afrika. Daar wachten Denemarken, Kameroen en Japan in de groepsfase. Hongarije slaagde er niet in om zich te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika.

Voorbeschouwing: Poule C

Op 11 juni gaat het wereldkampioenschap voetbal van start. In voorbereiding op de start van het toernooi zal FOK!sport vooruitblikken op alle acht poules van vier teams die zullen acteren op het WK in Zuid-Afrika. Vandaag is poule C aan de beurt.

Poule C

Poule C bestaat uit Engeland, de Verenigde Staten, Algerije en als laatste Slovenië.

Engeland


Trainer: Fabio Capello
Aanvoerder: Steven Gerrard
Sterspeler: Wayne Rooney
Aantal WK Deelnames: 18
Beste resultaat: Winnaar in 1966
Huidige plek op de Fifa Ranglijst: 8

Engeland is uiteraard hoofd van deze poule. Het land werd met groots verschil winnaar van haar poule. In een poule met onder andere Kroatië en Wit-Rusland wonnen zij 9 van de 10 wedstrijden, en verloren zij alleen van Oekraïne. Het team, wat onder leiding staat van Fabio Capello, herbergt zoals gebruikelijk enkele grote namen.

De huidige selectie bestaat onder meer uit John Terry, Steven Gerrard en Wayne Rooney. Opmerkelijk is dat de gehele Engelse selectie in de Premier League voetbalt. Rooney heeft in 48 wedstrijden inmiddels al 19 keer doel weten te treffen.

De aanvoerdersband zal tijdens dit toernooi waarschijnlijk niet gedragen worden door Terry. De veelbesproken affaire met de vriendin van land- en ploeggenoot Wayne Bridge is hiervan de oorzaak. Rio Ferdinand draagt naar alle waarschijnlijkheid de aanvoerdersband tijdens het WK.

Resultaten

Kwalificatie WK 2010 Europa Groep 6

Andora Engeland  2-0
Kroatië Engeland  1-4
Engeland Kazachstan  5-1
Wit-Rusland Engeland  1-3
Engeland Oekraïne  2-1
Engeland Andora  6-0
Engeland Kroatië  5-1
Oekraïne Engeland  1-0
Engeland Wit-Rusland  3-0


Verenigde Staten


Trainer: Bob Bradley
Aanvoerder: Carlos Bocanegra
Sterspeler: Landon Donovan
Aantal WK Deelnames: 8
Beste resultaat: Halve Finales in 1930
Huidige plek op de Fifa Ranglijst: 14

Naast Engeland zit ook de Verenigde Staten in de poule. De ploeg van trainer Bob Bradley eindigde ook bovenaan in haar poule. In tien wedstrijden wisten de Amerikanen 20 punten te halen, door middel van zes overwinningen, twee gelijke spelen en twee nederlagen. Hiermee liet het onder meer Mexico en Honduras achter zich.

De bekendste spelers van het Amerikaanse voetbalteam zijn ongetwijfeld Landon Donovan en Tim Howard. Beide spelen in de Premier League. Ook ex-Heerenveenmiddenvelder Michael Bradley en oud-PSV'er DaMarcus Beasley zullen in Zuid-Afrika hun land mogen vertegenwoordigen.

Resultaten

Kwalificatie WK 2010 Concacaf Groep 1

Guatemala Verenigde Staten 0-1
Cuba Verenigde Staten 0-1
Verenigde Staten Trinidad & Tobago 3-0
Verenigde Staten Cuba 6-1
Trinidag & Tobago Verenigde Staten 2-1
Verenigde Staten Guatemala 2-0


Kwalificatie WK 2010 Concacaf

Verenigde Staten Mexico 2-0
El Salvador Verenigde Staten 2-2
Verenigde Staten Trinidad & Tobago 3-0
Costa Rica Verenigde Staten 3-1
Verenigde Staten Honduras 2-1
Mexico Verenigde Staten 2-1
Verenigde Staten El Salvador 2-1
Trinidag & Tobago Verenigde Staten 0-1
Honduras Verenigde Staten 2-3
Verenigde Staten Costa Rica 2-2


Algerije

Trainer: Rabah Saadane
Aanvoerder: Yazid Mansouri
Sterspeler: Karim Ziani
Aantal WK Deelnames: 3
Beste resultaat: Eerste ronde
Huidige plek op de Fifa Ranglijst: 30

Naast deze twee Engelstalige landen is er ook nog Algerije. Deze ploeg wist haar ticket naar het WK pas in de beslissingswedstrijd tegen Egypteveilig te stellen. In dit zeer beladen duel, dat in het teken stond van veel rellen en opstootjes, wist Yahia na veertig minuten de enige treffer van de wedstrijd te scoren. De Woestijnkrijgers spelen normaliter haar thuiswedstrijden in Algiers, onder leiding van trainer Rabah Saadane.

