'Stefan GP koopt bolides Campos'

Het lijkt er op dat Campos Meta niet deel kan gaan nemen aan het Formule 1-seizoen 2010. Volgens het Duitse Auto Motor Und Sport en het Finse Turun Sanomat heeft Stefan GP namelijk de bolides die bestemd waren voor Campos overgenomen van chassisbouwer Dallara.

Campos ligt volgens de berichten achter met de betalingen aan Dallara en heeft naar verluidt nog niet de beschikking over de Cosworth-motor. A1GP-baas Tony Teixeira zou het team samen met zijn eigen raceklasse willen redden, maar als Zoran Stefanovic de bolides inmiddels gekocht heeft, dan kan het reddingsplan geen doorgang meer vinden.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone was geen voorstander van de overname van Campos door Teixeira, omdat de A1GP in de financiële problemen verkeert en Ferrari naar verluidt nog acht miljoen euro tegoed heeft. Deze schulden zou de Zuid-Afrikaan eerst moeten aflossen wil Ecclestone toestemming voor een overname geven.

Stefan GP heeft inmiddels al apparatuur naar de eerste race in Bahrein van 14 maart gestuurd en mocht het waar blijken te zijn dat de licentie van Campos afgenomen wordt dan maakt het Servische team goede kans om deze over te nemen. Kazuki Nakajima zou al vastgelegd zijn als coureur en voor de tweede plaats wil Ecclestone Ralf Schumacher terug in de F1, maar het lijkt er op dat Jacques Villeneuve zijn comeback gaat maken. De lancering van de eerste Stefan GP is in ieder geval gepland voor 25 februari.