FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 4 januari 2010

Paniek door rokend reclamebord

De brandweer van het korps Haarlemmermeer is een paar keer uitgerukt nadat er meldingen binnen waren gekomen van een brandend reclamebord. Het bleek echter niet te gaan om echte branden, maar om een reclamebord waar rook uitkwam. Het bord langs de rijksweg A4 in Hoofddorp was namelijk voorzien van een rookgenerator met tijdklok.

Op het bord, dat van autoverzekeringsbedrijf Ditzo is, is een in de prak gereden Audi te zien. Uit de motorkap van de auto komt echte rook.

Voor een foto van het bord, check de bron.

Geen Afrika Cup voor Kivuvu

NEC kan in januari gewoon een beroep doen op Dominique Kivuvu. De middenvelder uit Angola hoopte geselecteerd te worden voor de nationale selectie, maar viel buiten de definitieve selectie.

Nieuwbakken trainer Wiljan Vloet wrijft genoegzaam in zijn handjes, maar Kivuvu mist wel een unieke kans om te schitteren met zijn vaderland tijdens de Afrika Cup, die en passant in Angola zelf wordt georganiseerd.

De 22-jarige controleur maakte in september 2009 zijn debuut voor de nationale ploeg en meldde zich in november jongstleden nog voor een oefenkamp met de Afrikaanse natie. Toch zal de geboren Amsterdammer geen acte de présence geven voor het vaderland.

"Heel jammer dat ik er niet bij zit", reageerde de NEC'er in De Gelderlander. "Over twee jaar misschien een nieuwe kans." De Afrika Cup begint aankomende zondag en duurt tot het einde van januari.

[Dakar] Veel tijdverlies voor Knuiman

Het zit Henk Knuiman deze dagen niet mee in de Dakar Rally. De Nederlander kreeg wegens snelheidsoverschrijding al een forse tijdstraf van 28 minuten en nu kampt hij ook nog eens met motorproblemen. De KTM van de Gelderlander stopte er in de derde etappe onderweg enkele malen mee, waardoor hij in het algemeen klassement anderhalf uur verloor.

"Na 30 kilometer begon de motor in te houden en slecht te lopen. De motor kwam bijna niet vooruit. Ik heb in de duinen nog meegelopen. Dat was heel zwaar," zei Knuiman die in de etappe van La Rioga naar Fiambalá achter winnaar Cyril Despres als 32e over de streep kwam.

"Jordi Villadoms had dezelfde problemen. We hebben ernaar gekeken en toen startte ie weer. Vervolgens stopte de motor ermee. Heb ik nog gesleuteld in de woestijn. Toen deed ie het weer, maar na 15 kilometer viel ie weer stil. De motor laten afkoelen en weer verder gegaan. Maar we zijn er en gaan met goede moed verder."

"Engineer Schumacher wordt Shovlin"

De nieuwe engineer bij Mercedes Grand Prix voor Michael Schumacher zal Andrew Shovlin zijn. Dat zegt althans James Allen op zijn blog.

Allen heeft contact gezocht met het team van Mercedes en kreeg dat als antwoord. Shovlin was de persoonlijke engineer van Jenson Button bij Brawn GP en hielp de Brit aan de wereldtitel. Er bestond nog even de mogelijkheid dat Schumacher een van zijn oude engineers bij Ferrari aan zou nemen, maar het is toch een engineer van het oude Brawn GP-team geworden.

"Ik ben er zeker van dat ze (Schumacher en Shovlin, red.) goed met elkaar op kunnen schieten, Shovlin is ervaren, rustig en erg pienter. Hij is een echte familieman en een aardig persoon, maar ook een ontzettend competitief karakter. Hij is 36 jaar en uit Liverpool en was zes seizoenen lang Buttons engineer", zo vertelt Allen lovend op zijn website.

Nico Rosberg krijgt Jock Clear als engineer, die hielp Jacques Villeneuve in 1997 bij Williams  aan het wereldkampioenschap. Ook over Clear schrijft Allen vol lof: "Clear is ook extreem competitief en dat zal een interessante combinatie zijn want Rosberg had vast niet verwacht dat hij naast Michael Schumacher bij Mercedes zou rijden. Het kan alle kanten op met Rosberg. Als hij overschaduwd wordt, kan hem dat negatief beïnvloeden maar als hij Schumacher weet te verslaan, zal zijn reputatie aanzienlijk stijgen."

Pikant detail is dat Jock Clear een aantal dingen aan Allen verteld heeft over Michael Schumacher, die te maken hadden met hoe Villeneuve Schumacher kon verslaan. Clear ontwikkelde een vrij agresseieve houding tegenover de Duitser nadat Schumacher in de laatste race van 1997 Villeneuve van de baan probeerde te rijden.

"Dit is behoorlijk pittig spul en ik ben er zeker van dat hij (Clear, red.) niet gedacht had ooit samen met Schumacher in één en hetzelfde team zou werken, zittend in één ruimte. Maar Clear had ook een begrijpelijk enorm respect voor Schumacher, buiten het heetst van de strijd om en hij weet wat voor rivaal hij is", besluit Allen zijn blog.

"Niettemin was het wellicht slim geweest van Ross Brawn om de twee uit elkaar te houden met al die voorgeschiedenis."

Suazo trekt definitief naar Genoa

David Suazo gaat per direct de gelederen van Genoa versterken. De Hondurees komt over van Internazionale en tekende een verbintenis met een looptijd van zes maanden.

Internazionale had al eerder overeenstemming bereikt met Genoa over de voorwaarden om de aanvaller te contracteren. Inmiddels hebben i grifoni ook overeenstemming bereikt met de speler zelf, waardoor de transfer dus afgerond is.

Sinds 2007 kleedt Suazo zich om in de kleedkamer van de nerazzurri. Dit seizoen werd er nog maar één keer een beroep gedaan op de dertigjarige speler.

Genoa bezet momenteel de elfde plaats op de ranglijst. Dit met 24 punten uit zestien duels. Internazionale voert momenteel de ranglijst van de Serie A aan.

[Lakeside] Adams simpel door naar tweede ronde

Martin Adams heeft maandag makkelijk de tweede ronde van het Lakeside BDO WK darts gehaald. De Brit won met 3-0 van Aussie Anthony Fleet.

De als derde geplaatste Adams kwam geen moment in de problemen tegen Fleet en won zo makkelijk met het grootst mogelijke verschil. Hierdoor plaatst Adams zich voor de tweede ronde voor het toernooi dat hij in 2007 op zijn naam schreef. Samen met Scott Waites en Ted Hankey is Wolfie één van de weinige overgebleven titelkandidaten.

De als vierde geplaatste Darryl Fitton verloor gisteren zijn partij van Dave Chisnall met 3-1 en ook de als zesde geplaatste Ross Montgomery overleefde de eerste ronde niet. De Schot verloor vanavond met 3-2 van Garry Thompson.

'Arnautovic mee op trainingskamp Twente'

De terugkeer van Marko Arnautovic bij FC Twente krijgt langzamerhand steeds stevigere contouren. De aan Internazionale verhuurde spits gaat wellicht zelfs mee op oefenstage met de koploper van de Eredivisie. Voor coach Steve McClaren de zoveelste aanvaller in zijn selectie.

"Misschien gaat hij wel mee op oefenstage", zegt een woordvoerder van de club uit Enschede tegenover De Telegraaf. Zaterdag vliegen de roodhemden voor een oefentrip naar Spanje. "Ik heb begrepen dat zijn zaakwaarnemer nu in Milaan is om bij Inter over Arnautovic te praten."

In Milaan leeft de Oostenrijker al enige tijd in onmin met coach José Mourinho, die het gedrag van het talent aan de kaak stelde. Kansen op speeltijd worden geschat op nihil in het Giuseppe Meazza en dus lijkt een terugkeer naar de Tukkers een logisch gevolg.

"We weten snel meer, denk ik", continueert de zegsman van FC Twente zijn uitleg. "Volgens onze voorzitter Joop Munsterman zijn er nu drie opties: of hij blijft bij Inter, of hij komt terug bij FC Twente, of hij wordt verkocht aan een andere club. Verhuren is uitgesloten wat FC Twente betreft."

Negenjarige dood na ruzie om game

In de New Yorkse wijk Harlem is een ruzie over een computerspelletje zaterdag gruwelijk uit de hand gelopen. De negenjarige Anthony Maldonado uit de Amerikaanse staat New Jersey is daarbij doodgestoken door de 25-jarige Alejandro Morales. De man zit momenteel vast voor moord en illegaal wapenbezit.

Het jongetje was op bezoek in het appartement van zijn oom en speelden samen met Morales en zijn twee broers, die het appartement mede huren, een spelletje Tony Hawk op de Playstation, die het jongetje voor Kerst had gekregen. Een half uur nadat de broers van Morales de deur uitgingen om wat te eten te halen, liep het mis.

Het jongetje en de man kregen woorden over het spelletje. Het kwam tot een worsteling waarbij Morales een mes tevoorschijn trok en Anthony in zijn borst stak. De jongen strompelde naar de slaapkamer van zijn oom, die de hulpdiensten inschakelde. Anthony werd naar het ziekenhuis gebracht, maar bezweek binnen een uur na aankomst aan zijn verwondingen. 

 

Drugssmokkel via PlayStation

Drugssmokkelaars kunnen het maar niet laten om van alles te verzinnen om hun drugs in rond te smokkelen. Het schijnt ook vaak genoeg te lukken, maar je drugs verstoppen in een gameconsole zal na een stunt in Italië waarschijnlijk niet meer zo populair worden.Zo werden er kortgeleden diverse objecten ontdekt op de het vliegveld van Fiumicino, waarin men zeker 10 kilo aan drugs ontdekte. Eén van die objecten was een Playstation die in eerste instantie prima in orde leek te zijn, het apparaat werkte gewoon naar behoren, hij kwam zelfs zonder problemen door de X-Ray.

Normaal gesproken zou het apparaat waarschijnlijk zonder wikken of wegen weer meegeven worden, maar toch ontdekte een werknemer bij de douane iets vreemds aan het ding. Het viel nogal op dat de PS een stuk zwaarder was dan wat men gewend was van een dergelijk console. De PS werd dan ook uitelkaar gehaald en het voor de smokkelaars zeer waardevolle goedje werd logischerwijs ontdekt.

PS2 gevuld met drugs

De twee Argentijnen beweerden dat de Playstation bedoeld was als een kadootje voor nichtjes van de twee mannen. Uit het verhaal is niet helemaal exact duidelijk welke versie van de Playstation het was, maar een Slim-versie van de PS2 of PS3 zal het waarschijnlijk niet geweest zijn.

MAG beta nu voor iedereen beschikbaar

MAG is de nieuwste game van Zipper Interactive waarin je weer lekker kan gaan knallen. Het bijzondere aan deze game is dat je met 256 spelers tegelijk kan spelen.

Nu is de beta van MAG voor iedereen beschikbaar gesteld. In deze beta kan je twee verschillende modes spelen. Dit zijn Sabotage die je met 64 man kan spelen en Domination die met de volle bak te spelen is. De beta is te spelen tot en met 10 januari en hij is te downloaden op het Playstation Network.

MAG

[Dakar][Upd] Uitslag etappe 3

Vandaag is alweer de derde etappe verreden in de Dakar Rally.  Na twee slechte dagen voor de Nederlanders ging het vandaag ietsjes beter. Frans Verhoeven en Tonnie van Deijne beleefden een goede dag, Jurgen van den Goorbergh, Cees Koolen en ook Eric van Loon hebben echter grote problemen en staan al tijden vast ergens in de woestijn.

Om vijf uur lokale tijd waren er bij de auto's slechts 22 van de 127 gestarte coureurs binnen. Bij de vrachtwagens waren er van de in totaal 49 truckers pas 3 gefinisht. Deze dag was voor de meeste coureurs dan ook een hele zware dag.

Motoren en quads

Bij de motoren was het vandaag een actief dagje. Cyril Despres wist uiteindelijk beslag te leggen op de eerste plaats. Marc Coma, David Casteu en David Frétigné kregen vandaag mechanisme problemen waardoor zij tijd verloren. Na twee hele slechte dagen en een bijna-opgave kwam Frans Verhoeven vandaag sterk naar voren en legde beslag op de elfde plek. Deze goede prestatie krijgt extra glans door te bedenken dat Verhoeven pas na middernacht in het kampement aankwam en alweer rond 09:00 aan de special moest beginnen. Depres heeft door alle problemen bij de concurrenten inmiddels een aardige voorsprong opgebouwd.

Auto's

Stefan Peterhansel trok vandaag met zijn BMW aan het langste eind. Hij startte de ochtend als zesde maar kwam als eerste over de streep waarbij hij al zijn concurrenten inhaalde. Tevens pakte Peterhansel hiermee ook de leiding in het klassement. Carlos Sainz kwam als tweede over de finish. Giniel De Villiers, de winnaar van vorig jaar, viel vandaag uit met motorproblemen en zal zijn titel dus niet kunnen prolongeren. Nani Roma verloor veel tijd door een stuurfout waardoor het assistentieteam hem moest helpen. Zijn titelaspiraties kan hij hierdoor vergeten. Robby Gordon verloor ook veel tijd in zijn Hummer en zal de komende etappes flink zijn best moeten doen om aansluiting te krijgen wil hij nog hoog eindigen in het klassement. Nassar Al-Attiyah legde beslag op de derde plaats.

Vrachtwagens

Bij de vrachtwagens waren de Kamaz-rijders weer oppermachtig. Vladimir Chagin behaalde zijn vijftigste etappezege en staat qua overwinningen hiermee gelijk met Dakar-legende Ari Vatanen. Andre De Azevedo kwam op ruim een half uur aan als derde. Zijn rivaal in de strijd om de derde plek, Alès Loprais, viel uit met mechanisme problemen. Hierdoor lijkt het bij de vrachtwagens dus een strijd tussen de Russen te gaan worden. Tot op heden zijn dit de enige rijders die aangekomen zijn. Marcel van Vliet, Johan Elfrink en Jan Lammers eindigden in de top tien. Zeker voor Jan Lammers was dit een uitstekende prestatie.

 

Klassement motoren:

Pos. NummerCoureurMerk Tijd Verschil
1 002DESPRES (FRA) KTM08:54:04 00:00:00
2 003CASTEU (FRA) SHERCO 09:04:07 00:10:03
3 005RODRIGUES (PRT)YAMAHA09:12:01 00:17:57
4 031 MANCA (ITA) KTM 09:18:33 00:24:29
5 014DUCLOS (FRA) KTM09:25:02 00:30:58
33007 KNUIMAN (NLD) KTM 11:07:4802:13:44

 

Klassement quads:

De organisatie heeft het klassement nog niet volledig gepubliceerd.

 

Klassement auto's:

Pos. NummerCoureurMerk Tijd Verschil
1 301PETERHANSEL (FRA)BMW09:14:28 00:00:00
2 303SAINZ (ESP) VOLKSWAGEN09:19:01 00:04:33 
3 306AL-ATTIYAH (QAT) VOLKSWAGEN09:21:59 00:07:31
4 305 MILLER (USA)VOLKSWAGEN09:27:40 00:13:12
5 308HOLOWCZYC (POL) Nissan Overdrive09:56:06 00:41:38 
16317 VAN DEIJNE (NLD) MITSUBISHI11:04:3501:50:07

 

Klassement vrachtwagens:

Pos. NummerCoureurMerk Tijd Verschil
1 501CHAGIN (RUS) KAMAZ10:37:4700:00:00
2 500KABIROV (RUS)KAMAZ10:56:30 00:18:43 
3 504DE AZEVEDO (BRA) TATRA11:41:29 01:03:42
4 507 ADUA (FRA)IVECO12:00:00 01:22:13
5 505MARDEEV (RUS)KAMAZ12:25:00 01:47:13 
6508 VAN VLIET (NLD) GINAF12:40:09 02:02:22

Tweede aanhouding dodelijke mishandeling R'dam

In de zaak van de dodelijke mishandeling van de 26-jarige Wilson Gomes afgelopen zaterdag in zijn woonplaats Rotterdam heeft de politie een tweede aanhouding verricht. Het gaat om een Amsterdammer. Onduidelijk is nog wat zijn precieze rol is geweest.

