Feyenoord - Vitesse op 31 maart uitgespeeld

Voetbalbond KNVB heeft bekendgemaakt dat het restant van de Eredivisiewedstrijd Feyenoord - Vitesse op 31 maart uitgespeeld wordt. In de Kuip werd zaterdag de wedstrijd in de rust bij een stand van 1-1 gestaakt wegens overvloedige regenval.

De Belgische arbiter Serge Gumienny besloot om de tweede helft niet meer van start te laten gaan, omdat het veld onbespeelbaar was geworden. Voor rust hadden Ron Vlaar en Wiljan Pluim voor de doelpunten gezorgd. Zowel trainer Mario Been van Feyenoord als Theo Bos van Vitesse toonden begrip voor de beslissing van de scheidsrechter die de veiligheid van de spelers niet langer kon garanderen.

Voorheen moest een gestaakte wedstrijd in zijn geheel worden overgespeeld, maar deze bepaling is in het seizoen 2005/06 uit het reglement gehaald. De ploegen moeten de wedstrijd uitspelen met dezelfde selectie als afgelopen weekeinde. Alleen bij aantoonbare ziekte of blessures wordt een uitzondering gemaakt.

De aftrap van de tweede helft van Feyenoord-Vitesse vindt volgende week woensdag plaats om 20.00 uur. De wedstrijd tussen Vitesse en FC Groningen, die stond gepland voor vrijdag 2 april, is daarvoor verschoven naar de zaterdag.