Pauw weg als bondscoach vrouwenvoetbal

Vera Pauw zal het bondscoachschap bij de vrouwen neerleggen en vertrekken bij de KNVB. Ze zal alleen nog bij de komende twee WK kwalificatiewedstrijden tegen Slowakije op 27 maart en 1 april op de bank zitten, zo maakte ze vandaag in een persconferentie bekend.

Het vertrek van Pauw komt niet onverwacht, omdat ze onlangs al aangaf dingen veranderd te willen zien bij de KNVB. "Helaas hebben de laatste weken en met name de laatste dagen mijn indruk bevestigd dat de KNVB en ik, als het gaat om mijn manier van functioneren, uit elkaar zijn gegroeid," zei ze vandaag in Delden.

Pauw was sinds 2004 bondscoach bij de vrouwen. Onder haar leiding behaalden de Nederlandse vrouwen afgelopen zomer de halve finale op het Europees kampioenschap in Finland. Pauw speelde tussen 1983 en 1998 89 interlands voor Oranje. tussen 1986 en 1998 bekleedde ze diverse functies binnen de KNVB. Daarna vertrok ze naar Schotland waar ze zes jaar technisch directeur en bondscoach was. In 2004 kwam Pauw terug naar Nederland, waar ze een jaar later de eerste vrouw werd die het diploma coach betaald voetbal behaalde. De KNVB had de 47-jarige Amsterdamse al laten weten dat een contractverlenging als bondscoach bij de vrouwen er niet meer in zou zitten.