Gomes werd op de Coolsingel op gerichte harde klappen en schoppen getrakteerd als antwoord op de vraag of er nog ergens leuke feestjes waren. Het slachtoffer kwam ten val waarbij hij met zijn hoofd op een stoeprand viel, raakte in coma en bezweek later in het Erasmus Medisch Centrum aan zijn verwondingen.

Eerder pakte de politie al een 29-jarige inwoner van Maassluis op. Zijn voorarrest is vandaag door de rechter-commissaris met twee weken verlengd. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor doodslag.

Van Beukering: "Ben weer fit en keurig op gewicht"

Jhon van Beukering moet bij De Graafschap na de winterstop voor de nodige doelpunten gaan zorgen. De aanvaller had langere tijd last van een knieblessure, maar is daar nu van hersteld.

"Ze hadden het idee dat ik last had van een cyste in mijn knie", aldus de speler in De Gelderlander. "Uiteindelijk was het toch de meniscus waarin ik geopereerd ben."

"Dat heeft me maanden gekost", gaat de aanvaller verder. "Maar nu ben ik weer fit en keurig op gewicht. Ik ga nog steeds waarvoor ik ben gekomen: kampioen worden met De Graafschap."

Van Beukering begon in 2000 zijn voetballoopbaan bij Vitesse. Daarna droeg hij achtereenvolgend het shirt van FC Zwolle, wederom Vitesse, De Graafschap en NEC.

Koller negeert HSV en tekent bij Cannes

De carrière van Jan Koller had sportief nog een hoogstaand staartje kunnen krijgen, maar de boomlange spits gaat naar de Franse derdeklasser Cannes.

De 36-jarige Tsjech tekende vandaag een contract voor anderhalf jaar in de Zuid-Franse stad, zo meldde zijn zaakwaarnemer Pavel Paska.

Koller, die nog steeds in Monaco woont na zijn tweejarig dienstverband in 2006 bij de plaatselijke AS, geeft in de winter van zijn loopbaan de voorkeur aan een rustig leven dichtbij zijn familie.

De oud-international kon ook aan de slag bij Hamburger SV. De Duitse topclub zag in hem nog een ouderwetse stormram, maar net als enkele Chinese clubs kregen zij nul op het rekest.

FC Groningen huurt Blind van Ajax

Daley Blind komt na de winterstop uit voor FC Groningen, zo meldt Voetbal International vandaag.

Een samenwerking tussen de verdediger van de Amsterdammers en de noorderlingen hing al een tijd in de lucht, maar vandaag kwamen beide ploegen alles overeen. De equipe van coach Ron Jans verwelkomt daardoor zijn tweede nieuweling, nadat eerder ook al Fins international Tim Sparv werd gecontracteerd.

Blind, die in begin 2009 zijn debuut maakte tegen De Graafschap, kwam na zijn entree niet vaker dan vijfmaal tot spelen. Om de ontwikkeling van het talent niet te dwarsbomen, verhuren de Amsterdammers hem nu aan FC Groningen.

De Eredivisionist hoopt en passant nog een derde nieuwkomer te kunnen opstellen na de winterpauze. De clubloze Theo Lucius, die met de groen-witten op trainingskamp gaat, krijgt daar de tijd zich te bewijzen voor een eventueel contract.

Derde ongenode gast op diner van Obama

Het Amerikaanse koppel dat in november zonder uitnodiging bij een staatsdiner van Barack Obama wist binnen te komen, stond daarin niet alleen. Er is die avond nog een derde ongenode gast het Witte Huis binnengekomen, meldden Amerikaanse media vandaag op gezag van de Secret Service.

Volgens de beveiligingsdienst van de president is iemand die met de Indiase delegatie reisde maar niet op de gastenlijst stond, onterecht binnengelaten. Hij was bij een hotel in Washington samen met de andere leden van de groep gecontroleerd, voordat ze naar de ambtswoning van de president werden vervoerd.

In het Witte Huis was op 24 november een staatsdiner georganiseerd ter gelegenheid van het bezoek van de Indiase premier Manmohan Singh. In de dagen erna werd bekend dat Tareq en Michaele Salahi, die niet waren uitgenodigd, erin waren geslaagd binnen te komen. De twee gingen op de foto met hoogwaardigheidsbekleders op de rode loper en schudden zelfs de hand van Obama.

MVV-spelers bekostigen zelf trainingskamp

In eerste instantie leek een buitenlands trainingsuitje te duur voor MVV, maar na eigen initiatief togen de Limburgers toch af naar een oefenkamp in Turkije.

Belek is nu tot volgende week de plaats van bestemming. Het is aan de MVV'ers zelf te danken dat zij nu niet in de Nederlandse sneeuw vertoeven, daar zij zelf een deel van de trip betalen.

De overige kosten van het Turkse trainingskamp komen op conto van sponsors. In Belek zal de Jupiler League-club een aantal oefenduels spelen, maar tegen wie is nog niet bekend.

Jaaroverzicht 2009: Sport algemeen

Het sportjaar 2009 is ten einde. Daarom geeft FOK!sport een terugblik op de gebeurtenissen van afgelopen jaar. Wie presteerden er goed en wie vielen er tegen? Iedere dag tot en met 5 januari 2010 zal er een sport behandeld worden. Vandaag is het de beurt aan de overige sporten die geen eigen overzicht krijgen.

Het eerste grote sportevenement van het jaar was traditioneel het WK Darts. Raymond van Barneveld haalde de finale bij de PDC, maar verloor deze van Phil Taylor. Bij de BDO werd de Lakeside gewonnen door Ted Hankey. Op 2 februari was de ontknoping van de American Football-competitie. De Pittsburgh Steelers wonnen de Super Bowl door in de finale de Arizona Cardinals te verslaan. De Nederlandse honkballers zorgden op de World Baseball Classic voor een stunt door tot tweemaal toe te winnen van de Dominicaanse Republiek. Nederland werd uiteindelijk uitgeschakeld door de Verenigde Staten. De Los Angeles Lakers werden kampioen in de NBA. In de play-offfinale werden de Orlando Magic met 4-1 verslagen

De grote sporttoernooien waren zoals altijd in de zomer. Op het WK cricket Twenty20 zorgden de Nederlandse amateurs voor een stunt door te winnen van grootmacht Engeland. De Volvo Ocean Race, een zeilrace om de wereld, werd gewonnen door de Zweedse boot Ericsson 4. De Nederlandse boot Delta Lloyd zou op een zevende plaats eindigen. Een van de succesvolste Nederlandse sporters valt van zijn voetstuk. Yuri van Gelder werd betrapt op cocaïne en geschorst. Hij mist daardoor ook de volgende Olympische Spelen. Het hele jaar regende het wereldrecords in het zwemmen. Dit kwam vooral door de nieuwste pakken die pas aan het eind van het jaar verboden werden. Vooral op het WK ging het hard. De Nederlandse damesestafetteploeg won de 4x100 meter in een wereldrecord. Individueel won Marleen Veldhuis brons op de 50 meter vrij. Michael Phelps was met vijfmaal goud de succesvolste zwemmer.

Op het WK atletiek was Usain Bolt de grote ster. Hij won de 100 meter en 200 meter, beide in een wereldrecord. opvallendste zege was voor Caster Semenya. Zij won de 800 meter voor vrouwen met overmacht, maar er gingen al snel geruchten of ze niet een man is. Ze mag echter haar gouden medaille houden. Het weekend van 28 en 29 augustus was voor de Nederlandse sport het meest succesvolste van het jaar. Zo won de Nederlandse dressuurploeg goud op het EK, grijpt Marhinde Verkerk in Rotterdam de wereldtitel judo in de klasse tot 78 kg, en won Henk Grol ondanks een gescheurde enkelband zilver in de klasse tot 100 kg. Ook werden de hockeysters Europees kampioen en werden Lobke Berkhout en Lisa Westerhof wereldkampioen zeilen in de 470-klasse.

De Nederlandse volleybaldames bereikten knap de finale van het EK, maar verloren die helaas met 3-0 van Italië. De mannen kwamen niet verder dan een zevende plaats. Tijdens het IOC-congres in Kopenhagen werden de Olympische Spelen van 2014 toegewezen aan Rio de Janeiro. De Braziliaanse stad kreeg de voorkeur boven Madrid, Tokyo en Chicago. Op het WK turnen kwam het grootste Nederlandse succes op naam van Epke Zonderland, hij won zilver op het onderdeel rekstok. Een paar weken later won hij op dat onderdeel tevens de Wereldbeker.

In Amerika wonnen de honkballers van de New York Yankees voor het eerst sinds 2000 de World Series. Sem Schilt werd voor de vierde keer wereldkampioen in de K1. Hij versloeg in de finale Badr Hari. Het laatste grote sportevenement van het jaar was het EK kortebaan zwemmen. Nederland was hier zeer succesvol. De estafettedames wonnen de 4x50 meter vrije slag en de 4x50 meter wisselslag. Inge Dekker en Hinkelien Schreuder wonnen beide vijf keer goud. Op het NOC*NSF Sportgala werden uiteindelijk Epke Zonderland en Marianne Vos gekozen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar. De damesestafettezwemploeg werd gekozen tot Sportploeg van het Jaar.

Kat mishandeld met vuurwerk op oudejaarsdag

In Klazienaveen is op oudejaarsdag een poes mishandeld met vuurwerk.

Rond vijf uur 's middags hoorde FOK! user cyberbull een gillende poes nabij een filiaal van een doe-het-zelfwinkel.  Nadat ze polshoogte ging nemen trof ze de zwaargewonde poes aan.  Ze was opgeblazen met knalvuurwerk.  Kort na de vondst overleed de poes aan haar verwondingen.

Het is nog onbekend wie het baasje van deze jonge poes is of wie de daders zijn. De vinder gaat nog deze week samen met de Dierenambulance aangifte doen bij de politie. 


Het slachtoffertje.
 

 

Rome en Madrid in Gran Turismo 5 beelden

Zal het dan in 2010 echt gebeuren? Zal Gran Turismo 5 dan echt verschijnen? Het ziet er wel naar uit! Eindelijk wordt het dan in de zomer van 2010 mogelijk om te kunnen racen met de racegame die al meer dan vier jaar in ontwikkeling is. Gelukkig is al deze development niet voor niets geweest want de game zal vol zitten met content. Met meer dan 1000 auto's en 20 verschillende locaties die samen meer dan 70 tracks opleveren, is de game zeker niet klein te noemen.

Afgelopen kerst is er in Hong Kong een nieuwe trailer verschenen van de game. Deze laat Rome en Madrid zien. Helaas is er geen direct feed van de trailer te vinden en moeten we het doen met onderstaande camera-beelden waarbij het geluid na 30 seconden weg valt. Toch veel kijkplezier gewenst.

Vader en zoon in Heavy Rain gameplay beelden

Heavy Rain is het nieuwste project van Quantic Dream en geestelijk vader David Cage. Deze spiritueel opvolger van Indigo Prophecy, ook bekend als Fahrenheit, is één van de grootste releases voor Sony voor het komende jaar en volgende de FOK!users en FOK!games crew één van de games waar het meest naar uit gekeken wordt.

De game zal een hele nieuwe manier van besturen en van het voelen van emoties bevatten. In gameplaybeelden die zijn verschenen is dit beide goed te zien. In de beelden zie je namelijk goed hoe je de omgeving kunt gebruiken en wat voor een emotionele lading de scenes met zich mee brengen. Zo zie je in onderstaande scenes hoe je je zoon moet verzorgen en hoe de twee op elkaar reageren.

Heavy Rain ligt vanaf eind februari in de winkels voor de Playstation 3


 

Wennemars stopt komende maandag

Erben Wennemars zal komende maandag zijn laatste wedstrijd als schaatser rijden. Hij gaat dat doen op het NK kortebaan, dat plaatsvindt in zijn eigen woonplaats Dalfsen.

"Ik ben er klaar mee. Het is goed geweest. Ik heb er vrede mee", zei de Dalfsenaar. "Het wordt een mooi afscheid in mijn achtertuin. De cirkel is rond." Wennemars wilde dit seizoen nog één keer vlammen, maar slaagde er op het OKT niet in zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. Hij blijft echter wel beschikbaar als er zich in de olympische ploeg calamiteiten voordoen.

De 33-jarige Wennemars kende een indrukwekkende carrière. Hij werd tweemaal wereldkampioen sprint en won in totaal zes maal goud op de WK afstanden. Bij de Olympische Spelen van 2006 won hij brons op de 1.000 meter en de ploegenachtervolging.

Air Guitar Hero wordt realiteit

Je zou denken dat Microsoft in Project Natal de toekomst van user interface input zag, gezien de vele promotie rondom het project. Maar Microsoft is een groot bedrijf met het oog op de toekomst en is dus continu bezig met onderzoek naar nog hippere manieren van input. Eén van die onderzoeken houdt zich bezig met het kijken naar het gebruik van spieren voor input.

Nu lijkt het logisch om spieren te gebruiken, dat doen we immers heel de tijd al, ook als we een muis of een gamepad bedienen, maar het gaat hier om het gebruik van spieren zonder dat er aanraking is met een fysiek object. Dankzij elektromyografie kunnen de elektrische signalen die door de spieren gaan uitgelezen worden en op basis hiervan kunnen computers bediend worden. Om dit te demonstreren spelen de onderzoekers van Microsoft onder andere een potje Guitar Hero zonder een gitaar in handen te hebben, puur door het buigen van de vingers wordt de juiste knop ingedrukt.

Of het echt de toekomst is valt natuurlijk nog te bezien, er moet geïnvesteerd worden in een speciale sensor die ook nog eens vrij nauwkeurig op de arm geplaatst moet worden.

 

Mr. Bean op site EU-voorzitter

Wie eerder vandaag de website bezocht van EU-voorzitter Spanje zal vreemd hebben opgekeken toen Mr. Bean in beeld verscheen en de bezoeker met "hi there!" begroette. De 12 miljoen euro kostende site was dan ook gehackt.

Lang duurde het feest niet. Al snel ging de site 'voor onderhoud' plat en werd de ongenode gast van de website verwijderd. De techneuten die zich met de site bezighouden, hebben toegezegd de site nu beter te beveiligen.

De site is door de Spaanse overheid opgezet ter gelegenheid van het voorzitterschap van de Europese Unie, dat het land komend half jaar bekleedt. In principe hoort de site vooral informatie te tonen over vergaderingen en standpunten. Ook staan er verslagen.

De site was al aan kritiek onderhevig. Critici laakten al de mogelijkheid, of het ontbreken daarvan, voor bezoekers om te reageren. Nu blijkt ook de beveiliging een zwak puntje.

Wiggins, Hagen, Lövkvist naar Tour

Tijdens de ploegenpresentatie van vandaag heeft Team Sky al zijn eerste drie renners bekend gemaakt die zeker zijn van de Tour de France, die op 3 juli van start gaat in Rotterdam. Bradley Wiggens, Edvald Boasson Hagen en Thomas Lövkvist zijn zeker van een plekje in de Tourformatie van de Britse ploeg.