De huidige selectie heeft enkele spelers in zijn gelederen uit grote Europese competities. Zo speelt Nadir Belhadj bij Portsmouth en Karim Ziani verdient zijn geld bij VFL Wolfsburg in Duitsland. Tijdens de afgelopen Afrika Cup liet Algerije zien dat het goed kan voetballen. Onder andere Ivoorkust werd met 1-0 verslagen en uiteindelijk was de halve finale het eindstation. Het land verloor uiteindelijk de troostfinale met 1-0 van Nigeria en daardoor eindigde Algerije op een knappe vierde plaats.

Resultaten

Kwalificatie WK 2010 Afrika Groep 6

Senegal Algerije 1-0
Algerije Liberia 3-0
Gambia Algerije 1-0
Algerij Gambië 1-0
Algerij Senegal 3-2
Liberia Algerije 0-0


Kwalificatie WK 2010 Afrika Groep 3

Rwanda Algerije 0-0
Algerij Egypte 3-1
Zambië Algerije 0-2
Algerije Zambia 1-0
Algerije Rwanda 3-1
Egypte Algerije 2-0


Beslissingsduel WK 2010 Afrika

Algerije Egypte 1-0


Slovenië

Trainer: Branko Oblak
Aanvoerder: Branko Ilic
Sterspeler: Milivoje Novakovic
Aantal WK Deelnames: 1
Beste resultaat: Eerste ronde
Huidige plek op de Fifa Ranglijst: 25

Naast deze drie teams is er nog een Europees team in poule C te vinden. Slovenië werd als enige team uit deze poule, tweede in de kwalificaties. Tijdens de kwalificaties bleek Slowakije een meerdere te zijn voor het team uit Oost-Europa. Wat op zijn minst opmerkelijk te noemen is, is dat het Tsjechië achter zich liet. De ploeg wist onder meer met 5-0 te winnen van dwergstaat San Marino.

In de play-offs was het Sloveense team verantwoordelijk voor de uitschakeling van het Rusland, dat getraind werd door Guus Hiddink. In Rusland leek Hiddink zijn equipe de tweeluik al snel te beslissen. Het team kwam met 2-0 voor, maar gaf in de slotfase toch nog een doelpunt weg. Daardoor was de 1-0-overwinning in Slovenië genoeg voor de Slovenen om zich te kwalificeren voor het WK.

Ook bij het Sloveense elftal zitten enkele talentvolle spelers. Zo speelt verdediger Branko Ilic bij Betis Sevilla, en heeft Milivoje Novakovic al acht doelpunten gemaakt in 23 interlands. Ook doelman Samir Handanovic, spelend bij Udinese, is een sterke factor in het team van de Slovenen. Dalibor Stevanovic, middenvelder van Vitesse, zal naar alle waarschijnlijkheid ook mogen afreizen naar Zuid-Afrika.

Resultaten

Kwalificatie WK 2010 Groep 3

Polen Slovenië 1-1
Slovenië Slowakije 2-1
Slovenië Noord Ierland 2-0
Tsjechië Slovenië 1-0
Slovenië Tsjechië 0-0
Noord Ierland Slovenië 1-0
Slovenië San Marino 5-0
Slovenië Polen 3-0
Slowakije Slovenië 0-2
San Marino Slovenië 0-3


Play-off WK Kwalificatie

Rusland Slovenië 2-1
Slovenië Rusland 1-0


FOK!Sport voorspelling:

De grootste kanshebbers voor deze poule zullen Engeland, en de Verenigde Staten zijn. Engeland zal naar alle waarschijnlijkheid wel doorgaan, maar als de VS niet uitkijkt kan het Algerijnse team ze nog wel voorbij schieten. Zij herbergen namelijk aardig wat kwaliteit wat zeker niet onderschat moet worden.

Mega Man RPG in ontwikkeling

Neowiz Games heeft Mega Man Online nu officieel aangekondigd. We meldden al eerder over de samenwerking tussen Neowiz Games en Capcom, maar nu is er ook meer bekend over de game zelf. Volgens het persbericht is het een 3D side scroller met veel RPG-elementen erin.

Ze beloven de actie te houden die we gewend zijn van de serie, maar dit keer kun je dus online ook je personage steeds sterker maken, zoals in bijna elke RPG. Mega Man X en Zero zijn er in ieder geval bij, maar er zullen meer karakters uit oude Mega Mantijden in het spel te zien zijn.

We zijn benieuwd of dit ook naar het Europa gaat komen, daar wordt met geen woord over gerept.

Mega Man Online

Crysis 2 brengt nieuwe teaser

Na Times Square is nu ook de gewone huis-PC aan de beurt om geteased te worden met beelden van Crysis 2.

