Kovalainen: "Ik ben beter geworden"

Heikki Kovalainen is er van overtuigd dat hij na twee lastige jaren bij McLaren een betere coureur geworden is. De Fin kende een goed debuutjaar bij Renault waarna hij in 2008 naar McLaren vertrok. Hij won dat jaar de Grand Prix van Hongarije en behaalde daarnaast enkele verdienstelijke resultaten. Vorig jaar kwam hij er echter niet aan te pas.

Kovalainen denkt er beter voor te staan dan ooit. "Ik ben een betere coureur geworden. Ik kan sneller rijden dan in 2007 toen ik voor Renault reed. Ik heb vele dingen geleerd, zoals samen te werken met een team, hoe een auto op te zetten en hoe te racen. Ik ben op elk gebied beter geworden," zei de Fin tegen Autosport. "Het is natuurlijk niet zo dat het verschil erg groot is. Bij Renault ging het vooral tegen het einde van het seizoen al goed. Ik heb geleerd dat wanneer ik dingen naar het team breng ik deze in de toekomst kan gebruiken en ik betere resultaten kan behalen."

De keuze om in 2010 voor Lotus F1 te gaan racen was voor Kovalainen een makkelijke. "Ik voelde dat dit de meest stabiele optie voor mij was. Ik heb Tony Fernandes en Mike Gascoyne gesproken en ik was overtuigd. Ten eerste hebben ze het budget geregeld en daarnaast hebben ze personeel dat recentelijk nog in de Formule 1 aan het werk was en er niet enkele jaren uit was. Ik zag het meeste potentieel ten opzichte van de andere opties en voor de lange termijn was dit de beste optie voor mij."

"Het zal lastig worden," zei de Fin over de start van het nieuwe jaar. "Het zal niet de snelste auto zijn, maar wel goed mee kunnen doen. Hopelijk blijven we de andere nieuwe teams voor. Het zal een solide wagen zijn die hopelijk niet elke tweede testronde er mee ophoudt. De eerste race zal één groot vraagteken zijn. Hoe werken we als team samen? Hoe zullen de sessies gaan verlopen? Hoe houdt het team zich? Ik denk dat we het kunnen doen."