De Brits Wiggins, vierde in de afgelopen Tour de France, krijgt het Zweedse talent Lövkivst mee als mede kopman. De Noor Boasson Hagen, in 2009 onder andere winnaar van Gent – Wevelgem en de Eneco Tour krijgt een vrije rol in de formatie.

Ricco: "Ik verdien een tweede kans"

Riccardo Ricco mag vanaf 18 maart weer meerijden in het peloton. Dan zit zijn schorsing van twee jaar erop, nadat hij in de Tour de France van 2008, waarin hij twee ritten won en agressief reed, werd betrapt op het gebruik van doping. De Italiaan hoopt op een tweede kans.

"Ik heb mijn fouten toegegeven," zei de Italiaan tegen Libero. "Ik wil nu aan niets anders dan mijn fiets denken. Ik ben niet de eerste die in de fout is gegaan en zal ook niet de laatste zijn. Deze tweede kans is belangrijk."

"Het moet niet zo zijn dat we ons hele leven moeten boeten voor onze fouten. Ik zie dit niet als de start van mijn tweede loopbaan, maar als een nieuw begin," aldus Ricco, waarvan nog niet bekend is bij welke ploeg hij eventueel hij zal gaan rijden bij zijn terugkeer.

FOK!radio: OV-chipkaart onbegrijpelijk voor studenten

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Het was een spannende dag vandaag voor zowel studenten als de openbaar vervoerbedrijven. De traditionele OV jaarkaart voor studenten is vervangen door een digitale variant: de OV-chipkaart. Studenten moeten nu door het hele land met de nieuwe kaart reizen. Althans, zo is de theorie. In de praktijk is er een hoop gedoe. Veel studenten hebben geen nieuwe kaart gekregen, kunnen hem niet activeren of zien door de bomen het bos niet meer. Dat merken ze heel goed bij de studentenvakbond LSVB. Daar stond de telefoon vandaag roodgloeiend. Daarom gaan we bellen met voorzitter Gerard Oosterwijk en vragen hem de puinhoop op een rijtje te zetten. Luisteren dus, vanavond vanaf 20:00 uur. Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

De columnisten van de FOK!frontpage laten wekelijks hun kunsten horen in FOK!radio. Deze week hoor je binsmeister. Dus steek de kaarsen maar vast aan en leg het tijgervelletje op z'n plek!! Wil je zelf nog wat kwijt in de uitzending, bel ons dan op 030-3200406 (normaal tarief).

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl ! Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?


FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.
Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC



Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

De radiocolumn van deze week lees je hier.

[NFL] Overzicht playoffs

Afgelopen zondag werden in de National Football League (NFL) de laatste reguliere competitiewedstrijden gespeeld. Hier een overzicht van de teams die zich wisten te plaatsen voor de play-offs.

 

In de AFC waren de beide wild-card plaatsen nog onbeslist. De Denver Broncos en Baltimore Ravens hadden de plaatsen in handen, maar een groep van vijf teams, waaronder de Jets, Steelers en Texans, zaten hen op de hielen. Baltimore wist zijn plek vast te houden door vrij gemakkelijk te winnen van de Oakland Raiders. Denver wist dat echter niet te doen door te verliezen van de Kansas City Chiefs. De Broncos werden weggespeeld door de ploeg van Todd Haley en konden een plaats in de play-offs vergeten.

Daarentegen waren het de New York Jets die de laatste wild-card pakten. Het team van Rex Ryan verzekerde zichzelf al voor rust van een ticket door de al geplaatste Bengals een pak slaag te verkopen. De eindstand werd 37-0 en de Jets konden hun koffers inpakken voor een reis naar Cincinnati, want volgende week moeten ze wederom tegen de Bengals. Deze keer echter bij de Bengals thuis.

De Ravens gaan het opnemen tegen de New England Patriots, die op de laatste speeldag een gevoelige nederlaag opliepen. In Houston waren de Texans te sterk en verloren de Patriots nog iets belangrijks, namelijk receiver Wes Welker. Welker, die dit jaar de meeste receptions had in de NFL, kwam verkeerd terecht en scheurde zijn kniebanden af. De andere twee teams in de AFC zijn de Indianapolis Colts en de San Diego Chargers, die al geplaatst waren voor de play-offs en in de Divisional Playoffs zullen instromen.

NFC

In de NFC waren alle zes play-off teams al bekend. De New Orleans Saints waren de hoogstgeplaatsten en zij spelen de rest van de play-offs thuis. De Minnesota Vikings verzekerden zich van de tweede plaats in de NFC en hoeven dus tijdens wild-cardweekend niet in actie te komen.

Dat geld wel voor de andere vier teams in deze conferentie. Zowel de Cardinals en de Packers, als de Cowboys en de Eagles speelden in de laatste regulieren competitieronde tegen elkaar en kregen dus alvast een voorproefje van wat er te wachten staat. De Cowboys wisten een belangrijke overwinning te pakken op de Eagles, want nu mogen zij thuisspelen komend weekend. Voor de Cardinals stond weinig meer op het spel en zij speelden dus voor het grootste gedeelte ook met een reserveteam. Daardoor werd de wedstrijd een prooi voor de Packers, die met 33-7 wonnen.

 

Miljoenenbuit bij overval Franse geldwagen

Bij een spectaculaire overval op een geldwagen in het Zuid-Franse dorp Gémenos, bij Aubagne, heeft een bende overvallers vandaag zeker vier miljoen euro buitgemaakt. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf dat het transport verzorgde bekendgemaakt.

De geldwagen werd klemgereden door een aantal voertuigen, waarvan één met politiesirene. Daarop werd een raket op de wagen afgevuurd en lieten de bendeleden, volgens een getuige gewapend met kalasjnikov-machinegeweren, explosieven ontploffen om zich toegang tot de laadruimte te verschaffen.

De overvallers waren volgens de getuige met vijf minuutjes klaar met hun werk. De buit had zelfs twee keer zo groot kunnen zijn, ware het niet dat de overvallers twee van de vier in de wagen aanwezige kluizen niet openkregen.

Het was de tweede keer in korte tijd dat in Frankrijk bij een overval op een geldwagen een miljoenenbuit werd gehaald. Twee maanden terug ging een geldloper er vandoor met tien miljoen euro, maar hij werd uiteindelijk gepakt.

Di Montezemolo: "Dit is niet de Schumacher die ik ken"

Voor de President van Ferrari, Luca di Montezemolo, kwam de overstap van zijn oud-coureur Michael Schumacher naar Mercedes Grand Prix als een verrassing. Dit zei hij tegen Autosport.com, waarbij de Italiaan zei onaangenaam verrast te zijn door de overstap.

"Dit is niet de echte Michael. Deze man ken ik niet," zei Di Montezemolo. "De echte Schumacher is bij Ferrari. Hij heeft gezegd dat hij zijn carrière bij Ferrari zou beëindigen. Ik snap dat hij op zijn 41e weer wil gaan racen en ik respecteer dat. Maar ik kan het moeilijk begrijpen. Deze Michael is een andere man, die weliswaar op de oude lijkt, maar die ik niet persoonlijk ken."

"Het is heel goed mogelijk dat hij dezelfde capaciteiten heeft als de oude Michael, en dezelfde vastberadenheid om te winnen. Ik kijk er naar uit om hem binnenkort persoonlijk te ontmoeten. Sommige mensen vinden dat hij een verrader is door Ferrari te verlaten, maar die mensen leg ik steeds uit dat het hier om een andere Michael gaat."

In een eerder stadium had Di Montezemolo de zevenvoudige wereldkampioen nog een contract aan willen bieden, maar dit kon niet door de FIA, die het niet toestond om een derde wagen in te laten zetten.

"Als Michael een aanbod van ons zou hebben afgewezen om vervolgens voor Mercedes te tekenen, zou ik gefrustreerd zijn geweest, maar nu ben ik dat niet. Hij wil het proberen, mijn zegen heeft hij. We hebben besloten Fernando Alonso een jaar eerder vast te leggen dan oorspronkelijk het plan was. Michael zei tegen ons dat hij niet eerder dan in december of januari kon zeggen of zijn nek voldoende hersteld was om een rentree te maken. Zo lang konden wij niet wachten. Het was belangrijk voor ons om Alonso zo snel mogelijk te hebben."

US F1 niet blij met vakantie in augustus

Het nieuwe Formule 1-team US F1 is niet blij met de verplichte vakantie die de renstallen in augustus krijgen. De fabrieken van de teams worden enkele weken lang gesloten om kosten te besparen. De maatregel werd vorig jaar door de FOTA geïntroduceerd.

Volgens het team van Williams werden met de maatregel geen kosten bespaard, omdat de verloren tijd weer ingehaald moest gaan worden. US F1 is het met de Britse renstal eens. "Ik was verbaasd dat de jongens van McLaren zeiden dat het verspilde tijd was en dat de meeste teamleden de situatie frustrerend vonden, maar helaas stonden ze alleen," zei sportief directeur van US F1 Peter Windsor. "De meerderheid van de teams onder leiding van Red Bull Racing willen de zomersluiting overeind houden."

Dit past volgens Windsor totaal niet bij de Amerikaanse mentaliteit. "Augustus is voor de Amerikanen gewoon een werkmaand waarin sommige mensen twee weken vakantie opnemen." Hij heeft er ook een hekel aan dat de meeste bedrijven in Europa rond kerst en oud en nieuw twee weken dicht zijn, terwijl de Amerikanen slechts enkele dagen vrij hebben. "Dat zijn zestien waardevolle dagen die verloren worden in de korte Formule 1-winter."

Darwin Award 2009 naar België

Het kon ook niet veel anders of een Belg zou een keer een Darwin Award moeten winnen. De ludieke prijs is ditmaal toegekend aan twee Belgische bankovervallers die bij een poging een geldautomaat op te blazen alleen zichzelf om het leven brachten.

De Darwin Award  is een trofee die elk jaar in Australië postuum wordt uitgereikt aan degene die de mensheid een dienst heeft bewezen door zichzelf op ongelofelijk domme wijze om zeep te helpen. De twee Belgische overvallers wilden eind september vorig jaar een geldautomaat opblazen in Dinant. Helaas hadden ze iets te veel dynamiet gebruikt, waardoor het hele bankgebouw instortte en de Belgen werden bedolven onder het puin.

De zilveren Darwin Award was voor een dertigjarige man uit Florida. Terwijl hij vaststond in de file, verliet hij zijn auto om zijn blaas te legen. Hij sprong over een muurtje en belandde twintig meter onder hem hard op de grond. Hij kon het niet meer navertellen.

Het brons ging naar de vijftigjarige Rosanne Tippett. Met haar bromfiets was ze de politie te snel af, maar landde met de tweewieler in de rivier. Ondanks dat de agenten haar redden, ging ze terug om haar brommertje op te halen. Ditmaal werd ze echter niet gered, en zonk als een baksteen. Voor haar verdrinking stelde ze haar moeder echter nog gerust met de woorden: "Mijn bromfiets heeft twee rubberen wielen, mams, ik red het wel."

De Bakker naar tweede ronde ATP Chennai

Thiemo de Bakker heeft zijn eerste wedstrijd in 2010 op de ATP World Tour in winst om kunnen zetten. De nummer 96 van de wereld versloeg in Chennai de als achtste geplaatste Amerikaan Rajeev Ram met 6-1 en 6-1.

In de eerste set brak De Bakker zijn opponent, die zeventien plaatsen hoger staat op de wereldranglijst, drie keer. In de tweede set brak De Bakker weer direct door de service van Ram heen. Hij kreeg het daarna wel iets lastiger, maar serveerde bij 5-1 de wedstrijd uit.

In de tweede ronde wacht mogelijk Robin Haase als tegenstander, die het morgen in de eerste ronde opneemt tegen qualifier Tsung-Hua Yang.

Culemborg krijgt 2 weken noodverordening

De noodverordening die gisteren van kracht werd in de wijk Terweijde in Culemborg blijft ook de komende twee weken nog gelden. Hierdoor kan de politie mensen die niet in de wijk thuishoren wegsturen of zelfs oppakken. Er zijn ook betonnen afzettingen geplaatst om de brandgangen van de wijk moeilijker bereikbaar te maken, zodat mensen niet meer zo makkelijk achter de huizen kunnen komen. Verder is er ook een samenscholingsverbod uitgevaardigd voor vier of meer personen.

Volgens de burgemeester van Culemborg, Ronald van Schelven, moet er zo snel mogelijk teruggekeerd worden naar een normale situatie in de wijk. Verder noemt hij de gebeurtenissen "verschrikkelijk".

Er zijn tot nu zeven personen aangehouden waarvan er nu alweer vier vrij rondlopen. Deze vier relschoppers blijven wel verdachten. Eén persoon blijft langer vastzitten. De vijf verdachten waren allen betrokken bij het incident waarbij een personenauto op een aantal buurtbewoners inreed, waaronder een vijftienjarig meisje. De andere twee herrieschoppers worden verdacht van geweldpleging.

De gemeente Culemborg had maatschappelijke groepen gevraagd om feesten te organiseren in de verschillende wijken in de stad. Voor deze feesten was geld beschikbaar gesteld. De politie-inzet in Culemborg tijdens de jaarwisseling was volgens de burgemeester groter dan ooit tevoren. Ondanks deze en andere maatregelen liep het op sommige plaatsen toch weer helemaal uit de hand.

Gisteravond moest de ME weer ingrijpen in Terweijde omdat de pleuris weer uitgebroken was. Hierbij sneuvelden enkele ruiten en raakten ook enkele personen gewond. Ook vanavond zal de ME patrouilleren in de wijk.

Briatore hoort morgen uitspraak in 'crashgate'

Het Tribune de Grande Instance in Parijs zal morgen uitspraak gaan doen in de beroepsprocedure die Flavio Briatore en Pat Symonds hebben aangespannen tegen hun uitsluiting uit de Formule 1. Aanleiding voor de uitsluiting was de crash die Nelson Piquet jr. in 2008 in Singapore maakte.

Destijds crashte de Braziliaan onder verdachte omstandigheden in de Aziatische stad. Zijn teamgenoot Fernando Alonso had als een van de weinigen net de pits bezocht en kon zo door de safety car enorm opschuiven in het veld. Uiteindelijk won de Spanjaard vanaf plaats zestien de stratenrace.

Al snel werd er getwijfeld of de zege wel rechtmatig door het Renault-team behaald was en pas afgelopen zomer kwam er na het ontslaan van Piquet jr. het benodigde bewijs op tafel. Hierop werden teambaas Briatore en hoofdengineer Symonds door Renault ontslagen. Daarnaast werd Briatore voor het leven gebannen uit de gemotoriseerde sporten, terwijl Symonds vijf jaar voor vijf jaar uitgesloten is. Beide heren gingen in beroep tegen die straf en bovendien eiste Briatore één miljoen euro schadevergoeding omdat zijn reputatie beschadigd is.

Britse burgemeester blijkt slipjesdief

Een Britse oud-burgemeester die ervan wordt verdacht tijdens zijn ambtsperiode vrouwenondergoed te hebben gestolen, heeft vandaag schuld bekend. In verband met de beschuldigingen had de voormalige burgervader afgelopen zomer al de zak gekregen. In afwachting van de strafzaak is hij op borgtocht vrijgelaten.

