Uitslag Anderlecht - Club Brugge

Vanavond stond de klassieker van de Belgische competitie op het programma. Anderlecht ontving in eigen huis aartsrivaal Club Brugge. De thuisploeg wist door middel van een werelddoelpunt in de laatste minuut de drie punten in eigen huis te houden.

Het begin van de wedstrijd was voor Club Brugge. De gasten kwamen het sterkst uit de startblokken, maar moesten toch toezien hoe Anderlecht de leiding pakte. Juhasz wist te profiteren van slecht verdedigingswerk van Brugge en schoot van dichtbij hard binnen. Toch kwamen de gasten na ruim een kwartier weer op gelijke hoogte. Odjidja wist een afgeketste corner vanuit de tweede lijn binnen te schieten.

Tot aan de rust wist Anderlecht het spel meer naar zich toe te trekken, maar dit leidde nauwelijks tot kansen. Ook na rust was de thuisploeg de betere ploeg, maar zag hoe Club Brugge brutaal de leiding nam. Kouemaha wist een prachtige aanval via onder andere Perisic te bekronen met een doelpunt.

Een stunt leek in de maak, maar na ruim een uur moest Club Brugge met tien man verder. Vargas, pas zeven minuten in het veld, kreeg de rode kaart van scheidsrechter Wouters. Anderlecht-trainer Jacobs reageerde hier meteen op door Frutos als extra spits te brengen. De Argentijn stond nog geen twee minuten in het veld of hij wist de 2-2 te scoren.

Club Brugge wist aanvallend niets meer klaar te spelen en moest hopen op een puntje. Lange tijd zag het er naar uit dat de gasten alsnog een punt pakten bij Anderlecht, maar Mbark Boussoufa dacht hier anders over. De spelmaker van Anderlecht sneed in de slotsecondes van de wedstrijd vanaf links naar binnen en haalde vanuit een onmogelijke hoek uit op doel. Tot ieders verbazing belandde de bal in de verste kruising en zorgde daardoor op prachtige wijze voor de 3-2.

Door dit resultaat loopt Anderlecht uit op Club Brugge in de Jupiler Pro League. Het verschil na 22 wedstrijden is inmiddels negen punten.