Ook Rose moet wijken voor talent

Sparta Rotterdam heeft Yuri Rose laten weten dat hij naar een andere club mag uitkijken. De aanvaller behoort wel tot de selectie van de Rotterdammers, maar hoorde ook dat jong talent komend seizoen de voorkeur zal krijgen.

"De selectie van Sparta is groot," liet Richard Grootscholten, technisch directeur van Sparta Rotterdam, in een reactie weten. "Wij hebben tegen Adelaar gezegd: Ga eens kijken wie je nodig hebt en op wie je wellicht minder vaak een beroep zult gaan doen."

"Arne komt nu niet in de plannen voor, al betekent het niet dat hij weg moét'," vervolgde Grootscholten. "Als blijkt dat Rose ook weinig aan spelen toe komt, moet je naar een oplossing zoeken die voor alle partijen de beste is."

Vier jaar geleden koos Rose ervoor om naar Het Kasteel te verkassen. De aanvaller speelde sindsdien 121 wedstrijden waarin hij 21 keer doel trof. Daarvoor kwam de 30-jarige speler ook nog uit voor FC Volendam, Heracles Almelo en sc Heerenveen.

Eerder deze week maakten we ook al bekend dat Arne Slot naar een andere club mag uitkijken. De middenvelder is op een zijspoor beland, maar liet ook weten het niet eens te zijn met zijn trainer. "Ik weet zeker dat ik de trainer nog kan overtuigen. Dat zal ik dan ook doen. Ik ben en blijf strijdbaar."