Ian Stafford, de voormalige eerste burger van de plaats Preesall in de Engelse graafschap Lancashire, zou zeker drie keer hebben ingebroken bij vrouwelijke inwoners van zijn dorp om zijn voorraad slipjes aan te vullen. Het liep voor de burgervader echter mis toen hij een huis uitkoos waar de vrouw des huizes een camera in haar slaapkamer had geïnstalleerd. Deze legde feilloos op band vast hoe de burgemeester zich uitleefde in zijn eigenaardige hobby.

De la Rosa ontkent deal met Sauber

Pedro de la Rosa heeft ontkend dat hij een contract bij Sauber getekend heeft. Gisteren berichtte Blick dat de Zwitserse renstal de Spanjaard vastgelegd zou hebben. Op Sport.es ontkent De la Rosa nu deze geruchten.

Teambaas Peter Sauber zou de tweede coureur vastgelegd hebben. Het zou volgens de Zwitserse media een revolutie gaan betekenen, want Nick Heidfeld zou niet naast Kamui Kobayashi gaan fungeren als tweede rijder. De la Rosa ontkent nu dat hij vastgelegd is. Welke ervaren coureur dan wel vastgelegd is, is nog niet duidelijk.

Meer criminaliteit in Amsterdam

De Amsterdamse korpschef Bernard Welten liet vanmorgen tijdens zijn nieuwjaarstoespraak weten dat hij bezorgd is over de stijgende criminaliteit in de hoofdstad. Het afgelopen jaar werden vooral meer overvallen en inbraken gepleegd. Er zal binnenkort een speciale groep ingezet worden die zich zal bezighouden met het terugdringen van het aantal overvallen.
 
In 2009 werden in de regio Amsterdam-Amstelland 11 procent meer overvallen gepleegd (van 492 naar 545) en 14,4 procent meer woninginbraken (van 5.437 naar 6.220) in vergelijking met het jaar daarvoor. Het aantal moorden verdubbelde bijna (van 17 naar 31) en ook werden er 23 procent meer aangiften ontvangen wegens fraude en oplichting.
 
De korpschef is weliswaar tevreden met het totale aantal aangiften dat met 4,5 procent is gedaald, ondanks de stijgende criminaliteit. Welten voorspelt een druk jaar voor zijn korps met o.a. het proces tegen Geert Wilders en de start van de Giro d’Italia.
 
Met dank aan Aka-Zigor voor de submit. 

'Geef ook het laatste tsunami-geld uit'

Na de zeebeving die op tweede kerstdag 2004 dood en verderf zaaide in Zuid-Oost Azië is via Giro 555 ongeveer 200 miljoen euro ingezameld door de gezamenlijke hulporganisaties in Nederland. Nu, ruim vijf jaar later, is daarvan nog steeds 730.000 euro over die voor een volgende ramp zijn gereserveerd. De Oldenzaalse notaris Wim Gaalman is het daar niet mee eens en is een actie begonnen die de gezamenlijke hulpinstanties ertoe moeten bewegen ook het laatste geld in de door de tsunami getroffen regio's te steken.

"Uiteindelijk hebben wij als volk dat geld geschonken voor de Tsunami-slachtoffers. Dan vind ik ook dat het daar ook volledig naar toe moet. Vooral, omdat die volgende ramp zich in de getroffen landen als Thailand en Sri Lanka al lang heeft voltrokken. In Sri Lanka bijvoorbeeld leven zeker 500 Tsunami-weeskinderen moederziel alleen op straat. Met die 730.000 euro die over is, kan je in zulke landen ontzettend veel voor hen doen", aldus Gaalman, die zelf destijds een inzamelactie in Twente mede organiseerde en daarmee ruim een miljoen euro ophaalde.

Pogingen om de hulporganisaties tekst en uitleg te vragen over het hoe en waarom van het vasthouden van het geld liepen op niets uit. De notaris hoopt via een speciale website de organisaties op andere gedachten te brengen.

Inbraak Voedselbank Amsterdam

Bij de Amsterdamse voedselbank hebben onbekenden afgelopen nacht ingebroken. Het is nog niet bekend of er voedselpakketten zijn meegenomen, maar alle vijf de computers van de Voedselbank zijn meegenomen, alsmede de sleutels van de auto's. Door de inbraak worden mogelijk honderden gezinnen gedupeerd. Dat laat Ellie Goemans van de Voedselbank Amsterdam vandaag weten.

Op de vijf gestolen computers stond onder andere de registratie van de voorraden en distributie van de pakketten. Omdat ook de sleutels van de auto's zijn verdwenen, is het niet mogelijk dat deze morgen rijden. Normaal rijdt de voedselbank drie keer per week met deze auto's rond. Naast de sleutels en computers zijn er ook strippenkaarten en 150 euro uit de kas van de Voedselbank gestolen.

Goemans laat weten dat de inbrekers de rolluiken van een loods aan de Oostenburgermiddenstraat hebben opengebroken. Zij hebben hierbij veel schade aangericht. De Voedselbank Amsterdam deelt eten uit aan ongeveer 2500 gezinnen in de regio Noord-Holland en Amsterdam.

Brandstichting in Arnhemse moskee

In de Arnhemse Turkyen moskee aan de Maaslaan is vandaag brand gesticht. Het ging om een kleine brand die snel kon worden gedoofd, laat een woordvoerder van de politie weten. Wie de daders zijn van de brandstichting is nog niet bekend.

Rond 11.15 uur werd het vuur ontdekt, waarna de brandweer snel ter plaatse was en de vlammen direct kon doven. Dat er sprake van brandstichting is, bleek uit het sporenonderzoek, maar wat de aanwijzingen zijn wil de politie niet zeggen. De geruchten gaan dat een molotovcocktail voor de brand heeft gezorgd, maar de politie kan dit noch bevestigen, noch ontkennen.

De Turkse moskee is gevestigd in de voormalige huishoudschool in de Arnhemse wijk Presikhaaf en behoort tot de Islamitische Stichting Nederland. Ongeveer zeshonderd gelovigen zijn bij de moskee aangesloten.

Verdachte dodelijke mishandeling langer vast

De 29-jarige man die ervan wordt verdacht een 26-jarige Rotterdammer tijdens de jaarwisseling met fatale gevolgen te hebben mishandeld, blijft nog zeker 14 dagen vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris besloten. Het Openbaar Ministerie in Rotterdam, dat dit vandaag bekendmaakte, verdenkt de man uit Maassluis van doodslag.

Het slachtoffer werd eergisteren mishandeld op de Coolsingel in het centrum van Rotterdam. De man kreeg ruzie met de vermeende dader. Dat liep uit op een handgemeen, waarbij de Rotterdammer een klap op zijn hoofd kreeg en zwaargewond raakte. Hij overleed een dag later in het ziekenhuis. Ongeveer tweehonderd mensen liepen gisteren mee in een stille tocht voor het slachtoffer.

De verdachte mag alleen nog contact hebben met zijn advocaat en politie en justitie. Hij mag dus ook geen bezoek ontvangen.

 

Eerste president Suriname overleden

In zijn woonplaats Oegstgeest is vannacht de eerste president van Suriname, Johan Ferrier, overleden. Ferrier, die zijn ambt vervulde vanaf de verzelfstandiging van Suriname in 1975 tot de machtsgreep door legerleider Desi Bouterse in 1980, is 99 jaar geworden. Dat is vandaag bekendgemaakt door zijn dochter. Ferrier was het oudste nog levende oud-staatshoofd ter wereld.

Ferrier werd in 1968 gouverneur van de toenmalige kolonie. In 1975 werd hij beëdigd als president van het inmiddels onafhankelijk geworden Suriname. Vijf jaar later trad hij af toen 16 sergeanten onder leiding van Desi Bouterse de macht grepen. Ferrier verhuisde daarop naar Nederland waar hij, afgezien van een korte periode eind jaren tachtig, de rest van zijn leven bleef wonen. In 1999 werd hij door de bevolking van Suriname verkozen tot Politicus van de Eeuw.

HALT-jongere moet door het stof

Jongeren die verplicht een taakstraf vervullen in het kader van HALT moeten voortaan niet alleen de schade vergoeden maar zijn sinds kort ook verplicht hun slachtoffers hun excuses aan te bieden. Dat is één van de veranderingen die per 1 januari is doorgevoerd door het Bureau HALT. De jongeren zullen daarin ook worden getraind.

Het Bureau HALT, wat staat voor Het ALTernatief, stelt jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar die vanwege vandalisme, overlast of diefstal worden opgepakt in staat vervolging door justitie te voorkomen door een taakstraf uit te voeren. Naar aanleiding van wetenschappelijk onderzoek heeft het Bureau haar werkwijze veranderd. Excuses laten aanbieden hoort daarbij, maar ook worden de contacten tussen de jongeren geïntensiveerd en worden ook de ouders meer betrokken bij de aanpak.

Benni mag weg bij Blackburn

Benni McCarthy mag weg bij Blackburn Rovers als een club bereid is een acceptabele transfersom te betalen voor de voormalig Ajacied. De trainer van de Engelse club, Sam Allardyce, heeft dat vandaag gezegd.

De afgelopen tijd komt de Zuid-Afrikaanse aanvaller, die sinds 2006 bij de club speelt, weinig aan spelen toe bij Blackburn. Met het oog op het WK voetbal in eigen land wil Benni echter wedstrijden spelen.

Celtic zou belangstelling hebben en in de Engelse media wordt Benni in verband gebracht met Portsmouth.

Details Fallout: New Vegas uitgelekt?

Obsidian Entertainment, developer van onder andere Neverwinter Nights 2 en Star Wars Knights of the Old Republic II, zou momenteel druk bezig zijn met een nieuw project, namelijk Fallout: New Vegas. Een hele tijd geleden werd dit al aangekondigd, maar tot dusver bleven de details uit. Nu zijn er echter enkele sappige details op het internet verschenen. De developer wil geen commentaar geven op de details, dus de details zijn ontkend noch bevestigd. Hieronder de details op een rijtje.

  •  Gamers kunnen verschillende hoofdpersonen kiezen met verschillende achtergrondverhalen, net zoals in Dragon Age: Origins. Afhankelijk van welke hoofdpersoon gamers kiezen, worden er ook verschillende perks tot hun beschikking gesteld.

  • Één van de hoofdpersonen zal een Chinese agent zijn. Hij maakt deel uit van de Crimson Dragoons. Hij weet door de Amerikaanse defensies te breken, een bom te plaatsen en te vluchten. Samen met andere leden van de Crimson Dragoons duikt hij onder en staat hij op het punt om zelfmoord te plegen op het moment dat de bom afgaat. Hij blijft alleen over en ziet dat hij een Ghoul is geworden wanneer hij kijkt naar de reflectie in het water van de Colorado rivier.

  • Na deze korte introductie kunnen spelers het uiterlijk van de Ghoul aanpassen. Vanaf het begin heeft de speler twee perks tot zijn of haar beschikking. Één om Feral Ghouls als neutrale wezens te zien (dus deze vallen niet automatisch aan) en de ander maakt je immuun tegen radiatie.

  • De Chinese agent heeft de skills Sneak, Small Arms en Explosives, maar deze kunnen later aangepast worden.

  • Een andere hoofpersoon is de Lone Wanderer. Deze hoofdpersoon heeft geen achtergrondverhaal en start met blanco statistieken.

  • Het SPECIAL-systeem zal vergelijkbaar zijn met die uit Fallout 3, maar het zal moeilijker zijn om ze allemaal goed te ontwikkelen. Bethesda zou nog bezig zijn om dit te concretiseren.

  • Gambling zal ook in de game zitten, maar niet als een skill.

  • Fallout: New Vegas zal voertuigen bevatten. Er zal een grote woestijn in de game zitten en de voertuigen zullen nodig zijn om je snel te verplaatsen. De voertuigen zijn te customizen met gekochte of in races of questen verdiende onderdelen. De woestijn zal vol zitten met gigantische wezens die je voertuig niet onberoerd zullen laten.

  • New Vegas zal een colloseum bevatten waarbij gegokt kan worden en je deel kan nemen aan gevechten in de arena.



Dit zijn aardig wat details die hier en daar redelijk de diepte ingaan. Verzonnen of echt gelekt uit de kantoren van Obsidian? Wat denken jullie?

 Binnenkort met casino's!

Feyenoord bijna volledig op trainingskamp

Vandaag stond de eerste training van Feyenoord in het nieuwe jaar op het programma. Trainer Mario Been kon beschikken over een bijna fitte selectie. Alleen de Spanjaard Dani Fernández ontbrak nog omdat hij herstelt van een hamstringblessure. Ook Jonathan de Guzman was nog niet aanwezig op Varkenoord. Beide spelers zullen wel met het elftal meegaan op trainingskamp naar Turkije.

Doelman Darley is weer terug van weggeweest. De Braziliaan miste het einde van de eerste seizoenshelft door een voetblessure. Ook Tim de Cler heeft het grootste gedeelte van de training meegemaakt. Alleen de looptraining werd apart met De Cler afgewerkt.

Nederlands Fed Cup team bekend

Als voorbereiding op de Fed Cup heeft captain Manon Bollegraf recent nog met een achttal speelsters getraind in het Nationale Trainingscentrum in Almere. Vandaag heeft ze de definitieve selectie bekendgemaakt.

Manon Bollegraf reist begin komende maand  met de volgende vier speelsters af naar Portugal: Arantxa Rus, Richel Hogenkamp, Chayenne Ewijk en Nicole Thyssen. “Het zal zeker niet makkelijk worden. Er doen sterke landen mee, maar ik heb vertrouwen in dit team met daarin twee debutanten,” aldus Bollegraf.

Van 5 tot en met 7 februari komt het Nederlands Fed Cup Team in actie in Groep I van de Europees/Afrikaanse Zone. Er wordt gespeeld in vier poules en naast Nederland nemen de volgende landen deel: Oostenrijk, Wit-Rusland, Bosnië Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Groot Brittannië, Hongarije, Israël, Letland, Portugal, Slovenië, Roemenië, Zwitserland en Zweden.

Pedo moet namen slachtoffers van site halen

Een veroordeelde pedoseksueel uit Bilthoven die het hele dossier van zijn rechtszaak online gezet had, moet de namen van zijn slachtoffers van de website verwijderen. De slachtoffers hadden een kort geding aangespannen tegen de pedo, omdat de website als eerste in de zoekresultaten van Google tevoorschijn kwam als zij hun namen intypten.

De pedo, die in 1993 veroordeeld is wegens ontucht met twee kinderen uit een bevriend gezin, vindt dat hij onterecht veroordeeld is. Daarom heeft hij het dossier van zijn zaak online gezet. Hij kruipt in de slachtofferrol door te stellen dat hij benadeeld is als gevolg van een rechterlijke dwaling en dat de kinderen alleen maar op geld uit zouden zijn.

De Bilthovenaar was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. De rechter besliste in het voordeel van de slachtoffers, de namen moeten van de website verwijderd worden. Ook legde hij een dwangsom van duizend euro op.

[Dakar] Einde rally voor Loprais

Alès Loprais heeft zijn poging om de Dakar Rally in 2010 te winnen al na twee etappes op moeten geven. De Tsjech gold met zijn Tatra als de grote concurrent van het Russische Kamaz-team na het niet aan de start verschijnen van de Nederlanders Gerard de Rooy en Hans Bekx.

Loprais reed gisteren in de tweede etappe van Córdoba naar La Rioga over een aantal rotsen nadat hij een bocht naar rechts gemist had. Hierbij beschadigde hij de vooras van zijn vrachtwagen. Na afloop van de etappe bleek de schade groter dan gedacht en daarom is de 27-jarige Tsjech uitvaller geworden. Hij is nu met zijn team op weg naar Buenos Aires.

