[NHL] Sabres winnen goalieduel tegen Rangers

De Buffalo Sabres hebben de New York Rangers in eigen huis verslagen met 2-1. Aan beide kanten was de goalie de beste man. Ryan Miller, winnaar van olympisch zilver, maakte 35 reddingen. Zijn collega Henrik Lundqvist, winnaar van olympisch goud in 2006, maakte er 31 en moest een goal extra toestaan.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd al uitgekeken naar het duel tussen twee topgoalies in de NHL. Waar zulke duels meestal op een teleurstelling uitlopen werd dit keer ruimschoots voldaan aan de verwachtingen naar aanleiding van dit affiche. Beide goalies maakten spectaculaire reddingen en hielden de wedstrijd spannend.

In de eerste twee perioden werd niet gescoord, ondanks de in totaal 28 schoten op doel in de eerste periode. Pas in de derde periode kwamen de Sabres op voorsprong door een goal van Adam Mair die een pass van achter het net van Derek Roy ontving. Anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd maakte Brandon Dubinsky gelijk in de powerplay. Dit was de eerste goal van de Rangers in 149 minuten speeltijd.

Daarmee is gelijk het grootste probleem van de Rangers genoemd, want ook in de extra tijd wisten ze niet te scoren. Sterker nog, er kon niet eens een fatsoenlijke aanval worden opgezet om een schot op doel te produceren. De Sabres waren een stuk efficiënter en wisten via Patrick Kaleta uiteindelijk de overwinning binnen te slepen.