Bayern presenteert gekeurde Braafheid

Een voor Edson Braafheid heugelijk moment. De linksback werd donderdagmiddag gepresenteerd bij Bayern München.

Eerder deze week werd de overgang van Braafheid naar Beieren al officieel bekend gemaakt. Alleen de medische keuring van vandaag kon nog roet in het eten gooien, maar de test doorstond de international uitstekend.

Aansluitend zette Braafheid zijn handtekening onder een contract dat hem voor vier seizoenen bindt aan Der Rekordmeister. De geboren Amsterdammer komt over van FC Twente, waar hij door een clausule in zijn contract voor twee miljoen euro kon vertrekken. Ajax en PSV visten naast het net.

Na Martin Jol, Jan Wouters, Raymond Victoria, Roy Makaay en Mark van Bommel is Braafheid de zesde Nederlander die in dienst treedt van de Duitse grootmacht. Van Bommel is de huidige aanvoerder van de ploeg van Louis van Gaal.

Of Danijel Pranjic volgend seizoen bij Bayern speelt, is nog niet bekend. De transfer van de Kroaat leek in kannen en kruiken, maar sc Heerenveen stelt zich volgens de Duitse club stug op in de onderhandelingen over de afkoopsom. De overgang lijkt derhalve in het water te vallen.