Mannen slaags om loopse hond

Twee hondenbezitters in Zeist gingen gistermiddag op de vuist omdat twee van de dieren wel erg veel interesse toonden in de hond van de ander. Dat meldde de politie vandaag.

De loopse hond van de 42-jarige eigenaar werd in het park belaagd door de twee honden van een 48-jarig baasje. De 42-jarige man probeerde de dieren weg te duwen. De mannen kregen hierdoor ruzie en raakten slaags.

Een van hen liep lichte verwondingen aan het gezicht op. De eigenaar van de loopse hond is aangehouden.

Jonge rokers eerder aan de cannabis

Jongeren die al voor hun twaalfde jaar roken, beginnen ook sneller met cannabis. "Die kans is twintig keer groter", zei vandaag wetenschapper Anja Huizink van de Universiteit van Amsterdam.

Een groep jonge rokers blowt reeds op hun dertiende. Als deze jongeren 17 jaar oud zijn, roken zij vrij geregeld een joint. Vaak denken mensen dat juist gedragsproblemen ertoe leiden dat jongeren al vroeg gaan experimenten met softdrugs, maar het roken op jonge leeftijd speelt een grotere rol, stellen onderzoekers uit Helsinki (Finland), Amsterdam, Rotterdam en Groningen.

Zij volgden onder leiding van Huizink de afgelopen tien jaar groepen jongeren tussen de 10 en 18 jaar oud. De onderzoekers publiceren hun bevindingen deze maand in het internationale vaktijdschrift Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry.

Konijn bij vuilnis gezet

Op nieuwjaarsdag heeft een medewerker van het Comité Dierennoodhulp een dood konijntje gevonden bij een vuilcontainer in Amsterdam. Het is nog niet duidelijk of het beestje al was overleden of door de kou is omgekomen. Het baasje van het dwergkonijntje is nog niet gevonden.

Het comité wil dat de Amsterdamse dierenwinkels stoppen met het verkopen van huisdieren omdat de winkels nauwelijks informatie geven over de verzorging en behoeften van de dieren. Honderdduizenden huisdieren zouden hierdoor nodeloos lijden.

Srichapan na drie jaar terug op tennisbaan

Paradorn Srichapan zal binnen afzienbare tijd weer zijn rentree maken in het ATP-circuit. De Thai stond maar liefst drie jaar aan de kant wegens een hardnekkige polsblessure.

Srichapan benutte deze tijd om onder andere mee te spelen in een historische film over Thailand en begon bovendien een cosmeticalijn voor mannen. Deze week maakt de Thai zijn rentree tijdens een invitatietoernooi in Hongkong.

De Thai, die tot nu toe vijf ATP-toernooien won, laat weten: "Alles is nu oke. Ik ben klaar voor het hardcourtseizoen in maart. Indian Wells, ik kom eraan!" De voormalig nummer acht van de wereld vervolgt: "Ik ben niet van plan mezelf veel druk op te leggen om mijn rentree tot een succes te maken. Als ik straks gezond blijf en ik voel me geweldig op de baan, is dat het belangrijkste."

Pryor naar Roeselare

Anduele Pryor speelt de tweede helft van dit seizoen voor de Belgische eersteklasser Roeselare.

Bij Vitesse kwam de 24-jarige aanvallende middenvelder dit seizoen niet in actie en vorig seizoen speelde hij slechts zes wedstrijden voor de Arnhemmers.

"Anduele zat op een dood spoor bij Vitesse," aldus de trainer van Vitesse, Theo Bos, in De Gelderlander. "Ook na de winterstop zou hij waarschijnlijk niet of nauwelijks aan spelen toekomen. Dan is het beter dat hij ergens anders voor zijn kans vecht"

Kubica blijft bij Renault

Robert Kubica zal dit jaar gewoon voor Renault F1 gaan racen. De Pool twijfelde over zijn contract met de renstal nu Genii Capital een groot deel van het team overgenomen heeft. Volgens manager Daniele Morelli wilde zijn protegé alleen opheldering over de details van de deal.

"Het gaat de goede kant op," zei Morelli. "Er waren geen echte twijfels, maar het was belangrijk om te weten wie de sleutelposities in het team in zouden nemen en wat het budget zou worden, want dat is essentieel als je de auto wilt upgraden."

Er gingen geruchten de ronde dat Kubica en zijn manager vroegen om meer geld, maar Morelli ontkent dit ten stelligste. "Het is absoluut niet waar dat we vroegen om meer geld. Het is niet in ons voordeel om van de overname te profiteren. We willen dat het team het geld gebruikt. Robert wil een auto die presteert. Het is nutteloos wanneer een coureur meer geld ontvangt en je een auto hebt die zwak presteert, want dan verlies je de bonus. Het is beter om punten te scoren en podiumplaatsen te behalen om zo meer geld binnen halen."

Kluge van Nürnberg naar Schalke

De 29-jarige Peer Kluge zal per direct verhuizen van 1.FC Nürnberg naar Schalke 04. De middenvelder was met zijn teamgenoten op trainingskamp in het Turkse Belek maar mocht maandag meteen vertrekken. "Reizigers moet je niet ophouden," zei de nieuwe trainer van Nürnberg Dieter Hecking.

Kluge vliegt nu naar Spanje waar Schalke zijn traingskamp heeft opgeslagen. De verwachting is dat Kluge zich daar morgen zal melden. De middenvelder heeft een contract voor 2,5 jaar getekend en met de transfer is een bedrag van 1,5 miljoen gemoeid.

Beurzen luiden 2010 positief in

Aandelenbeurzen zijn vandaag wereldwijd positief aan het nieuwe jaar begonnen. Zo gaat de AEX in Amsterdam rond half vier met 1,4 procent omhoog op ruim 340 punten.

"Bijzonder dat het zo uit de startblokken klapt", stelt handelaar Maurice Eeken van TE Effecten, na de eveneens positief gestemde zeer dunne handel aan het slot van vorig jaar.

Overnamenieuws
Eeken wijst op overnamenieuws dat het sentiment steunt: farmaceut Novartis steekt tientallen miljarden dollars in de overname van het Amerikaanse Alcon. "Grote ondernemingen op overnamepad bevestigen voor beleggers dat aandelen nog steeds goedkoop zijn", zegt Eeken.

Hij is daar zelf overigens minder zeker van. Wel is de handelaar ervan overtuigd dat de prijzen van grondstoffen zoals olie duidelijk in een opwaartse trend zitten.

Ben Bernanke
Dit weekend haalde Ben Bernanke, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank de Fed, nog eens de krantenkoppen. Hij stelde, geflankeerd door vice-voorzitter Donald Kohn, dat het herstel van de Amerikaanse economie nog maar net is ingezet.

Het ritme waaraan dit herstel zich doorzet, ligt bovendien laag. Het is afwachten hoe de markt hierop zal reageren. Op zich is dat immers geen goed nieuws, maar het kan geïnterpreteerd worden als een signaal dat de steunmaatregelen voor de economie niet snel zullen worden afgebouwd. 

Beleggers op het Damrak vandaag

Spelers Bundesliga vinden Özil de beste voetballer

Mesut Özil van Werder Bremen is door zijn collega's tot beste speler van de eerste seizoenshelft in de Bundesliga uitgeroepen. De verkiezing werd georganiseerd door het tijdschrift Kicker.

De 21-jarige aanvallende middenvelder kreeg 38,1 procent van de stemmen die door 228 voetballers uit de Bundesliga werden uitgebracht. Stefan Kiessling eindigde als tweede met 22,9 procent van de stemmen. Ze Roberto van Hamburger SV kreeg 9,6 procent en werd daarmee derde.

Bayer Leverkusen-doelman Rene Adler van Bayer Leverkusen werd verkozen tot beste doelman. Thomas Tuchel van FSV Mainz als beste trainer.

Winnaar oudejaarsloterij gaat in de VUT

De gelukkige winnaar van de staatsloterij gaat met vervroegd pensioen.  Hij won samen met negen van zijn collega's de hoofdprijs van 27,5 miljoen euro in de oudejaarsloterij.
 
De tien kersverse miljonairs zijn, of waren, allen werkzaam bij hetzelfde bedrijf in Kapelle.  Elk van hen is 2,75 miljoen euro rijker geworden.
 
Of de collega's ook allemaal stoppen met werken is niet bekend.
 
Aansnijden van de taart is waarschijnlijk zijn laatste verrichte werk ooit... 

[Dakar] Tijdstraf voor Knuiman

Henk Knuiman heeft een flinke duikeling gemaakt in het Dakar-klassement bij de motoren. De Nederlander lette in de tweede etappe niet goed op en reed vijftig kilometer te hard bij een snelheidscontrole. Het kwam hem op een tijdstraf van 28 minuten te staan en een geldboete.

"Ik was er goed ziek van maar de woorden van mijn teammaat Marc Coma hebben mij opgebeurd. Ook hij kreeg op ditzelfde punt een tijdstraf en hij zei er het volgende op ‘'that's life',"  zei de Nederlander die nu teruggevallen is tot de 36e plaats in het klassement.

Schönfelder terug op de skipiste

Rainer Schönfelder zal deze week zijn rentree op de skipiste gaan maken. De Oostenrijkse skiër zegt dat hij voldoende is hersteld van de knieblessure die hem een maand aan de kant hield. Hij staat deze week aan de start van de wereldbekerwedstrijd op de slalom in Zagreb.

Tijdens de Olympische Spelen van 2006 in Turijn pakte Schönfelder brons op de slalom en op de combinatie. Hij hoopt dat hij zich ook kan plaatsen voor de Spelen komende maand in Vancouver.

Finalisten Independent Games Festival 2010 bekend

De organisatie achter het Independent Games Festival 2010 heeft zojuist zijn finalisten bekend gemaakt. Het IGF is een jaarlijks terugkerend gamesfestijn waarin juist de onafhankelijke indiegames in de spotlicht komen te staan. Games worden uitgekozen door een team van 150 grote spelers uit zowel de indie- als de mainstream-gamesindustrie. Nieuw dit jaar is de Nuovo Award, een award om "abstract, shortform, and unconventional game development which advances the medium and the way we think about games" te belonen voor hun bijzondere werk.

De genomineerden voor de finales zijn als volgt, de awards zullen tijdens de komende Game Developer Conference in maart uitgegeven worden.

Seumas McNally Grand Prize:
Joe Danger (Hello Games)
Monaco (Pocketwatch Games)
Rocketbirds: Revolution! (Ratloop Asia)
Trauma (Krystian Majewski)
Super Meat Boy! (Team Meat)

Excellence In Visual Art
Shank (Klei Entertainment)
Owlboy (D-Pad Studios)
Trauma (Krystian Majewski)
Limbo (Playdead)
Rocketbirds: Revolution! (Ratloop Asia)

Excellence In Design
Miegakure (Marc Ten Bosch)
Star Guard (Sparky)
AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! -- A Reckless Disregard For Gravity (Dejobaan Games)
Monaco (Pocketwatch Games)
Cogs (Lazy 8 Studios)

Excellence In Audio
Super Meat Boy! (Team Meat)
Shatter (Sidhe)
Closure (Closure Team)
Rocketbirds: Revolution! (Ratloop Asia)
Trauma (Krystian Majewski)

Technical Excellence
Closure (Closure Team)
Limbo (Playdead)
Heroes Of Newerth (S2 Games)
Joe Danger (Hello Games)
Vessel (Strange Loop Games)

Nuovo Award
Today I Die (Daniel Benmergui)
A Slow Year (Ian Bogost)
Tuning (Cactus)
Closure (Closure Team)
Enviro-Bear 2000 (Justin Smith)

Meer informatie over alle gegadigden is te vinden op deze pagina op de IGF-website.

IGF 2010

'Milan wil Huntelaar ruilen voor Dzeko'

De link tussen AC Milan en VfL Wolfsburg-spits Edin Dzeko bestaat al maanden. De Italianen hopen de Bosnische aanvaller tijdens de huidige transferperiode vast te leggen, aldus L'Équipe.

Milan zou 25 miljoen euro willen betalen voor Dzeko en bovendien Klaas Jan Huntelaar willen afstaan aan Wolfsburg. Huntelaar speelt sinds afgelopen zomer voor de rossoneri, maar komt onder trainer Leonardo nauwelijks aan de bak.

Met 26 Bundesliga-doelpunten was Dzeko het voorbije seizoen uitermate belangrijk voor Wolfsburg, dat voor het eerst in zijn bestaan kampioen van Duitsland wist te worden. Deze jaargang heeft de 23-jarige spits in zeventien duels acht keer doel getroffen.


Nintendo haalt Zelda fanfilm offline

Af en toe is het jammer dat de gamesindustrie niet wat vaker naar ons gamers luistert, dan zouden we allang Duke Nukem-films hebben gehad met Chuck Norris in de hoofdrol, een goede game gebaseerd op The Matrix of een kekke film over Zelda. Omdat dat laatste wel erg lang duurde besloot een groep fans om het heft in eigen hand te nemen en The Hero of Time te maken, een fanfilm over Zelda. Helaas was de film geen lang leven beschoren, na slechts negen dagen online te zijn geweest hebben de makers de film op verzoek van Nintendo offline gehaald.

Volgens de makers was afgesproken met Nintendo dat ze de film nog tot het einde van 2009 (dus 31 december) mochten laten zien, daarna zou hij offline moeten. In tegenstelling tot wat je zou verwachten zijn de makers echter niet teleurgesteld maar hebben ze respect voor Nintendo's beslissing om de film offline te halen:

We understand Nintendo’s right to protect its characters and trademarks and understand how in order to keep their property unspoiled by fan’s interpretation of the franchise, Nintendo needs to protect itself — even from fan-works with good intentions.

Het team achter de film is inmiddels weer bezig met een nieuw project, en nee, het is niet Majora's Mask.

Baby's met borstvoeding groeien trager

De voeding die een baby in de eerste levensmaanden krijgt, heeft wel degelijk invloed op de groei. Kinderen die borstvoeding krijgen groeien iets trager in het eerste levensjaar dan kinderen die flesvoeding krijgen. Dit verschil verdwijnt wel volledig twee tot drie jaar na de geboorte, meldden Mathieu Roelants en Roland Hauspie van de Vrije Universiteit Brussel vandaag.

Ze bestudeerden hiervoor meer dan drieduizend kinderen van nul tot drie jaar. Volgens de wetenschappers blijft moedermelk toch de beste optie. Ze hopen dat jonge ouders zich niet laten afschrikken door de schijnbaar tragere groei dan die van kinderen die flesvoeding krijgen. Lengteverschillen onder kinderen komen volgens de onderzoekers vooral door het herkomstland van de ouders. Zo zijn de Vlaamse jongeren gemiddeld 2 tot 4 centimeter kleiner dan de Nederlandse jongeren, maar wel 2 tot 3 centimeter groter dan hun leeftijdgenoten uit Groot-Brittannië.

De wetenschappers Roelants en Hauspie menen daarom dat de groeicurve die de wereldgezondheidsdienst WHO hanteert te algemeen is. Ze hebben een eigen Vlaamse groeicurve gemaakt voor Vlaamse kinderen.

Zelfstandigen hebben meeste vermogen

Van de huishoudens hebben zelfstandigen het grootste vermogen, gevolgd door gepensioneerde echtparen. De gepensioneerden hebben vaak de hypotheek op de eigen woning grotendeels of helemaal betaald. Alleenstaanden en eenoudergezinnen blijven in vermogen ver bij hen achter. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Op 1 januari 2009 was het doorsnee-bezit van huishoudens 188.000 euro. De helft van de huishoudens had dus meer bezit en de helft minder. Voor veel mensen stonden daar schulden tegenover. Het doorsnee-vermogen kwam daardoor uit op 43.000 euro, tegenover 47.000 euro een jaar eerder. In 2008 daalden de vermogens onder meer door lagere beurskoersen. Zelfstandigen met een inkomen uit eigen onderneming hadden op 1 januari 2009 een doorsnee-vermogen van 207.000 euro. Paren van 65 jaar of ouder kwamen uit op 188.000 euro.

