"Engineer Schumacher wordt Shovlin"

De nieuwe engineer bij Mercedes Grand Prix voor Michael Schumacher zal Andrew Shovlin zijn. Dat zegt althans James Allen op zijn blog.

Allen heeft contact gezocht met het team van Mercedes en kreeg dat als antwoord. Shovlin was de persoonlijke engineer van Jenson Button bij Brawn GP en hielp de Brit aan de wereldtitel. Er bestond nog even de mogelijkheid dat Schumacher een van zijn oude engineers bij Ferrari aan zou nemen, maar het is toch een engineer van het oude Brawn GP-team geworden.

"Ik ben er zeker van dat ze (Schumacher en Shovlin, red.) goed met elkaar op kunnen schieten, Shovlin is ervaren, rustig en erg pienter. Hij is een echte familieman en een aardig persoon, maar ook een ontzettend competitief karakter. Hij is 36 jaar en uit Liverpool en was zes seizoenen lang Buttons engineer", zo vertelt Allen lovend op zijn website.

Nico Rosberg krijgt Jock Clear als engineer, die hielp Jacques Villeneuve in 1997 bij Williams  aan het wereldkampioenschap. Ook over Clear schrijft Allen vol lof: "Clear is ook extreem competitief en dat zal een interessante combinatie zijn want Rosberg had vast niet verwacht dat hij naast Michael Schumacher bij Mercedes zou rijden. Het kan alle kanten op met Rosberg. Als hij overschaduwd wordt, kan hem dat negatief beïnvloeden maar als hij Schumacher weet te verslaan, zal zijn reputatie aanzienlijk stijgen."

Pikant detail is dat Jock Clear een aantal dingen aan Allen verteld heeft over Michael Schumacher, die te maken hadden met hoe Villeneuve Schumacher kon verslaan. Clear ontwikkelde een vrij agresseieve houding tegenover de Duitser nadat Schumacher in de laatste race van 1997 Villeneuve van de baan probeerde te rijden.

"Dit is behoorlijk pittig spul en ik ben er zeker van dat hij (Clear, red.) niet gedacht had ooit samen met Schumacher in één en hetzelfde team zou werken, zittend in één ruimte. Maar Clear had ook een begrijpelijk enorm respect voor Schumacher, buiten het heetst van de strijd om en hij weet wat voor rivaal hij is", besluit Allen zijn blog.

"Niettemin was het wellicht slim geweest van Ross Brawn om de twee uit elkaar te houden met al die voorgeschiedenis."