In deze trailer zien we in korte flitsen een "Pinger" tegenover een soldaat in het welbekende Nano Muscle Suit. De Pinger is een imposante robot die mensen schijnbaar opspoort met zijn laser. Zodra de laser over de soldaat komt, zet hij zijn cloak aan en verschijnt het Crysis 2 logo in beeld.

Hoe deze vijanden te werk gaan, dat zullen we op de E3 gaan zien.

Bekijk hieronder de teaser:

 

Koefnoen komt met verkiezingsspecial

Zaterdagavond zal het satirische tv-programma Koefnoen een verkiezingsspecial uitzenden. Zo zullen onder anderen PvdA-leider Job Cohen, CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende en zijn overspelige spindoctor Jack de Vries op de hak worden genomen door cabaretiers Paul Groot, Owen Schumacher en hun collega's.

"Groot en Schumacher proberen Henk en Ingrid en alle andere zwevende kiezers het beslissende duwtje te geven"
, aldus de programmamakers. De verkiezingsspecial zal een kick-off worden voor het negende seizoen van Koefnoen dat later dit jaar begint. Vanaf 11 september zal het programma weer acht weken lang elke zaterdag te zien zijn.

De Koefnoen-verkiezingsspecial zal zaterdagavond om 20:30 uur worden uitgezonden op Nederland 1.

Ook zal het satirische televisieprogramma Dit Was Het Nieuws (DWHN) een verkiezingsspecial uitzenden om 22:00 uur op RTL 4.

Bekijk hier (pop-up) de Koefnoen-uitzending terug via Uitzendinggemist.


Mooi weer: volle wegen naar de stranden

De strandtenthouders krijgen het zaterdag en zondag behoorlijk druk.

De weersverwachting is prima: mooi zonnig weer met temperaturen rond 23 graden. Automobilisten moeten dan ook rekening houden met volle wegen richting de kust, meldde de ANWB vrijdag. Niet alleen het mooie weer zorgt voor drukke wegen naar de kust, maar ook een aantal grote evenementen zorgt voor extra verkeer.

Zaterdag is er in Scheveningen een popconcert op het strand en zondag zijn er op het circuit van Zandvoort autoraces.

In en rond Arnhem zal het zaterdag bovendien druk op de weg zijn vanwege de EO-Jongerendag.

Slovenië wint van Nieuw-Zeeland

Slovenië heeft gisteren de oefeninterland tegen Nieuw-Zeeland met 3-1 gewonnen. Beide landen zijn op het komende WK voetbal in Zuid-Afrika actief.

Milivoje Novakovic maakte twee doelpunten voor de Slovenen. Het derde doelpunt werd gemaakt door Abdraz Kim. Namens Nieuw-Zeeland scoorde Rory Fallon tegen.

Spits Tim Matavz van FC Groningen mocht vlak voor tijd nog invallen bij Slovenië, Dalibor Stevanovic van Vitesse en Sparta-doelman Aleksander Seliga kwamen niet in actie.

Volleyballers te sterk voor Zuid-Korea in World League

De Nederlandse volleyballers zijn goed begonnen aan het toernooi om de World League. Het team van bondscoach Peter Blangé won in Suwon overtuigend van Zuid-Korea: 3-0 (25-23 25-21 25-20).

Beide landen treffen elkaar morgen weer. Titelverdediger Brazilië was gisteren in dezelfde groep met 3-1 te sterk voor Bulgarije, zodat Oranje voorlopig aan de leiding gaat. Brazilië en Bulgarije, respectievelijk eerste en zesde op de wereldranglijst, zijn van een aanzienlijk hoger niveau dan Zuid-Korea. De Aziaten zijn momenteel de nummer zestien van de wereld, Nederland staat 28e.

Het Nederlandse team was in het met 5.000 supporters nagenoeg uitverkochte Suwon Indoor Gymnasium duidelijk sterker dan Korea. Blangé koos voor dezelfde basisspelers als tijdens de wedstrijden van vorig weekeinde in de EK-kwalificatie tegen Zweden, Macedonië en Portugal, die allemaal met 3-0 werden gewonnen. Dat waren Yannick van Harskamp (spelverdeler), Rob Bontje en Wytze Kooistra (middenblokkering), Niels Klapwijk (diagonaal), de passer-lopers Jeroen Rauwerdink en Dick Kooy en libero Jelte Maan. Rauwerdink had de laatste dagen last van zijn luchtwegen, maar kon gewoon de hele wedstrijd spelen. Blangé gaf ook Kay van Dijk (eerste set), Jeroen Trommel (eerste, tweede en derde set) en Nico Freriks (tweede set) speeltijd.

