HFC Haarlem vraagt surseance aan

HFC Haarlem vraagt met onmiddellijke ingang surseance van betaling aan. Ondanks de enorme inspanningen van de laatste weken is HFC Haarlem er niet in geslaagd om aan alle financiële verplichtingen te voldoen. Bestuur en management verwachten, door deze stap te zetten, de nodige rust en tijd te creëren die nodig is om uit deze problematische situatie te geraken.

Haarlems algemeen manager Johan van Streun: "Het aanvragen van surseance kan ons de tijd geven om met de bewindvoerder en de crediteuren om de tafel te gaan om tot een oplossing te komen. Er is nog steeds toekomstperspectief voor HFC Haarlem en dat perspectief komt steeds dichterbij."

"We zijn ervan overtuigd dat de positieve ontwikkelingen van de afgelopen periode zoals de samenwerking met Ajax, de toezegging van de Gemeente Haarlem om het stadion te renoveren en de nieuwe zakelijke structuur en bedrijfsplan de basis zullen vormen voor een gezonde betaald voetbalorganisatie in de regio. We hopen dan ook zo snel mogelijk door deze periode van surseance heen te komen."