MVV komt maar niet uit financieel dal

Terwijl MVV met smart wacht op het geld van de Turkse zakenman Mahmut Bilgic, blijven de financiële problemen aanhouden bij de Maastrichtse club. Zo heeft MVV een betalingsachterstand bij het pensioenfonds CFK en zijn er nog altijd problemen omtrent de huur van Stadion De Geusselt.

De club heeft inmiddels een betalingsachterstand opgelopen van 30.000 euro bij het CFK, dat dreigt met zware maatregelen. Topman Nico Jongen gaat er echter vanuit dat alles voor 1 juli betaald zal zijn. "Desnoods zorg ik er zelf voor dat het geld er komt," aldus Jongen tegenover De Limburger. Wanneer MVV niet over de brug komt, kan puntenaftrek een sanctie worden.

De stadionhuur is een ander probleem. MVV is van mening dat de huur veel te hoog is en zet dan ook in op kwijtschelding van de schuld in dit verband (400.000 euro) en een verlaging van het jaarbedrag. De verhuurder gaat vooralsnog echter niet akkoord met dit voorstel. Jongen hierover: "We vinden dat de huur veel te hoog is. Maar ook hier moeten we uitkomen."

Intussen kijkt men in Maastricht reikhalzend uit naar de komst van Bilgic. De Turkse investeerder zei woensdag nog dat nog niet alles rond is, maar dat hij geen vertraging verwacht. Het investeringsbedrag van 750.000 euro zal in termijnen worden uitgekeerd. Verder hoopt MVV met de uitgifte van aandelen meer financiële armslag te krijgen.

MVV werd eerder dit jaar teruggezet naar categorie 1 door de licentiecommissie van de KNVB. Dat houdt in dat de club onder curatele is komen te staan van de bond. Het betalen van de spelerssalarissen was het voorbije seizoen bijvoorbeeld een groot probleem.