Sony lanceert beschermingsplan voor PS3 en PSP

Sony Amerika heeft vandaag zijn nieuwe "Protection Plan" gelanceerd. Dit plan is een soort extra garantie op je Playstation 3 of je PSP. Alhoewel de PS3 niet dezelfde problemen heeft als Microsoft had komt er nogal regelmatig een geel lichtje tevoorschijn op de PS3 dat kan duiden op bepaalde problemen. Mocht je nou een van deze problemen krijgen nadat de garantie van Sony (1 jaar) is afgelopen, zal je je console moeten insturen en zal je dan ook geld kosten (kan oplopen tot $150+verzendkosten).


Nu om gamers van zo'n kostenpost te behoeden heeft Sony het zogenaamde "Protection Plan" opgezet. Het plan is heel simpel en zou mensen een extra gevoel van veiligheid moeten geven na het eerste jaar garantie, je koopt namelijk extra garantie (dezelfde garantie die in het eerste jaar had) bij.

- Voor de PS3 ben je met 1 jaar extra garantie $49.99 kwijt, wil je twee jaar dan betaal je $59.99
- Voor de PSP ben je met 1 jaar extra garantie $29.99 kwijt, wil je twee jaar dan betaal je $39.99
- Voor de PSP kan je ook nog het accidental pakket nemen, hier krijg je ook nog eens garantie als je je PSP laat vallen of dergelijke. Hier betaal je wel $10 boven op de normale PSP extra garantie prijs.

Opmerkelijk is dat er gezegd wordt door Sony dat ze de hoogste kwaliteit aan design en ontwerp hebben en dat ze door hun betrouwbaarheid zo'n plan als dit kunnen aanbieden.

Dit garantieplan is op dit moment alleen nog maar in Amerika beschikbaar (ook niet in alle staten), of dit plan ook naar Europa gaat komen is nog niet bekend. Wil je toch wat meer informatie kijk dan hier: Website Sony


*TOEVOEGING* Je kan dit garantiepakket alleen maar aanschaffen in je eerste jaar garantie gegeven door Sony, dus mocht je PS3/PSP al langer dan een jaar oud zijn, val je buiten de boot.

Sony Protection Plan
Sony beschermt ons wel!