Van invloed op deze cijfers zijn onder meer beurskoersen en de WOZ-waarde van de huizen. De beurskoeren zijn sinds 1 januari 2009 weer aangetrokken, maar de huizenprijzen zijn inmiddels gedaald. Voor de vermogens zoals het CBS die berekent, is de WOZ-waarde bepalend en die is over 2009 nog niet bekend.

Wederom teennagelproblemen voor Ribéry

Bayern München is deze week op trainingskamp in Dubai. Franck Ribéry was niet op de eerste training in het oliestaatje, hij kreeg namelijk weer last van zijn ingegroeide teennagels aan beide grote tenen.

Het leek erop dat hij van de kwetsuur was verholpen maar tijdens het inchecken op de luchthaven kreeg de spelmaker echter weer erg veel last van zijn tenen.

"Het is eigenlijk ongelofelijk en voor de trainer en het team erg bitter. We kunnen het echter niet veranderen. We hopen dat de medische staf zijn werk doet en hij zo snel mogelijk bij de groep terugkeert," aldus coach Louis van Gaal tegenover Bild.

Birmingham dicht bij contracteren Míchel

Volgens de Engelse sportwebsite Skysports hengelt Birmingham City naar de diensten van middenvelder Míchel. De controleur speelde dit seizoen dertien duels voor het Spaanse Sporting de Gijón.

Birmingham is de revelatie van dit seizoen en lijkt vooral de laatste maanden niet te stoppen. Desondanks wil manager Alex McLeish zijn middenveld aansterken en daarbij lijkt het oog van de Schot op de 24-jarige Míchel gevallen. Míchel, wiens volledige naam Miguel Marcos Madera luidt, speelt al zijn gehele carrière voor de Asturiërs en was belangrijk bij de promotie naar La Liga in 2008. Daarbij ontving de jonge middenvelder het vice-aanvoerderschap.

The Blues wilden Míchel ook afgelopen zomer al overnemen, maar konden het toen niet eens worden met de Spanjaarden. De speler zelf wil wel graag op avontuur in Engeland, en naar verluidt zijn de beide clubs nu een transfersom van €3 miljoen overeengekomen. De deal is nog niet rond omdat de betalingsvoorwaarden nog bepaald moeten worden, maar bronnen dicht bij de club melden dat de Spanjaard binnenkort in Engelse handen is.

Naast Míchel wil McLeish ook Craig Gardner nog overnemen van Aston Villa.

Politieagent sekst in kerk

Een Duitse politieagent is door zijn superieuren geschorst nadat hij een nummertje had gemaakt. De bazen van de 26-jarige man hadden vooral problemen met de locatie die de agent en zijn onbekend gebleven partner had uitgekozen om het liefdesspel te spelen: een plaatselijke kerk.

In de kerk in het Beierse Remershofen werd het gebed verstoord door niet mis te verstane geluiden die klonken vanaf de galerij. Een aantal van de kerkgangers herkenden het gezicht van de agent. De pastoor deed vervolgens aangifte bij de politie, die haar werknemer vervolgens op het matje riep.

Met dank aan Vince_Taylor en Sneeuwbataljon voor de submit.

Celta wil Riga huren van Bolton

De kans is groot dat Mustapha Riga binnenkort weer in Spanje speelt. De vleugelaanvaller van Bolton Wanderers is op een zijspoor beland, maar kan op belangstelling van Celta de Vigo rekenen.

Riga speelde in Nederland voorheen bij Vitesse en Sparta, tussen 1998 en 2005. Daarna vertrok hij naar het Spaanse Levante waar hij medeverantwoordelijk was voor promotie naar de Primera División in het eerste seizoen. In 2008 verliet hij Spanje voor het Engelse Bolton Wanderers. Daar kon hij niet aarden en na een teleurstellend eerste seizoen kwam hij dit seizoen pas tot vier minuten speeltijd.

De 28-jarige Nederlander kan desondanks rekenen op de interesse van het Spaanse Celta de Vigo. De club doet het niet goed in de Segunda División en wil de aanvalslinie versterken. Riga lijkt daarvoor een uitstekende keuze gezien zijn beschikbaarheid en verleden in de tweede divisie. Naar verluidt zijn de onderhandelingen voor een verhuur in een vergevorderd stadium, maar kan een mogelijk struikelblok de vraagprijs van de Engelsen zijn, zowel in huur- als transfersom.

'Ook Stoke City wil Van Nistelrooy'

The Sun meldt dat de Engelse club Stoke City een bod op Ruud van Nistelrooy aan het voorbereiden is.

Tony Pulis, manager van de degradatiekandidaat, wil Rafael Benitez van Liverpool aftroeven. De Spanjaard zoekt een stand-in voor Fernando Torres. Pulis heeft de Nederlander echter een basisplaats beloofd.

Van Nistelrooy, wiens contract komende zomer afloopt, mag weg bij Real Madrid. In de Engelse kranten werd de aanvaller al gelinkt aan verschillende clubs zoals Fulham en Tottenham Hotspur. Liverpool zou echter de meest serieuze belangstelling hebben. The Daily Mail meldt dat Liverpool Van Nistelrooy voor de rest van het seizoen wil huren van de Spaanse club. En nu heeft dus ook Stoke City zich gemengd in de strijd om Van Gol.

[upd] Youp van 't Hek in ziekenhuis

Youp van 't Hek is gisteren tijdens een etentje onwel geworden. De 55-jarige caberetier zat gezellig te tafelen in een restaurant in Amsterdam en is toen waarschijnlijk getroffen door een hartaanval. Van 't Hek werd plots spierwit en zakte op zijn stoel in elkaar.

De bekende caberetier werd daarna naar het ziekenhuis afgevoerd. Het productiebedrijf van Van 't Hek was vandaag nog niet bereikbaar voor commentaar.  

Update 12.59 uur
Het lijkt mee te vallen met Youp van 't Hek. De Nederlandse caberetier schijnt bevangen te zijn geweest door de kou. Waarschijnlijk is de overgang van de vrieskou naar de warmte binnen te groot geweest”, vertelt een woordvoerster van Hekwerk, het bedrijf van de caberetier.

 

Koudegolf in India eist meer dan 100 levens

Het noorden van India is al dagenlang in de greep van een koudegolf. Als gevolg van de kou zijn inmiddels al meer dan honderd mensen bezweken, waaronder veel daklozen en ouderen. Dat meldt de Britse omroep BBC vandaag. De meeste doden vielen te betreuren in de deelstaat Uttar Pradesh.

In het gebied, waar de temperaturen momenteel rond het vriespunt liggen, zijn nauwelijks voorzieningen aanwezig voor daklozen. De autoriteiten proberen hen te helpen door het verstrekken van dekens en brandhout maar kunnen niet voorkomen dat veel van de daklozen sterven van de kou.

Niet alleen de kou zorgt voor overlast, er hangt ook een dichte mist, die onder meer het zicht op de wereldberoemde Taj Mahal vrijwel volledig ontneemt. De weersomstandigheden hinderen ook het trein- en vliegverkeer in het gebied, waardoor tienduizenden passagiers zijn gestrand. Volgens meteorologen duurt het nog zeker dagen tot het weer verbetert.

Hoogste gebouw opent in Dubai

Het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Dubai, wordt vandaag officieel geopend. Het bouwwerk is het hoogste gebouw ter wereld en steekt 818 meter de lucht in.

Het gebouw biedt ruimte aan 1.044 appartementen, met prijzen tot drie miljoen euro, kantoren, een hotel, restaurants en een parkeergarage voor 3.000 auto's. Voor de wolkenkrabber staat een fontein die het water 274 meter de hoogte in spuit. Bij helder weer is de toren vanaf 95 kilometer afstand te zien.

Het ontwerp van Burj Dubai is gebaseerd op een lokale woestijnbloem en islamitische architectuur. Het prestigieuze project, dat mede heeft bijgedragen aan de enorme schuld van Dubai, wordt ook wel de Toren van Babel genoemd. Hiermee wordt verwezen naar de hoogmoed van de mens.

Burj Dubai

Terschegget op proef in China

De Graafschap is zonder Roy Terschegget naar het Turkse Belek vertrokken voor een trainingskamp. De middenvelder gaat stage lopen bij een club in China en probeert daar een contract te verdienen.

Proefspeler Kujala Yussimr is wel met de club uit Doetinchem meegereist naar Turkije en de Finse middenvelder zal tot het einde van het trainingskamp in Belek blijven.

Tim Bakens, die vorige maand zijn contract bij Sparta liet ontbinden, heeft een aanbieding van De Graafschap in beraad.

 

Trein ramt hotel in Helsinki

In de Finse hoofdstad Helsinki is een intercitytrein vanochtend een hotel binnengereden. Daarbij is volgens Finse media één lichtgewonde gevallen. De trein vervoerde geen passagiers.

Onderweg naar het centraal station kwam het personeel van de trein er achter dat de remmen niet goed functioneerden. De verkeersleiding stuurde de trein naar het buitenste spoor om de perrons met veel reizigers buiten schot te laten blijven.

Het personeel slaagde er echter niet in de trein zodanig af te remmen dat deze op het kopspoor stil zou komen te staan. De trein schoot door het stootblok en ramde een muur van het achter het station gelegen hotel.

Het treinverkeer van en naar het station wordt inmiddels geleidelijk hervat. Het zal volgens de Finse Spoorwegen nog echter zeker tot morgen duren eer het station weer volgens het spoorboekje wordt bediend.

Behulpzame NS'er geschorst

Een NS-storingsmonteur is door de NS geschorst, omdat hij met een trein vol reizigers heeft gereden. De man heeft op 21 december met de trein van Amsterdam naar Utrecht gereden, omdat er vanwege de hevige sneeuwval geen machinist beschikbaar was.

Volgens de NS mag de man enkel met lege treinen rangeren. Dat de man ter plekke toestemming kreeg van de knooppuntcontrole van NS Reizigers en de dienstleider van ProRail doet volgens de NS niet ter zake.

Bøkko Noors sprintkampioen

Havard Bøkko, een van de concurrenten van Sven Kramer op de 5.000 en 10.000 meter, is afgelopen weekeinde Noors sprintkampioen geworden.


Op de twee 500 meters die werden gereden werd Bøkko derde (36,38) en vierde (36,55). De pupil van Peter Mueller won de twee 1.000 meters echter met overmacht. (1.10,64 en 1.10,39). Dag-Erik Kleven, die tweemaal de 500 meter won, eindigde als tweede in het eindklassement. Espen Aarnes Hvammen pakte het brons.

Vrouw belt 112 voor 'goed gesprek'

Een 54-jarige inwoonster van Groesbeek is gisteren aangehouden nadat zij vele malen het alarmnummer 112 had gebeld.

De vrouw verklaarde behoefte te hebben aan een goed gesprek, aldus de politie vandaag. De alarmcentrale ontving talloze telefoontjes van de vrouw. Nadat was uitgezocht waar de telefoontjes vandaan kwamen, gingen agenten naar het bewuste adres. Daar kregen zij de uitleg van de vrouw te horen.

De agenten hielden haar aan en maakten proces-verbaal op.

DVD: My One and Only

Renée Zellweger is en blijft voor velen toch het springerige meisje uit Bridget Jones's Diary. Weinig mensen zullen haar herinneren als de ietwat rare Miss Potter in de gelijknamige film. Haar Oscar zal wellicht ook niet bij veel mensen een belletje doen rinkelen. Maar ze is in ieder geval bekend. Zal zij genoeg credits opgebouwd hebben om My One and Only tot een succes te maken?

Dvd cover My One and Only

Gasquet: "Ik speel weer met een leeg hoofd"

Richard Gasquet is 2010 met een overwinning gestart. Bij het toernooi in Brisbane won hij met 6-3, 4-6 en 6-4 van de Fin Jarkko Nieminen.

In maart vorig jaar werd bij de Fransman, tijdens een controle in Miami, sporen van cocaïne gevonden. Hij werd daarop vervolgens vooropig geschorst. In juli werd hij echter vrijgesproken omdat hij de cocaïne binnen zou hebben gekregen door een meisje te kussen. Tennisbond ITF en anti-dopingwaakhond Wada gingen in beroep maar in december werd dat beroep verworpen door het CAS.

"Het is goed voor me om weer met een leeg hoofd te spelen", aldus de 23-jarige Fransman na afloop van zijn overwinning op Nieminen. "Het was belangrijk dat ik ontspannen was."

Gommans werkt proefperiode af bij Duitsers

De kans is aanwezig dat Harrie Gommans zal vertrekken bij Roda JC. De speler die van de Limburgers mag vertrekken zal een stage periode gaan afwerken bij Rot-Weiss Ahlen dat uitkomt in de tweede bundesliga.

De Duitsers willen Gommans eerst testen omdat hij kampte met een knieblessure. Ook Gommans is nog niet zeker of hij een vertrek naar Duitsland ziet zitten. "Voor mezelf heb ik nog niet uitgemaakt of ik wel weg wil of dat ik bij Roda blijf om voor mijn kansen te vechten nu ik hersteld ben. Maar het kan nooit eens kwaad om te gaan kijken bij Ahlen".

Bekende Chinese dissident in hoger beroep

Liu Xiaobo, een van de bekendste dissidenten van China, is in hoger beroep gegaan tegen zijn vonnis. Dat heeft zijn advocaat vandaag laten weten.

De 54-jarige mensenrechtenactivist werd op eerste kerstdag veroordeeld tot een celstraf van elf jaar voor het "het aanzetten tot het ondermijnen van de staatsmacht". Liu diende zijn hoger beroep in op 29 december. "Hij begrijpt dat er geen grote kans is dat het vonnis wordt veranderd", verklaarde zijn raadsman echter. Liu was vorig jaar opgepakt, omdat hij medeauteur was van de petitie Charta 08. Daarin werd gepleit voor een verandering van het communistische eenpartijstelsel in China. Westerse regeringen bekritiseerden de veroordeling van de activist.

De hoogleraar literatuur aan de Universiteit van Peking zat eerder een jaar in de gevangenis voor deelname aan de protesten op het Plein van de Hemelse Vrede in juni 1989. Ook bracht hij drie jaar door in een communistisch 'heropvoedingskamp', omdat hij door kritiek op de Communistische Partij te uiten geruchten en laster zou hebben verspreid en de openbare orde zou hebben verstoord.

Wotte nog geen trainer van Craiova

Er is nog geen akkoord tussen Mark Wotte en het Roemeense Universitatea Craiova. De club spreekt op haar internetsite tegen dat het een contract heeft gesloten met de Nederlandse oefenmeester. De Nederlander is echter nog wel kandidaat voor de post van hoofdtrainer bij de Roemenen. Naast Wotte zijn er volgens de clubleiding nog drie andere kandidaten.

Mocht Wotte de leiding krijgen over het eerste elftal dan is hij de derde trainer die dit seizoen voor de groep komt te staan.  Craiova staat momenteel op een teleurstellende vierde plaats in de Roemeense competitie.

