[WTT] Söderling: "Rotterdam is de stad voor mij"

Robin Söderling heeft het goede tennisgevoel weer helemaal terug. "Dankzij het ABN AMRO-toernooi", glunderde de 25-jarige Zweed zondag na zijn eindzege in Ahoy. "Rotterdam is de stad voor mij."

De nummer acht van de wereldranglijst kreeg zijn vijfde ATP-titel min of meer in zijn schoot geworpen. Zijn Russische tegenstander Michail Joezjni staakte de strijd bij een stand van 0-2 in de tweede set, nadat hij de eerste set met 4-6 had verloren. Hij bleek te veel last te hebben van een dijbeenblessure. "Sorry, maar ik kon echt niet verder", sprak de kampioen van 2007 tot het ietwat teleurgestelde publiek.

Söderling, die zelf om een wildcard bij toernooidirecteur Richard Krajicek had gevraagd, begon slecht aan 2010. Zowel in Chennai als in Melbourne strandde hij al in de eerste ronde. "Ik heb in 2009 misschien iets te veel toernooien gespeeld", legde hij uit. "Daardoor was ik fysiek en mentaal vorige maand waarschijnlijk vermoeid. Een korte rustperiode na de Australian Open heeft mij goed gedaan. Ik sta weer ouderwets te spelen. Het toernooi in Rotterdam kwam voor mij dan ook op het juiste moment."