FC Dordrecht stopt met beloftenelftal

FC Dordrecht heeft, in navolging van zes andere BVO's, besloten het beloftenelftal op te doeken. Volgens de beleidsbepalers bracht het team de club in sportief opzicht te weinig op.

Jong FC Dordrecht was één van de ploegen die degradeerde naar de nieuw te vormen tweede divisie voor belofteteams. Die stap ziet FC Dordrecht niet zitten. De KNVB bood de clubs de mogelijkheid om hun team zonder voorwaarden te laten vertrekken.

Technisch directeur Marco Boogers laat weten dat het puur om een sportieve beslissing gaat: "Het heeft helemaal niets met het financiële plaatje te maken, het is geen bezuiniging. Wij zijn van mening dat de lichting die er nu aankomt, kwalitatief niet goed genoeg is. Op korte termijn zijn er in mijn ogen te weinig spelers die de stap naar het eerste kunnen maken." In eerste instantie is de maatregel voor de duur van één seizoen genomen. Om geblesseerde spelers en reserves ritme te laten houden gaat FC Dordrecht doordeweekse oefenduels organiseren.

De spelers Quincy Kompai, Marvin Westerduin, Floris van Bodegraven en Jeffrey Fortes schuiven door naar het eerste elftal, de overige spelers van Jong FC Dordrecht zijn inmiddels vertrokken of op zoek naar een andere club. Dane Brard, Ferhad Kemaldar en Arinneson Pauletta schuiven vanuit A1 nu rechtstreeks door naar de A-selectie.