Buffon teleurgesteld over Europese prestaties

Nadat Internazionale dinsdag kansloos verloor van FC Barcelona, zette Juventus een dag later een zeer tegenvallende prestatie neer tegen Girondins Bordeaux.

De Fransen waren met 2-0 te sterk voor de bianconeri en verzekerden zich hierdoor van de groepswinst in hun Champions League-poule. Juventus moet in de laatste speelronde met Bayern München uitvechten wie Bordeaux vergezelt naar de knock out-fase.

Doelman Gianluigi Buffon liet na afloop tegen de Italiaanse media zijn teleurstelling de vrije loop. "Het is geen tactisch probleem, maar een kwestie van mentaliteit en het grote verschil tussen spelen in Italië en Europa", luidde analyse van Buffon.

"In Italië moet je fysiek sterk zijn en een beetje kwaliteit hebben. In Europa zijn alle ploegen echter zeer goed georganiseerd en zijn slippertjes kostbaar. Bij Inter kon je zien dat als je geen goed georganiseerd team hebt, je niet kunt domineren in het buitenland. AC Milan is de enige Italiaanse ploeg die dat kan en daarom is die ploeg altijd goed in Europa."