Alleen in de eerste set kon Zuid-Korea nog enigzsins partij bieden. Tot 8-8 ging het gelijkop, waarna Oranje lange tijd een kleine voorsprong behield. Bij 18-18 maakte Blangé gebruik van een time-out, waarna Nederland de partij afmaakte. Kooistra en Klapwijk plaatsten bij 21-19 een belangrijk blok. In de tweede en derde set was het krachtsverschil duidelijker. Nederland maakte het zich in de slotfase van het tweede bedrijf echter onnodig moeilijk door de Zuid-Koreanen terug te laten komen van 19-14 naar 22-21. Blangé bracht invaller Freriks binnen de lijnen en op zijn service maakte Oranje het af: 25-21.

Blangé zag dat zijn team in de derde set dezelfde fout beging en weer een zeer ruime voorsprong zag slinken, dit keer tot 21-19. Nederland was bijtijds weer bij de les: 25-20. Klapwijk maakte in totaal zeventien punten, Kooy zestien. Vorig jaar begon Oranje ook goed aan de World League, met drie zeges van 3-0 in de eerste vier wedstrijden. Uiteindelijk eindigde Nederland als derde in de groep en greep het naast deelname aan het finaletoernooi. Alleen de vier groepswinnaars en de beste nummer twee van de vier groepen kwalificeren zich daarvoor.

Flinke verschillen in koopkracht bij partijen

De plannen van 'linkse' partijen leiden de komende jaren veelal tot een gunstig effect op de koopkracht van mensen en die van 'rechtse' partijen tot een slechtere koopkracht.

Dat blijkt uit zaterdag gepubliceerde berekeningen van het onderzoeksinstituut Nyfer die zijn uitgevoerd in opdracht van de Volkskrant. De verschillen blijken flink. Mensen die hun portemonnee belangrijk vinden, lijken het beste af te zijn bij de PvdA, GroenLinks en de SP. De plannen van de VVD, CDA en D66 komen op dat punt het slechtst uit. Nyfer legde zes modelgezinnen naast elkaar en berekende door wat een aantal voorstellen van politieke partijen voor effect heeft.

Het is gebruikelijk dat het Centraal Planbureau (CPB) de zogeheten koopkrachtplaatjes berekent, maar daar was geen tijd meer voor omdat door de val van het kabinet de verkiezingen snel moesten worden voorbereid.

Bastos staakt training met kwetsuur

De Braziliaanse bondscoach Dunga zal moeten afwachten of hij bij het begin van het WK kan beschikken over Michel Bastos. De aanvaller van Olympique Lyon raakte gedurende een trainingspartijtje geblesseerd.

In een stevig duel raakte Bastos geblesseerd aan zijn enkel. Er is nog geen duidelijkheid over de ernst van de kwetsuur. Voor de oud-speler van Feyenoord en Excelsior zou het uiterst zuur zijn als hij het WK zou moeten missen.

Juist hij heeft zich recentelijk in de basisopstelling van het Braziliaanse team weten te spelen. In het shirt van Brazilië speelt hij niet op zijn gebruikelijke positie (voorin), maar als back. De speler van Lyon was bezig aan een goede periode.

Afgelopen week scoorde hij zijn eerste doelpunt in een interland. De voormalige Feyenoorder deed dit op voortreffelijke wijze door een vrije trap snoeihard in de verre hoe te schieten. Het oefenduel tegen Zimbabwe werd uiteindelijk met 3-0 gewonnen.

[NHL SC Finals] Flyers op gelijke hoogte

In de strijd om de Stanley Cup is Philadelphia Flyers op gelijke hoogte gekomen met Chicago Blackhawks. Voor eigen publiek won Philadelphia het vierde duel in de best-of seven met 5-3 (3-1, 0-0, 2-2).

Nadat Philadelphia in de derde periode op een voorsprong van 4-1 wist te komen, bracht Chicago de spanning in het duel terug door goals van Dave Bolland en Brian Campbell.

Een minuut voor het einde van de wedstrijd probeerde Chicago in een ultieme poging nog er nog een verlenging uit te slepen. De Finse goalie Antti Niemi werd van het ijs gehaald, maar dat leverde niets op. Met nog 25 seconden te gaan stelde Jeff Carter de eindzege voor Philadelphia veilig met een empty-net-goal.

Israel volgt Gaza-schip

Een Iers schip met hulpgoederen dat op weg is naar Gaza wordt door drie Israëlische marineschepen in de gaten gehouden. Dat meldt een activist. Israëlische militairen zouden niet aan boord van het schip zijn gegaan.

De activisten aan boord hadden eerder duidelijk gemaakt dat zij zich niet zouden verzetten als de Israëlische militairen in zouden grijpen. Wel negeerden ze de wens van Israel en de Verenigde Staten om het schip naar een Israëlische haven te brengen. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu had donderdag al gewaarschuwd dat het schip Gaza niet zou mogen bereiken zonder aan een controle onderworpen te worden.

Maandag vonden negen activisten de dood toen een konvooi van hulpgoederen aan Gaza werd tegengehouden door Israel. De actie werd door de Verenigde Naties veroordeeld.

