Uitslag FC Sheriff - FC Twente

FC Twente heeft de uitwedstrijd in groep H van de Europa League tegen FC Sheriff met 2-0 verloren.

De Tukkers hadden weinig in te brengen tegen de Moldavische kampioen. Ze kwamen amper toe aan aanvallen terwijl ze defensief de handen vol hadden aan Sheriff.

Boschker redde onder meer een schot van Corneencov en daarna werd hij in de problemen gebracht door een terugspeelbal van Stoch, maar Balima wist niet te profiteren. Vlak voor rust scoorde Balima alsnog de openingstreffer uit een voorzet van Rodriguez.

In de tweede helft was het spel van Twente ook onder de maat. Ruim een kwartier voor tijd kwam pas de eerste grote kans toen Namasco een inzet van N'Kufo wist te pareren. Sheriff was echter duidelijk de betere ploeg en was een aantal keer dicht bij de 2-0. In de extra tijd drong Twente nog wel aan, maar het was Sheriff die scoorde. Uit een counter zorgde Douglas voor een 2-0 eindstand.

FC Sheriff - FC Twente 2-0
41’ Balima 1-0
90+4’ Douglas 2-0

Toeschouwers: 10.000
Scheidsrechter: Asumaa (Fin)
[ Gele kaart: Douglas, Jerochin (FC Sheriff), Douglas (FC Twente)

Opstellingen

FC Sheriff: Namasco, Mamah, Tarkhnishvili, Nadson, Rodríguez, Balima, Rouamba, Jerochin (Arbanas/90+3), Corneencov, Diedhiou (Volkov/66), Koetsjoek (Douglas/77)

FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Carney, Brama (Tioté/59), Perez (Parker/58), Janssen, Ruiz, N'Kufo, Stoch (De Jong/78)