Di Montezemolo wil vrijere regels in F1

Ferrari-baas Luca di Montezemolo is niet tegen het besparen van kosten in de Formule 1. De Italiaan is echter tegen de budgetlimiet zoals deze afgelopen jaar voorgesteld is. Tegelijkertijd wil de Ferrari-topman dat de regels vrijer worden.

Di Montezemolo vindt volgens Auto Motor und Sport dat het verbod op testen en de bevriezing van de motoren van tafel moet. Dit omdat het "tegen de natuur van de Formule 1 ingaat." In plaats daarvan pleit de Italiaan voor het beperken van het aantal werknemers en voor het limiteren van het aantal werkuren. Binnen deze limieten mogen de teams doen wat ze zelf willen.

Ook pleit de Ferrari-topman voor de terugkeer van het Kinetic Energy Recovery System (KERS). Het systeem wordt voor 2010 door de teams verenigd in de FOTA niet gebruikt. "We moeten denken aan het brandstofverbruik, de CO2-emissie en het terugwinnen van energie. KERS was een zeer goed idee, maar de uitvoering ervan was slecht. Ik ben voor de nieuwe motorenregels die in 2012 ingaan, maar dan wel met KERS als een geïntegreerd deel van de motor en niet als een beschikbare optie."