Linkdump Zaterdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je een verse linkdump. Met dit keer:      

  • Alles wat je maar weten wil over homoseksualiteit, Uganda-style. Met dank aan arucard
  • Een accordeon is best wel cool. Met dank aan Docie
  • Heb je even een egoboost nodig? Ik wel.... Met dan aan Scorp[AM]
  • Zo is het ooit begonnen met two girls, one cup. Met dank aan Kuno_van_Dijk

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Doe dan eens snel submitten!

Professor Smalhout verdachte wapenbezit

De 82-jarige man die deze week in verband met de vondst van een grote hoeveelheid zware wapens in Reeuwijk werd aangehouden, blijkt professor Bob Smalhout. Dat meldde De Telegraaf zaterdag.

Smalhout is columnist van die krant. De politie meldde woensdag dat zij in zijn woning in de gemeente Zeist een automatisch vuurwapen en drie handvuurwapens had gevonden. De academicus wordt nu verweten dat hij negen automatische en handvuurwapens voorhanden had, waarvoor hij volgens justitie niet de juiste vergunning had, aldus de krant. De arrestatie volgde na de vondst van onder meer twintig vuurwapens, waaronder een kalasjnikov en een uzi, in een woning in Reeuwijk.

Daarvoor is een 55-jarige Volendammer aangehouden, die nog vast zit. Volgens De Telegraaf is dat de schoonzoon van Smalhout.

Beiden zijn nog steeds verdachte.

Domenech: "Het is nooit leuk om te verliezen"

Frankrijk leed gisteren een opvallende nederlaag tegen China. Bondscoach Raymond Domenech baalt van het verlies en het gebrek aan geluk tegen de Aziaten.

Les Bleus domineerden het grootste gedeelte van de wedstrijd, waardoor de Chinese doelman Zeng Cheng in de vroege fase van het duel regelmatig moest duiken om zijn doel schoon te houden. Dankzij een fraai ingeschoten vrije trap van Deng Zhuoxiang wonnen de Chinezen uiteindelijk de wedstrijd.

"Ook al is het een vriendschappelijke wedstrijd, het is nooit leuk om te verliezen. Zij hadden één schot op doel! Elke mogelijkheid mondde bij ons uit in een kans. Dit zijn wedstrijd waarin je kunt doen wat je wilt, maar je kunt gewoon niet meer terug", aldus Domenech.

De wedstrijd was echter wel een mijlpaal voor Domenech. De bondscoach zat voor de 76e keer op de bank bij les Blues. Daardoor is hij nu de Franse bondscoach met de meeste interlands.

Messi: "Ik kan in deze ploeg mezelf zijn"

Diverse critici zijn van mening dat Lionel Messi, sterspeler van FC Barcelona, in de nationale ploeg minder goed presteert dan bij zijn club. Toch heeft de Argentijn enorm veel vertrouwen in de selectie van Diego Maradona.

"Ik voel me erg prettig in dit team. Ik voel me rustig en ik ben mezelf", aldus Messi in een interview met Clarin. Het lijkt erop dat Messi de kansen voor Argentinië hoog inschat. "Op het WK zijn wij op basis van spelerskwaliteiten het beste team."

Op 13-jarige leeftijd verkaste Messi naar Spanje om daar voor Barcelona te spelen. Volgens critici zou hij veel meer om zijn club geven en zou hij zijn inzet voor de nationale ploeg van zijn vaderland ietwat links laten liggen. Messi is het daar niet mee eens. "Er is veel over mij gezegd, goede en slechte dingen. Maar ik heb het vertrouwen van de coaches en mijn teamgenoten altijd genoten. Dat is van groot belang geweest", zo liet de sterspeler weten.

"Er is niemand die nog liever een goed WK wil spelen dan ik. Maar hier wilde ik het bij laten, ik ga er verder niks meer over zeggen. Ik moet het laten zien met mijn spel en verder niks", zo besloot de Barcelona-speler.

VS: actieschip moet naar haven Israël varen

De Verenigde Staten hebben pro-Palestijnse activisten op een schip in de Middellandse Zee dringend aangeraden niet verder te varen naar de door Israël geblokkeerde Gazastrook. Zij willen dat de activisten naar de Israëlische haven Ashdod gaan om het risico op geweld te verminderen na de Israëlische actie begin deze week tegen een eerder hulpkonvooi.

De oproep was bedoeld voor de opvarenden van de MV Rachel Corrie, onder wie Ieren en Maleisiërs. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis werken de VS, Israël, de Palestijnse autoriteiten en andere internationale partners aan nieuwe procedures voor de aflevering van goederen aan de Gazastrook.

De Israëlische regering bood de MV Rachel Corrie de haven Ashdod aan. Daar mogen de hulpgoederen worden afgeleverd, zodat Israël kan controleren of er bijvoorbeeld geen materiaal bijzit dat gebruikt kan worden voor wapens.

