Veendam speelt twee benefietwedstrijden

BV Veendam gaat binnenkort twee benefietwedstrijden spelen. De noodlijdende club staat op de rand van een faillissement en dreigt hierdoor uit het betaalde voetbal verdwijnen. Het geld dat de twee duels opbrengt moet de schulden wat draaglijker maken. Dit meldt een woordvoerder van de club.

Vrijdag speelt Veendam zijn eerste wedstrijd tegen een regioteam. Een week later nemen de Veendammers het op tegen FC Emmen. Rondom de wedstrijden worden diverse activiteiten georganiseerd. Er komen eet- en drinkgelegenheden te staan en ook treden artiesten op die hebben meegewerkt aan de cd voor Veendam. De spelers en het bestuur houden er vertrouwen in en de selectie was vanmorgen dan ook op het trainingsveld te vinden.

Middenvelder Michael de Leeuw kan de laatste strohalm worden voor de club. De speler staat in de belangstelling van De Graafschap en Sheffield United. Ook FC Groningen behoort tot de mogelijk nieuwe werkgevers van de 23-jarige middenvelder. De vraagprijs voor de speler is nog niet bekend.