Badmintonmannen naar kwartfinale EK

Zelfs zonder toppers als Dicky Palyama en Eric Pang heeft de Nederlandse mannenploeg in Warschau de laatste acht bereikt tijdens de Europees kampioenschap voor landen. Onder leiding van de coaches Gerben Bruijstens en Kim Young Man bleef het team na Estland en Griekenland ook Ierland de baas: 4-1.

In de wedstrijd tegen Ierland leek Rune Massing volledig weggespeeld te worden door de Ierse kopman Scott Evans. Maar na het 8-21 verlies sloeg hij keihard terug met 21-19. Tot 16-16 in de derde game was Massing kansrijk, maar de verrassing kwam niet tot stand (16-21). Ondanks dit verlies kwam de Nederlandse ploeg daarna niet meer in gevaar.

De plotselinge verjonging van de ploeg leidde ertoe dat spelers als Lester Oey en Saber Afif hun kans schoon zagen om zich te presenteren als mogelijke toekomstige toppers. Ze lieten geen spaan heel van hun Ierse tegenstanders, waarna in het dubbel Lester Oey en de geroutineerde dubbeltopper Koen Ridder het karwei klaarden. Dit was overigens een gelegenheidscombinatie, want Ridders vaste partner Ruud Bosch ontbrak wegens een knieblessure. Het tweede dubbel Jacco Arends/Dave Khodabux bracht de eindstand op 4-1.

"Op voorhand gaf ik ons zestig procent kans om te winnen. Deze ploeg is zeer gemotiveerd om te laten zien dat ze het waard zijn om in het Nederlands team te mogen spelen. Ze hebben het volledig waargemaakt," aldus bondscoach Gerben Bruijsten.