Opnieuw brand in afvalberg bij Limburgs bedrijf

In een afvalberg op het terrein van een autosloopbedrijf in het Limburgse Born heeft vrijdagavond opnieuw brand gewoed. De brand ontstond dit keer doordat een afvalberg op het terrein is gaan smeulen. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling, meldt de politie.

De hulpdiensten werden rond 19.15 uur ingeschakeld. Rond 20.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Niemand raakte gewond. Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Er is geen gevaar geweest voor de gezondheid van omwonenden.

Vorige week dinsdag stond ook al een grote berg afval in de brand op het terrein van het recyclingbedrijf. Het blussen van dit vuur kostte de brandweer ongeveer een uur.

Olie uit lek vormt wolken onder water

Laboratoriumtesten hebben uitgewezen dat een gedeelte van de olie die nog steeds uit het lek in de Golf van Mexico stroomt, ten minste twee grote wolken heeft gevormd diep onder het wateroppervlak. Dat hebben wetenschappers van de Universiteit van Zuid-Florida vrijdag gezegd.

De dikke lagen olie bevinden zich onder het wateroppervlak, kilometers van de plek waar boorplatform Deepwater Horizon explodeerde en zonk. De laboratoriumtesten leveren bewijs in de discussie waar een groot deel van de olie is gebleven. Oliemaatschappij BP ontkent dat delen van de olie zich ver weg in de diepte hebben opgehoopt.

Er is nog steeds onenigheid over de omvang van de gevolgen van de olie. Volgens sommige wetenschappers zal de vispopulatie sterk afnemen door de dikke lagen olie. Anderen zeggen dat de concentratie olie onder water daar niet hoog genoeg voor is en dat het nog te vroeg is om te zeggen of ecosysteem onderwater daadwerkelijk ernstig bedreigd wordt door de wolken olie.

Kanu: "Hoe houdt Argentinië stand tegen ons?"

Argentinië behoort tot de favorieten als het gaat om het winnen van het WK. Nigeria speelt het aanstaande toernooi hun eerste wedstrijd tegen de Argentijnen. Routinier Kwankwo Kanu lijkt op zijn zachtst gezegd niet bang te zijn voor de Zuid-Amerikanen.

Kanu heeft drie WK's ervaring achter de rug en is zonder meer de meest geroutineerde speler aan Nigeriaanse zijde. De aanvaller van Portsmouth staat met zijn landgenoten tegenover het Argentinië van Diego Maradona, maar is absoluut niet onderdanig.

"De vraag is niet hoe wij Argentinië zullen overleven, de vraag is hoe Argentinië ons zal overleven", zo grijnsde de oud-Ajacied tegenover PA. "Niemand weet wat er zal gebeuren die dag, maar de kansen zijn gelijk. Wij zijn voorbereid en we zijn er klaar voor."

Na de ontmoeting met Argentinië zullen de Afrikanen het opnemen tegen Griekenland en Zuid-Korea. Mocht Kanu alledrie de wedstrijd meespelen dan staat zijn aantal interlands op 82.

Kaká: "Het gaat met de dag beter met me"

Kaká, sterspeler van Brazilië, heeft benadrukt dat zijn blessureleed tot het verleden behoort. Hij meldt dat hij in een uitstekende conditie verkeert en klaar is voor zijn eerste WK-duel in Zuid-Afrika.

"Het gaat met de dag beter met mij. Ik heb geen last meer van de blessure. Tot nu toe heb ik alles gedaan, zoals het gepland stond en tegen de tijd dat we onze eerste WK-wedstrijd in Zuid-Afrika spelen, zal ik in een geweldige vorm zijn", aldus de Real Madrid-middenvelder.

De oud-speler van AC Milan is een beoogde sleutelspeler voor de Brazilianen op het WK. Zijn fysieke problemen van de afgelopen periode hebben zorgen opgewekt bij bondscoach Dunga.

Deze lijken tot het verleden te behoren, alhoewel een aantal dagen geleden nog een angstig voorval ontstond. De 28-jarige middenvelder kwam hardhandig in aanraking met zijn ploeggenoot Felipe Melo. Kaká meldt echter dat hij nog steeds volledig fit is.

Beheers de zwaartekracht in Singularity

Dat we de tijd kunnen manipuleren in Singularity wisten we al. Dat de bijzondere handschoen meer truukjes achter de hand heeft word ons duidelijk in het nieuwste filmpje. Je kunt namelijk voorwerpen naar je toe trekken om ze daarna weg te schieten of strategisch neer te zetten. Een systeem dat we ook al kennen uit de Half-life 2 serie.

Maar Singularity schijnt iets verder te gaan dan alleen het afschieten of verplaatsen van objecten. Zo kun je bijvoorbeeld kapotte objecten herstellen om daarmee verder te puzzelen. Je kunt daarnaast ook vers afgeschoten raketten meteen retour afzender sturen. In de trailer zien we hoe deze dingen te werk gaan.

