Gespannen sfeer bij de Rode Duivels

De horrortackle waarmee Standard Luik-middenvelder Axel Witsel verdediger Marcin Wasilewski van Anderlecht zwaar blesseerde is bij de nationale ploeg van België niet in goede aarde gevallen. De Rode Duivels zijn momenteel bij elkaar voor de duels met Spanje en Armenië in de WK-kwalificatie. De sfeer op het trainingskamp is niet positief.

In de selectie van de Belgen zijn beide ploegen vertegenwoordigd. Steven Defour en Igor De Camargo verdienen hun brood bij Standard Luik, terwijl Davy Schollen, Tom De Sutter en Olivier Deschacht bij Anderlecht spelen. "De spelers van Anderlecht en Standard hebben nog niet gesproken", zegt Deschacht in de Belgische kranten.

"Dat is ook normaal, want we zijn pas een paar dagen na het incident", stelt de verdediger van Anderlecht. "Zoiets zet je niet zomaar uit je hoofd. Wij lopen sowieso al niet veel samen met de Standard-spelers. Het enige waar we over praten zijn fases op de training. Er wordt met geen woord gerept over de topper van afgelopen zondag."

Veel invloed op het resultaat van de wedstrijden zal de spanning niet hebben volgens Deschacht."Daarvoor is die interland te belangrijk. We hebben toch twee verschillende meningen en dan is het beter dat je daar toch niets over zegt. Dat kan enkel tot problemen leiden en dat moeten we nu absoluut vermijden."