FA cup: Stoke City, Aston Villa en Tottenham Hotspur door

Aston Villa en Tottenham Hotspur hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. Villa versloeg Championship-club Crystal Palace op Villa Park met 3-1. De Spurs waren op White Hart Lane met 4-0 veel te sterk voor Bolton Wanderers.

De kwartfinales zijn zaterdag.Tottenham kwam op voorsprong door een goal van Roman Pavlyuchenko, de spits van het Russische nationale elftal die in Londen vaak tweede viool speelt. Vlak voor en vlak na rust zag Keeper Jussi Jaaskelainen er niet goed bij twee eigen goals van Bolton.

Pavlyuchenko schoot in de slotfase opnieuw raak, evenals afgelopen zondag in het met 3-0 gewonnen uitduel bij Wigan Athletic. De Spurs treffen zaterdag Fulham op Craven Cottage in de kwartfinale van het oudste bekertoernooi ter wereld.

Aston Villa kwam op voorsprong door een kopbal van Gabriel Agbonlahor, maar zag Crystal Palace, dat uitkomt in het Championship, gelijk maken uit een penalty. Twee strafschoppen van John Carew in de laatste tien minuten van de wedstrijd beslisten het duel in het voordeel van de Villains.

De ploeg uit Birmingham moet zaterdag voor de kwartfinale naar Reading (2), dat West Bromwich Albion, de club van Gianni Zuiverloon en Andwélé Slory, in de verlenging klopte met 3-2.

Stoke City was Manchester City thuis eveneens na verlenging verrassend met 3-1 de baas. De nummer elf van de Premier League treft zaterdag in de kwartfinale in Londen titelverdediger Chelsea, dat de Cup vorig seizoen in de wacht sleepte met Guus Hiddink aan het roer.

Submitter:  Bron: Novum