Op 25 juni ligt Singularity bij je lokale gameboer.

Israël houdt vast aan blokkade Gaza

Israël heeft gisteren gezworen dat het een Iers schip met hulpgoederen zal tegenhouden als het probeert de blokkade met de Gazastrook te doorbreken. De toon is hiermee gezet voor een nieuwe confrontatie met een schip dat onderweg is naar het verarmde Palestijnse gebied.

Bezorgdheid over meer geweld groeit nu Israël achter de blokkade blijft staan, ondanks toenemende druk om het op te heffen na de bloedige raid van maandag waarbij negen activisten om het leven kwamen. Door de blokkade worden anderhalf miljoen inwoners van Gaza steeds armer en lopen de spanningen in het Midden-Oosten op, in een fase waarin de Verenigde Staten op vrede aandringen.

"We zullen gaan zitten," zei de Ierse Nobelprijswinnares voor de Vrede Mairead Corrigan, die met andere activisten aan boord van het schip is. "Ze zullen ons waarschijnlijk arresteren, maar we zullen geen weerstand bieden." De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou het leger hebben opgedragen te vermijden dat opvarenden van het schip gewond raken.

Woordvoerster van de organisatie Free Gaza, Greta Berlin, zei gisteravond dat het schip op 177 kilometer van Gaza is en zaterdagmorgen de strook land zal bereiken. De lading van het schip is verschillende keren gecontroleerd en het is dus 'honderd procent zeker dat er niets aan boord is wat bedreigend of gevaarlijk is', zo zei Denis Halliday, voormalig VN-coördinator humanitaire zaken in Irak. Hij zei wel dat Israël bezwaren zou kunnen hebben tegen de vijfhonderd ton cement aan bood; Israël zegt dat militanten het cement voor militaire doeleinden gebruiken.

Een woordvoerder van de Israëlische regering, Mark Regev, bekritiseerde de Free Gaza-beweging omdat ze met twee maten zouden meten door zich in te zetten voor de rechten van Palestijnen en die van Israëliërs te negeren. "De groep heeft altijd gezwegen over de rechten van Israëlische burgers die constant het doelwit zijn van raketaanvallen van het Hamas-regime in Gaza", zei hij. "Terwijl het lijkt alsof ze de taal van mensenrechten in hun propaganda bezigen, lijkt het erop dat ze een regime omarmen dat in het geheel geen respect heeft voor mensenrechten."

De internationale veroordeling van de Israëlische aanval ging vrijdag door met protesten in Syrië, Griekenland, Bahrein en Maleisië waar demonstranten de Israëlische vlag verbrandden en nepdoodskisten meedroegen. In Noorwegen annuleerde het leger een lezing waar een Israëlische legerofficier zou spreken. Ook de Iraanse president Mahmoud Ahmedinejad veroordeelde Israël in stevige bewoordingen. Cyprus en Griekenland besloten vrijdag samen naar manieren te zoeken om toch humanitaire hulp de Gazastrook in te krijgen.

De Turkse ambassadeur in de Verenigde Staten zei gisteren dat zijn land gedwongen wordt de banden met Israël te verbreken als Israël zich niet verontschuldigd voor de aanval tegen het konvooi. Israël zou naast het aanbieden van excuses ook een onafhankelijk onderzoek naar de raid moeten accepteren en de blokkade van Gaza beëindigen.

Nog twijfel over doorgang GP Zuid-Korea

Er zijn nog steeds veel twijfels of de Grand Prix van Zuid-Korea dit jaar doorgang zal kunnen vinden. Nieuwste obstakel lijken de politieke spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea te zijn, waardoor de bouw van het circuit vertraging op lijkt te lopen.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone vorige maand nog meldde dat de bouw van het Yeongam-circuit nog op schema ligt houdt hij de situatie nauwlettend in de gaten. "Als er oorlog uitbreekt, dan zullen we er zeker niet racen," zei Ecclestone in Turkije.

De teams lijken inmiddels niet meer te geloven in het doorgaan van de race op 17 oktober in Zuid-Korea. De FOTA heeft nog maar weinig plannen om apparatuur naar het land te sturen totdat er zekerheid is of de race doorgaat. Ook hebben de renstallen nog maar weinig vliegtickets naar het Aziatische land geboekt en zijn er nog maar weinig hotelkamers gereserveerd. Dit in tegenstelling tot de races in Brazilië en in Abu Dhabi waar deze zaken al wel geregeld zijn.

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Texas Motor Speedway

Ryan Briscoe heeft de poleposition gepakt voor de IndyCar-race op Texas Motor Speedway. De Penske-rijder bleeft Indy 500-winnaar Dario Franchitti na vier ronden één honderdste van een seconde voor. Will Power zal vanaf plaats drie mogen vertrekken.

