Red Bull vroeg Vettel op te geven

Red Bull Racing heeft tijdens de Grand Prix van Spanje Sebastian Vettel gevraagd om op te geven. De Duitser kampte met remproblemen, maar zag uiteindelijk toch als derde de finishvlag.

Vettel kreeg met vijftien ronden te gaan op het circuit van Barcelona te maken met een remprobleem links voor. Hij stuiterde door de grindbak en besloot de pits op te zoeken voor nieuwe banden. Ondanks de problemen reed de Duitser goede rondetijden, maar hij werd door het team meermalen gevraagd om het rustig aan te doen, terwijl Red Bull ondertussen ook de pitbox inruimde voor een vroege opgave van de jonge coureur.

"Toen ik weer terug op de baan kwam vroeg het team me om op te geven. Ze zeiden dit omdat het risico op een gebroken remschijf te groot was," zei Vettel tegen Auto Motor und Sport. "Ik vroeg hen of het echt noodzakelijk was of dat ik rustig kon rijden en nog enkele punten kon pakken. Ik hoorde niets, dus ik ben verder gereden. Halverwege de laatste bocht kreeg ik het bericht dat ik door moest gaan maar op moest passen. Het was al te laat omdat ik al langs de pitingang was."

De Duitser reed daarna de resterende ronden rustig uit waarbij hij alleen met de achterremmen remde en daarnaast door de aerodynamica en het vroegtijdiger terugschakelen de bolide verder afremde. "Ze waren aan de pitmuur erg bezorgd en ik werd constant verteld het rustiger aan te doen," zei Vettel.