Wenger: "Van Persie is Bergkamp met doelpunten"

Arsenal-coach Arsène Wenger heeft aangegeven dat zijn spits Robin van Persie een grotere speler kan worden dan Dennis Bergkamp. Volgens Wenger heeft Van Persie zelfs meer potentieel dan Bergkamp had.

Robin van Persie is aan een goed seizoen bezig. Hij heeft negen competitietreffers op zijn naam staan en de Rotterdammer was beslissend tegen Everton, Liverpool en Chelsea.

"Van Persie is Bergkamp, met doelpunten. Als je de doelsaldo's bekijkt, dan is dat van Robin beter dan dat van Dennis. Toen Robin hierheen kwam, was het een grote stap voor hem, maar we lieten Dennis als zijn rolmodel fungeren en nu is hij echt in die rol gegroeid," aldus Wenger.

"Robin zal zeggen dat Dennis een grote invloed op hem had, want hij respecteerde hem en luisterde naar zijn adviezen."

Volgens Wenger heeft Van Persie de mogelijkheid om nog beter te worden dan hij momenteel is. "Robin heeft altijd al de visie en het talent gehad, maar wat ik heel erg belangrijk vind, is dat hij zich tot een teamspeler heeft ontwikkeld. Dat is een opmerkelijke verandering. Het feit is dat hij nu 25 jaar is, je weet dat hij nog beter gaat worden. Zijn beste jaren moeten nog komen."