Scott Dixon was de eerste van de toppers die een tijd neer moest zetten. Hij reed de snelste tijd, maar kon niet lang genieten van zijn voorlopige pole. Briscoe reed een hap van de tijd van de Ganassi-coureur af, waarna het aan Franchitti was om de tijd de verbeteren. De Schot leek onderweg naar een verbetering van de snelste tijd, maar verloor in de laatste ronde te veel tijd, waardoor plaats twee hem ten deel viel.

Achter de Penske en Ganassi-rijders eindigde Alex Lloyd in de kwalificatie als zesde. Hiermee geeft hij een vervolg aan zijn goede prestaties in de Indy 500. Danica Patrick was op plaats acht de beste van de Andretti-coureurs. De met een gebroken duim rijdende teamgenoot Ryan Hunter-Reay kwam niet verder dan plaats 24. Dat was ver achter Milka Duno die verrassend een zeventiende tijd klokte.

Uitslag kwalificatie Texas

Pos. Rijder Team Tijd
1 R. Briscoe Team Penske 1:37.327
2 D. Franchitti Target Chip Ganassi Racing 1:37.333
3 W. Power Team Penske 1:37.379
4 S. Dixon Target Chip Ganassi Racing 1:37.382
5 H. Castroneves Team Penske 1:37.718
6 A. Lloyd Dale Coyne Racing 1:37.720
7 H. Mutoh Newman/Haas/Lanigan Racing 1:37.733
8 D. Patrick Andretti Autosport 1:37.861
9 M. Moraes KV Racing 1:37.998
10 M. Andretti Andretti Autosport 1:38.005
11 T. Sato KV Racing 1:38.047
12 J. Wilson Dreyer & Reinbold Racing 1:38.088
13 T. Kanaan Andretti Autosport 1:38.206
14 E.J. Viso KV Racing 1:38.211
15 D. Wheldon Panther Racing 1:38.220
16 S. Fisher Sarah Fisher Racing 1:38.247
17 M. Duno Dale Coyne Racing 1:38.263
18 T. Scheckter Dreyer & Reinbold Racing 1:38.410
19 V. Meira A.J. Foyt Racing 1:38.456
20 A. Tagliani FAZZT Race Team 1:38.585
21 J. Howard Sarah Fisher Racing 1:38.621
22 B. Baguette Conquest Racing 1:38.667
23 R. Matos Luczo Dragon Racing 1:38.678
24 R. Hunter-Reay Andretti Autosport 1:38.691
25 M. Romancini Conquest Racing 1:38.782
26 S. de Silvestro HVM Racing 1:39.162

Appiah: "Ben niet boos als ik op de bank moet zitten"

Ghana-aanvoerder Stephen Appiah heeft tegenover de BBC aangegeven dat hij de beslissingen van bondscoach Milovan Rajevac niet in twijfel trekt en dat hij er vrede mee zal hebben als hij op de bank moet beginnen.

"Ik word niet gek als de coach me op de bank neerzet. Ik zal de coach laten zien dat ik er klaar voor ben maar de coach zal uiteindelijk beslissen en ik ga niet klagen als ik er naast sta", aldus Appiah.

De speler van Bologna zegt dat hij klaar is voor het WK, ondanks geruchten die beweren dat hij niet fit genoeg is. "Ik denk niet dat ik aan anderen moet bewijzen dat ik fit ben", zo meldt hij. "Ik ken mezelf, ik heb erg veel wedstrijden gespeeld. Ik heb al eerder op een WK gespeeld en in de wedstrijd tegen Nederland bewees ik tegenover veel mensen dat ik het aardig doe..

In Groep D zal Appiah met zijn landgenoten een taaie klus hebben aan Servië, Australië en Duitsland.

'Ook El Hamdaoui kan van AZ naar PSV'

Technisch directeur Marcel Brands en vleugelspeler Jeremain Lens verruilden AZ reeds voor PSV. In navolging van deze twee kan wellicht ook Mounir El Hamdaoui zich misschien op korte termijn bij de Eindhovense club voegen.

Eindhovens Dagblad beweert dat PSV geïnteresseerd is in de aanvaller van AZ. Een maand geleden noemde PSV-coach Fred Rutten de speler "een geweldige spits waar niets op af te dingen is." AZ zou zeven miljoen euro voor de spits willen hebben. Het is niet bekend of PSV bereid is dat bedrag uit te geven voor El Hamdaoui. Rutten gaf al eens te kennen dat de club niet veel geld kan investeren in het uitbreiden van de selectie.

Mocht een eventuele transfer van Ibrahim Afellay niet plaatsvinden dan lijkt de komst van El Hamdaoui geen optie. De transfer van de AZ-spits zal namelijk voor een groot deel gefinancieerd moeten worden uit de verkoop van de aanvoerder.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.