Kroon onder het mes

Wielrenner Karsten Kroon gaat morgen onder het mes. De 34-jarige renner van BMC liep woensdag door een zware val in de Waalse Pijl diverse breuken in het gezicht op.

Kroon meldde zich de afgelopen dagen bij een kaakchirurg. Die had weinig goed nieuws voor hem. "Mijn jukbeen is door de impact van de klap naar binnen geslagen en zal moeten worden gecorrigeerd, omdat mijn gezicht anders niet meer symmetrisch zal zijn", legt Kroon op zijn fansite uit.

Ook het bot onder het oog, een zeer kwetsbare plek waar de gezichtszenuw doorheen loopt, is gebroken. Zijn gebroken neus staat scheef, bovendien is het neusschotje verplaatst. "Op het jukbeen wordenéén of twee titaniumplaatjes gezet. In ieder gevaléén vanuit de mond (van binnenuit waardoor er geen littekenweefsel aan de buitenkant zal zijn) en waarschijnlijk ook nogéén onder mijn oog", aldus de onfortuinlijke renner. "Alles wordt in dezelfde operatie gecorrigeerd. Niet leuk, maar het moet gebeuren. Op dit moment gaat het wel met me, af en toe heb ik best veel pijn en zie ik het niet meer zo zitten. Maar over het algemeen valt het wel mee en zie ik het rooskleurig in."