Uitslag PSV - FC Kopenhagen

PSV heeft zijn derde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League gewonnen. Thuis werd FC Kopenhagen met 1-0 verslagen.

Het matige duel kende vooral in de eerste helft maar een lage amusementswaarde. De Denen hadden besloten vooral te verdedigen en te loeren op een counter. PSV mocht het spel maken, maar omdat het tempo veel te laag was werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Voor rust kreeg PSV één goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, namelijk toen Antonsson in het strafschopgebied Jonathan Reis onderuit haalde. De Braziliaan besloot de penalty zelft te nemen,hij zag de zwak ingeschoten bal gekeerd worden door keeper Wiland.

De tweede helft kende lang hetzelfde spelbeeld. Toen na een uur het tempo van PSV omhoog ging kwamen er eindelijk kansen. Een schot van Engelaar werd door Antonsson bijna in het eigen doel getikt en Reis miste van dichtbij. Niet veel later was het toch raak toen Reis scoorde na een perfecte voorzet van Dzsudzsák. Kopenhagen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in gevaarlijk te worden. De beste kans kwam nog in blessuretijd, maar Isaksson lag in de weg.