'Hiddink kiest toch voor Turkije'

In Turkije weten ze het zeker, komende week zal Guus Hiddink bevestigd worden als de nieuwe bondscoach van het land. Zijn contract bij de Russische voetbalbond loopt over enkele maanden af en daardoor is Hiddink een zeer gewilde coach voor diverse clubs en bonden.

Met name in Turkije hebben ze goede hoop dat Hiddink zal komen. Hij zal de onlangs opgestapte Fatih Terim moeten opvolgen. Turkije meldde overigens eerder al eens dat Hiddink zal komen, maar de Varssevelder kon het toen niet maken om Rusland direct na de uitschakeling voor het WK te verlaten.

De zaakwaarnemer van Hiddink, Cees van Nieuwenhuizen, vindt de uitlatingen van Turkse zijde te voorbarig: "De clubs en bonden staan voor Guus in de rij. We kunnen ook de tijd nemen voor het maken van een keuze, want we gaan ervan uit dat Guus in ieder geval zijn huidige contract met Rusland tot 15 juli van dit jaar uitdient."

Ook China en Noord-Korea zouden interesse hebben in de 63-jarige Hiddink. Mocht hij voor de zomer coach worden van Noord-Korea, dan zal Hiddink alsnog actief zijn op het WK in Zuid-Afrika. Met Rusland werd hij in de play-offs uitgeschakeld door Slovenië.