Jol polste Seedorf tevergeefs

Ajax-trainer Martin Jol heeft vorige week getracht Clarence Seedorf terug te halen naar zijn oude club. Ondanks een 'prettig gesprek' vond de middenvelder van AC Milan het nog te vroeg voor een terugkeer naar Nederland.

Jol beschouwde Seedorf als een geschikte leider voor de Ajax-selectie. "We hebben een groep met veel jonge spelers. Seedorf heeft enorm veel ervaring en voetbalkwaliteit. En met zijn positieve houding zou hij een hoop kunnen betekenen voor mijn jeugdige ploeg," legt de Ajax-coach zijn toenaderingspoging uit in Voetbal International.

Het contact tussen Jol en Seedorf verliep via sms en telefoon. "Dat was een prettig gesprek, maar Clarence maakte me duidelijk dat hij nog niet klaar is in het buitenland. Jammer maar helaas," aldus Jol.

Seedorf vertrok in 1995 na het winnen van de Champions League met Ajax naar Sampdoria. Via Real Madrid en Internazionale belandde hij in 2002 bij AC Milan. "Ajax zal altijd een speciale club voor me blijven," zegt Seedorf in een reactie. "Maar ik ben al heel lang weg uit Nederland en heb nog niet het gevoel dat ik klaar ben in het buitenland. Mijn contract bij Milan loopt nog twee jaar door."

"Aan Martin Jol ligt het niet, hij lijkt me een zeer interessante trainer om onder te werken," gaat de middenvelder verder. "Ik gun hem en Ajax het beste. We hebben afgesproken dat we contact met elkaar blijven houden. Wie weet wat de toekomst nog gaat brengen."