Kubica: "Podium komt onverwacht"

Robert Kubica zorgde vandaag voor een onverwacht succes voor het Formule 1-team van Renault. De Pool reed in de Grand Prix van Australië naar een tweede plaats achter Jenson Button. Teamgenoot Vitaly Petrov verslikte zich op zijn droogweerbanden op een nat gedeelte van het circuit en belandde in de grindbak.

"De tweede plaats van vandaag is een fantastische beloning voor het team na al het werk dat we gedurende de winter verricht hebben. Qua strategie was dit een lastige race en ik ging zo snel mogelijk de pits in nadat ik het tempo van Button zag. Ik wist Massa in de pits in te halen en ik kwam voor Button naar buiten. Ik was in mijn eerste ronde op slicks en ik kon hem niet opvangen," zei de Pool die deze winter overkwam van BMW Sauber.

"Ik dacht dat ik later in de race moest pitten, maar het team zei van niet als ik maar tot het eind van de race goed voor de banden zou zorgen. Ik probeerde er zo goed mogelijk om te denken, maar dat was niet makkelijk met Hamilton en later Massa achter me. Mijn banden hielden het en hierdoor konden we dit fantastische resultaat behalen. We hebben nog steeds een lange weg te gaan voordat we echt met de snelste teams mee kunnen gaan. Dit is echt een enorme boost voor iedereen in het team."