Honda verder als Brawn GP

Honda maakt definitief een doorstart in de Formule 1 en staat in Australië op de grid. Het team is overgenomen door Ross Brawn, die het heeft omgedoopt tot Brawn GP. Jenson Button en Rubens Barrichello blijven aan als coureurs.

Dat betekent dat bijna alle geruchten die eerder deze week opdoken, waar blijken te zijn. De naam van Nick Fry ontbreekt nu echter. In een persbericht op de vannacht gelanceerde website van Brawn GP wordt duidelijk gemaakt dat het team als Brawn GP Formula One Team zal meerijden in de Formule 1. Het team heeft een motordeal gesloten met Mercedes en gaat de FO108W-motor gebruiken.

Op 9 maart zal het team voor het eerst gaan testen, tijdens een vierdaagse testsessie op het circuit van Barcelona. Daarna volgen nog drie testdagen op Jerez.

Hoeveel Brawn voor het team van Honda heeft betaald, is niet bekend gemaakt.

Update:
Inmiddels heeft Jenson Button de nieuwe auto van Brawn GP een shakedown gegeven op Silverstone. De wagen, wit met gele en zwarte accenten, heeft de naam BGP001 meegekregen en is nog gebouwd door Honda. Het was de eerste keer sinds de bekendmaking van Honda's terugtrekking uit de Formule 1 dat het team een wagen de baan opstuurde.