NK Veldrijden in 2011 naar St. Michielsgestel

De KNWU heeft aan de vooravond van het Nederlands Kampioenschap Veldrijden in 2010 bekendgemaakt waar volgend jaar het evenement zal plaatsvinden. De Nederlandse Wieler Unie heeft opnieuw gekozen voor Sint-Michielsgestel. Het Brabantse dorp organiseerde hetzelfde toernooi ook al in 2008 en was in 2000 gastheer voor het WK Veldrijden.

Het NK zal worden verreden op zaterdag 8 en zondag 9 januari 2011. Komend weekend zal het NK worden verreden in het Limburgse Heerlen.

Rusland verslaat Duitsland in Hopman Cup

Rusland heeft zijn eerste groepsduel in het Australische Perth bij de Hopman Cup gewonnen. Igor Andreev en Jelena Dementieva versloegen het Duitse duo Philip Kohlschreiber en Sabine Lisicki.

Lisicki zette Duitsland nog wel op voorsprong na een 6-1 en 6-4 zege op Dementieva. Andreev maakte vervolgens gelijk door Kohlschreiber met 6-3, 6-7 en 6-3 te verslaan. In het beslissende dubbelspel won het Russische duo vervolgens met 6-4 en 7-6.

'Hiddink in Milaan gezien'

De Italiaanse krant Tuttosport meldt dat Guus Hiddink gisteren gesprekken heeft gevoerd met Juventus over een contract. Het dagblad zou de Russische bondscoach hebben gezien op de luchthaven van Milaan. De zaakwaarnemer van de Nederlander meldt dat het absolute onzin is omdat de oefenmeester zich momenteel in Kenia bevindt.

"Hij komt pas 10 januari van een vakantie in Kenia. Dan kijkt hij hoe zijn toekomst eruit ziet," aldus Cees van Nieuwenhuizen. Voor Hiddink lijkt een miljoenencontract klaar te liggen in Juventus nu de huidige coach Ciro Ferrare elk moment ontslagen lijkt te kunnen worden.

Mobiele eenheid paraat in Culemborg

De mobiele eenheid blijft vandaag paraat in de wijk Terweijde in Culemborg. Dat meldde de gemeente vanochtend.

In de wijk was het gisteravond erg onrustig. In de Diepenbrockstraat vlogen stenen door de ruiten van woningen. Twee mensen raakten lichtgewond. De gemeente en politie overleggen vandaag over de situatie in Terweijde, waar inmiddels een noodbevel van kracht is. De politie kan daarmee iedereen wegsturen die niet in de wijk hoort, aldus een gemeentewoordvoerster.

Groepen Marokkaanse en Molukse jongeren zorgen al maanden voor problemen in de wijk.

PSV gebruikt Nilis als wapen

Het faillissement van Excelsior Moeskroen lijkt voor PSV een mooie reden om het Belgische talent Maxime Lestienne te contracteren. Het 17-jarige talent zit momenteel zonder club door het bankroet van Moeskroen.

PSV heeft Luc Nilis naar Lestienne gestuurd om hem over te halen voor de Eindhovenaren te gaan voetballen. De Brabanders moeten echter wel concurrentie dulden van Anderlecht en Club Brugge. Lestienne zegt zijn beslissing snel te gaan maken "Ik wil snel beslissen om de voorbereiding met mijn nieuwe club normaal te kunnen starten", aldus de scholier tegenover Het Nieuwsblad.

Cadeau wordt duur betaald door Staphorstse

Een vrouw uit Staphorst heeft zaterdag een leuk cadeautje duur moeten betalen. Ze kreeg bij de plaatselijke bakker een broodmes cadeau. Op zich leuk, maar niet als je daarna langs een politiecontrole rijdt. Een agent zag het mes liggen in de auto en vond dat dit niet door de beugel kon. Het leverde de vrouw een boete van zo'n 60 euro op.

De eigenaar van de bakkerij en leverancier Zeelandia, die het mes ter beschikking gesteld had, waren niet blij met de actie van de agent. De bakker heeft vervolgens ook aangegeven bereid te zijn de boete te betalen voor de vrouw.

THQ sluit deal voor nog acht jaar WWE-games

De meeste Nederlanders hebben er niks mee, maar in Amerika is worstelen nog steeds een erg populaire vorm van toneel die Broadway soms doet verbleken. Al vele jaren komen er games uit rond deze vorm van entertainment en dat zal tot 2017 ook door blijven gaan. Uitgever THQ heeft namelijk voor de komende acht jaar een deal gesloten met de WWE om games uit te brengen onder hun licentie. Volgens THQ-baas Brian Farrell zal deze deal er voor zorgen dat er een stevig fundament ligt onder de releaselijst van zijn bedrijf de komende jaren.

Met deze deal komt er ook eindelijk een einde aan de lange rechtszaak die liep tussen WWE, speelgoedbedrijf Jakks Pacific en THQ. Enkele jaren terug heeft de WWE namelijk THQ aangeklaagd, omdat de rechten om games uit te brengen onder de vlag van WWE verkregen zouden zijn via grootscheepse omkooppraktijken. Daarnaast was Jakks boos, omdat THQ veel te weinig royalties zou hebben afgedragen de laatste jaren. Om met een schone lei te beginnen heeft THQ een schadevergoeding betaald van $13,2 miljoen aan WWE en zal verspreid over de komende vier jaar Jakks een bedrag van $20 miljoen overmaken.

WWE

 

WoW-relatie tussen 16- en 42-jarige

World of Warcraft is de meest succesvolle online game van het afgelopen decennium, maar er komen vaak rare verhalen over haar spelers opborrelen.  De 16-jarige Canadees Andrew Kane, volgens zijn ouders verslaafd aan WoW, had via de game de 42-jarige Texaanse Lauri Price ontmoet.

Na een online relatie van meer dan een jaar hadden ze elkaar nog steeds niet in levende lijve gezien en besloten ze hier wat aan te doen. Na afspraken gemaakt te hebben, vroeg Andrew vorige week dinsdag aan zijn ouders of ze hem naar Houston, Texas konden brengen. Toen ze weigerden ging Andrew er op eigen houtje vandoor. 

Op Oudejaarsdag, nadat de ouders van Andrew twee dagen lang naar hem gezocht hadden, werden de twee tortelduiven teruggevonden in Orillia in Canada. De politie had foto's van Lauri Price vrijgegeven wat de sleutel bleek tot opsporing. Een ooggetuige zag de twee in een grote supermarkt en tipte de politie.

Naar later bleek had de 42-jarige moeder van vier kinderen een vliegtuig gepakt naar Toronto, een auto gehuurd en haar veel jongere lover opgehaald.

Er zal geen aanklacht volgen tegen Lauri Price omdat jongeren in Canada vanaf 16-jarige leeftijd mogen instemmen met seksuele gemeenschap. Beiden verklaren dat ze geen spijt hebben van het avontuur.

'Ajax verhuurt meerdere spelers'

Ajax is zijn selectie behoorlijk aan het verhuren. Vertrokken eerder al onder andere Dario Cvitanich en Jeffrey Sarpong op huurbasis, nu lijken ook Rob Wielaert, Rasmus Lindgren en Daley Blind te vertrekken.

De eerste twee staan in de belangstelling van ADO Den Haag en kregen een positieve reactie in de ArenA toen men vroeg of verhuur mogelijk was. ADO zal voor Wielaert concurrentie moeten dulden van SC Heerenveen terwijl Brøndby zijn zinnen heeft gezet op Rasmus Lindgren.

Daley Blind lijkt naar FC Groningen te vertrekken. De Groningers en Ajax zitten later vandaag om de tafel om de voorwaarden te bespreken. FC Groningen wil de Amsterdammer graag huren omdat Svejdik en De Roover met blessures kampen.

Nerlinger: "Salarissen bij Bayern moeten omlaag"

De sportdirecteur van Bayern München, Christian Nerlinger, is van mening dat de torenhoge salarissen bij de Duitse voetbalclub omlaag moeten. Nerlinger heeft dit tegenover het voetbalmagazine Kicker gezegd.

"We moeten ons verstand gebruiken en nadenken over besparingen. Spelers mogen niet denken dat ze automatisch meer gaan verdienen bij contractverlenging,” aldus Nerlinger.

In 2009 kocht de ploeg van trainer Louis van Gaal voor een bedrag van ongeveer 80 miljoen euro aan nieuwe spelers. Voor Arjen Robben werd bijvoorbeeld 25 miljoen euro op tafel gelegd.

Nerlinger vindt dat de grenzen bij de transfersommen is bereikt, al maakt hij wel een uitzondering voor Franck Ribéry. "Iedere speler bekijken we afzonderlijk en marktgericht. Voor Ribéry willen we vechten om hem te behouden. In het voorjaar praten we over contractverlenging.” 

Daan en Emma populairste namen

Daan en Emma waren vorig jaar de populairste namen voor in Nederland geboren kinderen. Voor meisjes is Sophie in opmars, maar deze naam staat nu nog op de tweede plaats. Julia bezet nog de derde plaats, maar neemt af in populariteit. Voor jongens is Sem de op een na meest favoriete naam, gevolgd door Lucas die aan het stijgen is.

Dat blijkt vandaag uit gegevens van de Sociale Verzekeringsbank. De SVB beschikt over deze gegevens, omdat de instelling de kinderbijslag uitkeert.

Atlete verwijdert implataten om prestaties

Achtduizend euro uitgeven aan borstimplantaten en ze daarna weer laten verwijderen omdat je er minder hard door loopt. Het overkwam hordenloopster Jana Rawlinson het afgelopen jaar. De Olympische atlete vindt dat haar grote borsten de prestaties aantasten. "Ik was helemaal weg van mijn grote borsten, maar ik voel dat ik er minder door presteer, dus ze moeten weer weg," aldus de Australische.

"Ik sluit niet uit dat ik mijn implantaten later weer terug zal willen, maar nu komt mijn sport op de eerste plaats. Ik zet alles op de Spelen van Londen in 2012. Daar wil ik zo fit en zo atletisch mogelijk op de piste staan. Ik voelde aan dat ik daarom het best mijn implantaten liet verwijderen. Als mijn carrière erop zit, kan ik mijn borsten weer laten vergroten. Ik weet immers dat er geen Olympische medailles voor schoonheid te winnen zijn."

Pieckenhagen en Heracles om de tafel

Heracles Almelo gaat proberen het contract van Martin Pieckenhagen open te breken. De eredivisionst zal binnenkort om de tafel gaan zitten met de Duitse doelman om over een nieuwe overeenkomst te gaan praten.

Voorzitter Jan Smit liet dat weten tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsrecpeptie van de Almelose voetbalclub. De club wil de Duitser graag aan zich binden. "Maar hij is niet de goedkoopste speler waar we mee rond moeten komen", aldus voorzitter Jan Smit.

De nummer vijf van de Eredivisie heeft al wel overeenstemming bereikt met assistent-trainer Hendrie Krüzen die zijn aflopende contract met drie seizoenen heeft verlengd.

Henin viert rentree met overwinning

De Belgische Justin Henin heeft bij haar terugkeer in het WTA-circuit een overwinning geboekt. De Belgische won na twee jaar afwezigheid met twee maal 7-5 van de Russische Nadia Petrova.

Henin speelde niet haar eerste duel sinds haar terugkeer. De Belgische speelde eerder demonstratiepartijen in Charleroi en Caïro. De partij tegen de als tweede geplaatste Petrova was wel het eerste officiële wedstrijd tijdens haar comeback.

Boek: Charlotte Link - Het laatste spoor

Ondanks dat ik liefhebber ben van het thriller-genre kende ik schrijfster Charlotte Link nog niet. Volgens velen is zij een van de succesvolste Duitse auteurs van de huidige schrijverslichting. Ze heeft al meerdere thrillers afgegeven, zoals Het huis van de zusters, De vreemde gast en De echo van de schuld. Tijd om toch maar eens kennis te maken met deze vrouw, en wel met het boek Het laatste spoor.

Wickmayer viert rentree met winst

Yanina Wickmayer heeft met een overwinning haar rentree gemaakt in het internationale tenniscircuit. De Belgische versloeg in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Auckland de Duitse Julia Görges met 6-3 en 6-4.     

In november afgelopen jaar werd Wickmayer voor een jaar geschorst omdat ze driemaal had verzuimd  haar 'whereabouts' op te geven. Vorige maand werd die schorsing opgeheven door een Belgische rechtbank.

Na breaks in de vijfde en zevende game trok Wickmayer de eerste set naar zich toe. In het tweede bedrijf kwam ze ook op voorsprong maar de Duitse wist naar 5-5 terug te komen. Dankzij een break in de elfde game wist Wickmayer de set en dus de partij naar zich toe te trekken.

Goedemorgen!

Allereerst natuurlijk voor alle lezers en collega's de allerbeste wensen voor 2010. Een jaar dat koud begint.

Mij valt trouwens iets op. Er valt een pak sneeuw, en de bussen houden op met rijden. Supermarkten worden echter wel bevoorraad, weer of geen weer. Waarom kan bij hetzelfde weer een vrachtauto wel, en een bus niet rijden? Laksheid van de busbedrijven? Je zou het bijna denken. Immers:

Mediteren ipv bidden om te ontspannen

Bidden is achterhaald, de zondag een gewaardeerde rustdag en meditatie een manier om te ontspannen. Maar sporten of koken werkt het meest rustgevend.

Dat zijn een aantal uitkomsten uit de Relitest, die dagblad Trouw publiceerde. In totaal vulden 25.000 mensen de stellingen van de relitest in om erachter te komen of een veronderstelde levensbeschouwing wel echt bij iemands opvatting hoort.

De krant lanceerde de test in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen (RU). Ook bekende Nederlanders als nieuwslezeres Susanne Bosman, cabaretier Herman Finkers en schrijver Maarten 't Hart vulden de test in. De strenge, straffende God is uit. Zo'n 31 procent denkt dat het goddelijke in allerlei vormen verschijnt. Dat komt overeen met recent promotieonderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen over religieuze denkbeelden. Omdat mensen steeds meer gewend zijn eigen keuzes te maken, krijgen ze meer problemen met een God die alles voorschrijft, zo blijkt daaruit.

Uit de relitest blijkt verder dat de traditionele, religieuze uitvaart op z'n retour is. Ruim de helft van de deelnemers zet liever zelf een herdenkingsbijeenkomst in elkaar samen met vrienden en familie. Volgens de onderzoekers van de RU bevestigen jonge, gelovige deelnemers aan de test een tendens in de godsdienstwetenschap. Kerkelijke jongeren vinden zich in een orthodoxe leer en ethiek. Ouderen gaan juist minder traditioneel denken over levensbeschouwelijke zaken.

Minder druk op de weg dan normaal

Het valt vanochtend over het algemeen mee met de drukte op de weg. Er staat minder file in de ochtendspits dan op andere maandagen. De kou zorgt niet voor problemen, wel staat er een aantal files door ongevallen, aldus een woordvoerder van de verkeersdienst van de ANWB.

In de vroege ochtend had het verkeer in het zuidoosten van het land last van mistbanken.Verder zijn lokale wegen door bevriezing en sneeuwresten plaatselijk glad. De Wegenwacht kreeg het om vijf uur al druk, vooral in Breda, Tilburg en Rotterdam en omgeving. Vanaf zeven uur meldden zich in het hele land automobilisten met panne, zei een woordvoerder. Het aantal hulpvragen stevent af op een record.

Tot acht uur waren er bijna duizend meldingen, tegen normaal 150 tot 200. Ook gisterenavond belden al honderden mensen de Wegenwacht. De pechdienst had verwacht dat er meer pechgevallen zouden zijn en heeft meer mensen de weg opgestuurd. "Auto's hebben een paar dagen stilgestaan. Vorst en auto's zijn een slechte combinatie. Vooral accu's hebben het zwaar te verduren. Andere problemen zijn dichtgevroren auto's en een doorgebrande ruitenwissermotor", aldus de woordvoerder.

