'Hero Brinkman heeft een spreekverbod'

Hero Brinkman van de PVV heeft een spreekverbod. Althans, als we Harry van Bommel van de SP mogen geloven. Een PVV-voorlichter weet namelijk van niets.

Van Bommel meldt op zijn Twitterpagina dat Brinkman 'door de fractie het zwijgen is opgelegd'. Brinkman is namelijk, net als van Bommel, gestopt met het schrijven van columns voor het dagblad Sp!ts.

Brinkman zelf 'prefereert de precieze reden om de pen neer te leggen niet bekend te maken.' Volgens van Bommel is die reden echter wel duidelijk. "Werkelijk alles gaat langs Geert Wilders. Daarom duurde het soms heel lang voordat de column van Hero op de redactie van Sp!ts was." Van Bommel vindt het jammer dat hij nu ook moet stoppen met het schrijven van columns voor het dagblad. Hij vindt het echter erger voor Hero. "De vrijheid van meningsuiting geldt blijkbaar niet voor PVV-Kamerleden."

De twee columnisten schreven samen in een serie genaamd Haagse Herrie. De twee schreven om beurten een column voor de reeks. Sp!ts startte in 2008 met de serie.

Ook FOK! kent een dergelijke serie, namelijk Plat Haags. De twee columnisten DriekOplopers en ArchEnemy schrijven hierin om beurten een column. De laatste aflevering van die serie kun je hier lezen.