Aantal passagiers Air France-KLM gedaald

Het passagiersvervoer van Air France-KLM is als gevolg van de IJslandse aswolk in april met 15,9 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, maakt de luchtvaartmaatschappij maandag bekend.

Voor iedere dag dat er in het geheel niet kon worden gevlogen, raamt de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij de impact op het operationele inkomen 35 miljoen euro.

De capaciteit van het passagiersvervoer daalde met 15,3 procent in april, waardoor de bezettingsgraad met 0,6 procentpunt daalde naar 80,0 procent.

Air France-KLM vervoerde in april 4,97 miljoen passagiers, 20,3 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. In Europa, waar de aswolk de meeste invloed had, werden 23,1 procent minder passagiers vervoerd.

Volgens de maatschappij lieten de vervoerscijfers een continuering van de positieve trend van een maand eerder zien, voordat de aswolk het vliegverkeer lamlegde. Ook de boekingen voor de komende weken tonen een positieve trend, aldus het bedrijf.

Het vrachtvervoer, dat minder last had van de aswolk omdat de meeste voorraden konden worden bewaard tot het vliegverkeer werd hervat, daalde 2,0 procent in april. Omdat de capaciteit afnam met 14,7 procent, steeg de bezettingsgraad met 9,1 procentpunt tot 70,5 procent.