De Wegenwacht raadt mensen aan de auto niet op de handrem te zetten en de rubbers van deuren en achterklep in te vetten met vaseline of talkpoeder. Ook is het handig een warme jas of deken mee te nemen.

Damrak gaat licht lager van start

De beurs in Amsterdam gaat vanochtend het nieuwe handelsjaar licht lager beginnen. Beleggers zijn terughoudend in afwachting van een grote hoeveelheid macrocijfers die deze week uitkomt.

Fred Huibers, eigenaar van het Haags Effektenkantoor, verwacht een opening van de AEX-index in Amsterdam met een verlies van enkele tienden van een procent. Beleggers maken zich op voor een volle week met macrocijfers. Er komen cijfers over de industrie en dienstensector in Europa en de Verenigde Staten.

Ook de arbeidsmarkt in de VS en Europa komt aan bod. Daarnaast komen er cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt. De belangrijkste graadmeter in Amsterdam sloot donderdag 0,1 procent hoger op 335,33 punten. De MidKap-index ging 0,3 procent omhoog tot 510,82 punten. De Dow-Jonesindex van dertig belangrijke fondsen in New York sloot donderdag 123,64 punten lager op 10.424,87 punten. Dat is een verlies van 1,2 procent. De S&P 500-index leverde 1,02 procent in en stond 11,52 punten lager op 1114,90 punten.

De Nasdaq verloor 22,13 punten en noteerde 2269,15 punten. Dat is een verlies van 1 procent. Op de beurs in Tokio eindigde de toonaangevende Nikkei-index vandaag 1 procent hoger op 10.654,79 punten. De euro noteerde vanochtend 1,4285 dollar. Bij het slot van de Europese beurzen donderdag was de Europese munt nog 1,4400 dollar waard.

Vidic voorlopig langs de kant

Nemanja Vidic kan mogelijk voorlopig niet in actie komen voor Manchester United. Voorafgaand aan het FA Cup-duel van zijn ploeg gisteren tegen Leeds United liep de verdediegr een blessure op.

Mocht Vidic lang zijn uitgeschakeld, dan zal manager Sir Alex zijn selectie tussentijds niet versterken. "Mensen kijken deze maand naar de transfermarkt en zien het als een oplossing voor onze blessuregevallen. Maar het aantrekken van nieuwe spelers is niet het juiste antwoord," aldus de Schot onlangs tegen United Review.

"Pas als iemand me de naam kan geven van een zeer goede verdediger die akkoord wil gaan met een contract van drie maanden, zou ik die kans aangrijpen. Maar waar kun je zo'n speler vinden? Topvoetballers willen een driejarige verbintenis."

Conditietrainer: "Ronaldo gaat vliegen in 2010"

Ronaldo gaat vliegen in 2010. Dat zegt de fysieke trainer van het Braziliaanse Corinthians.

De Braziliaanse wereldster van weleer hervond het afgelopen seizoen bij Corinthians zijn vorm en scoorde in 38 wedstrijden 23 goals. Daarmee maakte hij Corinthians kampioen van de staat Sao Paolo. Bovendien won zijn club de beker.

Walmir Cruz, conditietrainer van de club, ziet het helemaal zitten in de 'oude' Ronaldo. "Ronaldo kwam het voorbije jaar nauwelijks aan trainen toe", zegt Cruz.

"Toch speelde hij in 2009 38 wedstrijden, iets wat hij niet meer gedaan heeft sinds 2003. Daarin was hij ook beslissend. Corinthians kroonde zich tot kampioen van de staat Sao Paulo en won ook de beker. In 2010 zal hij ongetwijfeld in nog betere vorm zijn."

Ajax gaat samenwerken met Palmeiras

Ajax gaat een samenwerkingsverband aan met Palmeiras. De Amsterdammers hebben de intentie uitgesproken tot een verregaande samenwerking te komen met de nummer vier van Brazilië.

"De afspraken moeten alleen nog op papier worden gezet", zegt Ajax-directeur Rik van den Boog maandag in De Telegraaf.

Het project kost Ajax geen geld, benadrukt Van den Boog. "Het moet een identieke samenwerking worden als die we met clubs in Europa voor ogen hebben. Wij delen de knowhow over onze jeugdopleiding en krijgen als ruil de eerste keus."

De algemeen directeur doelt daarmee op het transfervlak. "Als wij vinden dat een talent goed genoeg is voor Ajax, komt hij - tegen vooraf gestelde voorwaarden - naar Amsterdam."

Van den Boog ziet Ajax in de toekomst als 'de poort naar Europa'. "De praktijk is nu dat talentvolle Zuid-Amerikaanse spelers zelden in één keer de stap kunnen maken naar de grote Europese clubs. Ajax wordt het stapje daartussen. Als een speler vervolgens een transfer maakt, deelt Palmeiras daar uiteraard ook in mee."

Kruiswijk: "Blij met Roda JC"

Roda JC verloste Arnold Kruiswijk dit weekend van Anderlecht. De verdediger komt vanaf nu op huurbasis uit in Kerkrade. 

Kruiswijk speelde de eerste seizoenshelft niet tot nauwelijks bij paarswit. Het vooruitzicht op speelminuten maakt hem dan ook goed gehumeurd. "Ik ben blij met mijn nieuwe club", zegt de Groninger in De Telegraaf. "Bij Anderlecht was ik op een zijspoor geraakt en de kans op speeltijd was klein."

"Hoewel ik anderhalf jaar ben weggeweest, ken ik de Nederlandse competitie nog redelijk goed. Ik ben de eredivisie altijd blijven volgen. Ik heb het schema bekeken en we starten tegen PSV. Dat is leuk", denkt Kruiswijk.

Roda JC kreeg het niet voor elkaar om een optie tot koop in de huurovereenkomst op te nemen. Kruiswijk: "Ik speel hier de tweede seizoenshelft en keer dan in principe terug. Het is nog steeds mijn doel om te slagen bij Anderlecht, maar uiteraard focus ik me nu volledig op Roda JC."

Servië klaagt Kroatië aan wegens genocide

Servië klaagt vandaag bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag Kroatië aan wegens genocide. Dat meldden Servische media gisteravond. De volkerenmoord zou zijn gepleegd tijdens de Kroatische burgeroorlog (1991-1995) tegen Servische inwoners van Kroatië. Servië reageert hiermee alsnog op de genocide-aanklacht die Kroatie op 2 juli 1999 indiende tegen de Federale Republiek Joegoslavië die toen nog uit Servië en Montenegro bestond.

Servië verdedigt zicht tegen die aanklacht dan ook mede namens Montenegro. Verscheidene Servische regeringen hebben de afgelopen tien jaar geprobeerd om Kroatië over te halen zijn aanklacht in te trekken. Zaterdag verklaarde de Servische minister van Buitenlandse Zaken Vuk Jeremic nog: "Ons belangrijkste doel is goede betrekkingen met Kroatië te onderhouden en samen te werken op weg naar Europese integratie. En niet om elkaar aan te klagen."

Danceparty: Qountdown 2009 - The Q-Dance Awards

Traditiegetrouw sloot Q-Dance het afgelopen jaar af in de Heineken Music Hall met een uitverkochte editie van Qountdown.  Dit keer werden er voor het eerst de Q-Dance Awards uitgereikt. Enkele weken voor het feest werden de bezoekers via de site van Q-Dance in de gelegenheid gesteld om hun stem uit te brengen. De uitreiking van deze awards vormde de rode draad tijdens deze spetterende oudejaarsnacht.

 

Entourage @ Qountdown : Q-dance.nl
foto: www.q-dance.nl

 

 

Tachtig doden Brazilië door noodweer

Als gevolg van buitensporige regenval zijn in het zuiden van Brazilië sinds woensdag al bijna tachtig doden gevallen. De regen heeft modderstromen en overstromingen veroorzaakt vooral in de deelstaat Rio de Janeiro.

Reddingswerkers zoeken op verscheidene plaatsen naar slachtoffers in door modder of water overspoelde plaatsen. De regering heeft zeshonderd militairen gestuurd naar het meest getroffen gebied, dat ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van de stad Rio de Janeiro ligt. Vrijdagmorgen werden daar aan de noordkust van het eilandje Ilha Grande, een hotel en enkele andere panden door modder overspoeld.

Tot dusverre zijn er 29 lijken geborgen, meldden de autoriteiten. Ook de nabijgelegen badplaats Angro dos Reis, op het vasteland van Brazilië, is zwaar door de regens getroffen. Aardverschuivingen hebben er in en rond de stad voor zover bekend aan meer dan veertig mensen het leven gekost. In de hele deelstaat Rio de Janeiro zijn inmiddels 69 doden geteld.

Elders zijn nog zeker tien doden te betreuren volgens tellingen van het Spaanse persbureau EFE. Twee kerncentrales bij het door aardverschuivingen beschadigde en geïsoleerd geraakte Angra dos Reis gaan uit voorzorg dicht, zei de burgemeester van de stad van 35.000 inwoners gisteren.

VS weren niet langer hiv-patiënten

De Verenigde Staten weren met ingang van dit jaar niet langer hiv-patiënten. Eind afgelopen jaar bepaalde het Centrum voor Ziektebeheersing en -bestrijding dat hiv-besmetting weliswaar een ernstige aandoening is, maar niet langer een eenvoudig overdraagbare en de volksgezondheid bedreigende ziekte.

Daarmee werd een verbod voor hiv-patiënten om de VS binnen te komen dat 22 jaar eerder onder president Ronald Reagan werd ingevoerd, ingetrokken. De VS waren een van de naar schatting slechts twaalf landen die mensen die met hiv zijn besmet simpelweg de toegang weigerden.

Nieuwjaarsfeestje eindigt met sneeuwruimers

Het langste nieuwjaarsfeestje in het noorden van Engeland is gisteren met behulp van sneeuwruimers beëindigd.

De sneeuwruimploegen bereikten gisteren in de bergachtige Yorkshire Dales het café de Tan Hill Inn. Het is de hoogst gelegen Engelse pub. Die was volledig ingesneeuwd terwijl een groep van dertig studenten en onderwijzers uit Leeds er de jaarwisseling vierden, meldde het dagblad The Guardian.

De studenten kregen tijdens het winterse noodweer gezelschap van zeventien andere in de buurt gestrande reizigers. Weermannen en -vrouwen op de Britse eilanden hebben voor de komende dagen nog meer sneeuw voorspeld.

'D-day voor ov-chipkaart studenten'

Veel van de 650.000 studenten in Nederland reizen vandaag voor het eerst met hun nieuwe ov-chipkaart. Studenten die de kaart nog niet binnenhebben hoeven niet te wanhopen: de oude papieren ov-kaart en de niet-geactiveerde chipkaart worden door alle vervoerbedrijven tot 1 februari gedoogd.

De betrokken partijen hebben met het oog op de verwachte drukte de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Zo is de bemanning van de telefonische klantenservice van Studenten OV-chipkaart vandaag verdrievoudigd. Toch kunnen daar lange wachttijden ontstaan.

OV-Chipkaart BV heeft bijna driehonderd extra oplaadpunten laten plaatsen. Voorzitter Gerard Oosterwijk van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb): "Maandag is het D-day. Ik ben heel benieuwd hoe het uitpakt."

Onder studenten heerst nog veel onduidelijkheid over het activeren van de kaart en het in- en uitchecken, waarschuwde de LSVb. Bovendien is het door de verwachte drukte mogelijk dat de automaat waar de kaart moet worden geactiveerd 'tijdelijk niet beschikbaar' is, stelde een woordvoerder van Studenten OV-chipkaart. Studenten moeten het dan op een later tijdstip nogmaals proberen.

Voor meer informatie kun je ook terecht in een speciaal topic op het forum!

[Dakar] Uitslag etappe 2

Vandaag is de tweede etappe verreden in de Dakar Rally. De eerste dag leverden de Nederlanders veel problemen op. Met name het Ginaf Rally Power-team en Frans Verhoeven verloren veel tijd of vielen zelfs uit.

Motoren en quads

Fransman David Frétigné won de tweede etappe op zijn 450cc-motor voor zijn landgenoot David Casteu met slechts 43 seconde voorsprong. Marc Coma legde beslag op de derde plaats. Coma verloor echter extra tijd omdat hij bestraft werd wegens te hard rijden in een gemeenschap. Dit leverde hem een tijdstraf van 22 minuten op. Ook bij de quads won een Fransman. Hubert Deltrieu ging er vandoor met de dagzege. Henk Knuiman was weer de beste Nederlander. Frans Verhoeven kende weer een rampzalige dag met weer veel problemen en hij moet nog finishen.

Auto's

Bij de auto's ging de overwinning naar Volkswagen. Nasser Al-Attiyah wist de zege te pakken in deze etappe en nam hiermee de leiding in het klassement over. Guerlain Chicherit pakte in zijn BMW de tweede plaats. De grote verrassing van de dag was de Braziliaan Mauricio Nevès die er vandoor ging met de derde plaats. Robby Gordon gaat zoals verwacht fier aan de leiding in de open categorie (speciale categorie binnen de auto's red.). Tonnie van Deijne kwam op een respectable 19e plaats over de streep. Zijn teamgenoot Eric van Loon deed ook goede zaken door als 27e over de streep te komen.

Vrachtwagens

Ook bij de vrachtwagens waren er geen verrassingen. Zoals verwacht was vandaag Kamaz weer heer en meester. Vladimir Chagin en Firdaus Kabirov pakten respectievelijk de eerste en tweede plaats. Andre De Azevedo bezette de derde plaats, maar staat in het algemeen klassement inmiddels een half uur achter. Ginaf wist zich vandaag enigzins te revancheren voor de slecht verlopen eerste dag, maar zijn niet in staat om gevecht te leveren met de Russische Kamaz-vrachtwagens.

 

Klassement motoren:

Pos. NummerCoureurMerk Tijd Verschil
1 003 CASTEU (FRA) SHERCO 05:50:45 00:00:00
2 002 DESPRES (FRA) KTM 05:52:55 00:02:10
3 012 FRETIGNE (FRA) KTM 05:52:59 00:02:14
4 031 MANCA (ITA) KTM 05:59:28 00:08:43
5 006VILADOMS (ESP) APRILIA 05:59:33 00:08:48
36007 KNUIMAN (NLD) KTM 06:41:35 00:50:50

 

Klassement quads:

Pos. NummerCoureurMerk Tijd Verschil
1 256GONZALEZ COROMINAS (ESP) YAMAHA 06:34:3100:00:00
2 277 PATRONELLI (ARG) YAMAHA 06:37:08 00:02:37
3 268 PLECHATY (CZE)  YAMAHA 06:37:20 00:02:49
4 251 PATRONELLI (ARG) YAMAHA 06:38:06 00:03:35
5270 PLECHATY (CZE) HONDA06:42:05 00:07:34
16265 WESSELS (NLD) YAMAHA 07:25:26 00:50:55

 

Klassement auto's:

De organisatie heeft het klassement nog niet gepubliceerd.

Klassement vrachtwagens:

Pos. NummerCoureurMerk Tijd Verschil
1 501 CHAGIN (RUS)KAMAZ 07:10:54 00:00:00
2 500KABIROV (RUS)KAMAZ 07:17:41 00:06:47
3 504DE AZEVEDO (BRA) TATRA07:37:28 00:26:34
4 505 MARDEEV (RUS)KAMAZ 07:38:00 00:27:06
5 508VAN VLIET (NLD)GINAF07:46:12 00:35:18

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.